ACTUALITAT

Reunió Mesa Sectorial novembre ’17

OFICINES DEL SOC: CONDICIONS LABORALS DE LA PLANTILLA

Des de la reunió monogràfica sobre la implementació la RGC al mes de setembre, en la què l’Administració es va donar un termini per poder comprovar si les mesures que tenien previstes per implementar la Renda Garantida Ciutadana (RGC) eren suficients, hem pogut constatar que les oficines del SOC es troben actualment desbordades, arran de la implementació d’aquest programa que ha agreujat encara més la precarietat amb la què es veien obligades a treballar les oficines. En aquests 2 mesos de vida del programa han arribat 49.773 sol·licituds, de les quals 21.000 encara resten pendents i, hores d’ara, s’estan donant cites per al mes de març de l’any vinent.

A aquesta situació tant al límit, s’hi suma que el programa informàtic ha donat molts problemes, que la formació als treballadors no és l’òptima, que els espais físics de les oficines no són els adequats i que el personal de baixa no és substituït. A banda, s’han hagut de deixar pendents serveis en d’altres matèries igual d’importants (programa d’aturats de llarga durada, programa de modernització de les oficines, etc.) per poder donar prioritat al programa de la RGC i, a sobre, a finals d’any finalitzen contracte uns 120 treballadors/es.

Els representants del SOC reconeixen que la situació és crítica i manifesten que estan fent el possible per solucionar els problemes amb els mitjans disponibles. Ens informen que el 18 de desembre estrenaran un nou sistema informàtic, que ja estan fent la selecció de 222 nous tècnics i orientadors, que al gener s’obrirà una nova borsa de personal per a substitucions i que, també al gener, tenen previst un estudi de càrregues de treball.

La UGT ha exposat que ja s’ha fet un estudi des de l’àmbit de la prevenció de riscos laborals en el que s’han detectat els problemes de les oficines i, per això, entenem que no hi ha cap motiu per ajornar totes aquestes qüestions fins el gener, creiem que cal afrontar aquestes problemàtiques immediatament. Demanem que es doti les oficines amb més personal i que es dimensioni a l’alça la Unitat de Recursos Humans dels serveis centrals, també desbordada. També denunciem el desequilibri salarial que es dóna amb el personal recent contractat, que no cobra el complement d’atenció al públic, ja que defensem que a mateixes tasques, mateix sou.

La UGT ha reclamat també als representants, presents a la reunió, del Departament d’Economia i de la Funció Pública, que es posin les piles i també col·laborin per prioritzar des de tota l’Administració aquest tema per tal de facilitar les dotacions econòmiques que necessita el SOC. El servei que ofereix el SOC és essencial i tant els treballadors com els usuaris es mereixen una solució urgent.

5008 PLACES: PLANS D’ESTABILITZACIÓ I CONSOLIDACIÓ DE PLANTILLA (PESCO) I PROMOCIÓ INTERNA ESPECIAL AL COS ADMINISTRATIU

 En el marc de l’Acord signat a la MEPAGC, el passat mes de juny, entre el Govern de la Generalitat i la part social representativa per donar estabilitat a les plantilles i reduir l’índex de temporalitat del personal de la Generalitat de Catalunya per sota del 8% en el termini de 3 anys, la Funció Pública ha xifrat per al nostre sector una taxa addicional de 5008 places (a més a més, de les ofertes públiques de 2017 i de 2015).

Per computar aquest nombre de places, s’han tingut en compte el nombre de places ocupades ininterrompudament per interins o laborals temporals des de l’1 de gener de 2005 (consolidació) i des d’abans de l’1 de gener de 2014 (estabilització).

Funció Pública ens informa que ha distribuït aquestes 5008 places entre funcionaris (4111 places) i personal laboral (897places). A aquest paquet de places s’hi podran acumular les de l’oferta pública.

Per tractar al detall aquest punt, ens convoquen a una reunió específica la propera setmana, del Grup de Treball de Selecció i Provisió, depenent de la Mesa Sectorial, en el que es tractarà la distribució per cossos de les 4111 places.

Respecte de la convocatòria del procés especial de promoció interna per accedir al Cos General Administratiu, que estava prevista per a finals d’aquest mes de novembre, la Funció Pública comunica que no serà possible en aquestes dates i que segurament s’endarrerirà al proper gener.

PROPOSTA D’ACORD DE GOVERN PEL QUAL ES MODIFIQUEN LES TAULES RETRIBUTIVES DELS CENTRES PENITENCIARIS DEL DEPARTAMENT DE JUSTÍCIA

 L’Administració ens presenta una proposta d’Acord de Govern que bàsicament pretén incloure modificacions de les taules retributives de llocs de treball  de centres penitenciaris que han estat convocats per un sistema de Lliure Designació i que té com a objectiu habilitar la doble entrada A/B d’aquests llocs per poder “acomodar” comandaments que no disposen dels requisits per poder-los ocupar actualment, perquè no són funcionaris de l’A.

 Amb aquest moviment pretenen, a més, eixamplar l’estructura dels equips directius dels Centres Oberts amb la creació del lloc de subdirector d’Interior, en centres on no només no cadria aquesta figura, perquè ja estan sobredimensionats els equips directius en relació a la plantilla i el nombre d’interns, sinó perquè són centres penitenciaris de règim de semillibertat on els usuaris només hi pernocten, i un subdirector d’interior no treballa en torn de nit.

 Així mateix, la UGT manifesta que el que sí que s’ha de tractar són els desequilibris salarials entre diferents cossos amb idèntiques tasques, pero retribuïts de forma diferent, com els companys administratius i el personal genèric oficines que estan en una mateixa oficina o entre els caps d’unitat de l’àrea administrativa.

Salut,

UGTGENERALITAT

Barcelona, 21 de novembre de 2017

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca