ACTUALITAT

El que amaga el decret de jornada i horaris que aprovarà l’administració

L’Administració està perdent l’ocasió de demostrar que els seus treballadors l’importen. Com a fidel servidora d’un Govern que només fa que imposar la destrucció dels drets públics aprofitant la seva majoria absoluta al Parlament o a cop de decret i d’acord de govern, la Funció Pública no vol aprofitar aquesta oportunitat per compensar la brutal pèrdua de retribucions i de condicions laborals a la que ens està sometent.

L’esborrany de Decret de jornada i horaris de treball del personal funcionari al servei de l’Administració de la Generalitat, només pretén regularitzar la situació de retallada de drets i les il·legalitats que està cometent contra els treballadors, com és la manca d’abonament de l’import dels tiquets menjador. A més, aquest decret arriba arropat pel mal dit (també podríem haver posat “maldit”) Pla d’Ocupació, el qual no conté mesures de creació d’ocupació enlloc.

Les minses novetats que incorpora el decret estan contínuament qüestionades al llarg del seu redactat per innumerables al·lusions a l’estricte compliment de les necessitats del servei. S’haurà de veure qui podrà acollir-se a les poques novetats que hi incorpora, atenent el previsible aprimament de plantilla que s’anirà produint a conseqüència de la no cobertura de vacants (generades per jubilacions i pels concursos de trasllats que en pretenen convocar) i de la reducció d’hores de treball imposades al personal interí.

D’altra banda, dues pàgines senceres del reglament estan dedicades als mecanismes de control del compliment de la jornada i de l’horari, i per tot arreu es fa esment del rigorós control que han de fer les unitats responsables del seu control. Evidentment no confien en la responsabilitat dels seus treballadors, no calia posar això al decret, ni d’aquesta manera, ja que diversa normativa general ja estableix i regula aquesta obligació, entre d’altres l’EBEP.

El decret vol legalitzar la reducció de jornada i horari a la que es veurà sotmès el personal interí, introduint la jornada parcial, que no existia al darrer decret. Aquesta jornada reduïda es veurà reflectida a la relació de llocs de treball (RLT) i tindran l’horari que determinin els secretaris i les secretàries generals de cada departament.

Si s’han de realitzar serveis extraordinaris (hores extres), es compensaran prioritàriament enfront l’abonament econòmic. Ja ens poden explicar com les podran retornar, aquestes hores, amb la mancança de personal que existirà.

Malgrat que sembla que s’introdueixi la possibilitat d’una flexibilitat de jornada, aquesta “flexibilitat” que ofereixen graciosament enfaixa al treballador en un horari que ha de mantenir un any sencer, malgrat que varem demanar insistentment que es permetés la recuperació en còmput setmanal en la franja no obligatòria i sense haver d’obligar-se a un horari fix tot un any. Aquesta flexibilitat inclou de regal el no tenir dret a esmorzar els dies que s’hi treballi menys de 6 hores. Es a dir, els dies que en l’horari escollit només s’hi treballi la jornada obligatòria de 9 a 14 hores, s’haurà de veure si t’hi pots menjar un “bocata” assegut a la teva taula.

Els moltíssims treballadors que ocupen llocs d’horari especial no podran acollir-se a aquesta fictícia flexibilitat i també resten fora d’altres possibles beneficis d’aquest decret.

Mantenen sense cap mena de remordiment l’horari de dedicació especial, arribant a l’absurd de permetre mantenir aquest horari en els llocs ocupats per personal interí als que s’apliqui el 15% de reducció de jornada i horari, que, això sí, percebran el complement de les 40 hores reduït.

També em de dir que el decret ha recollit alguna de les millores demanades pels sindicats:

– L’entrada al matí a partir de les 7,30 hores.

– Els 6 dies d’assumptes personals equivaldran a 50 hores, i cadascun dels dies d’assumptes personals lligats als triennis a 7 hores i 30 minuts (reduït en proporció si gaudeixes de reducció de jornada de qualsevol tipus)

– Reducció d’una hora a mitja el temps per dinar.

– Poder gaudir 3 dies dels que es tingui dret per vacances de manera fraccionada per dies.

– La possibilitat de reduir la jornada per interès particular un 15%, 1/3 o un 1/2 (malgrat que la seva concessió està subjecta a necessitats del servei)

– El poder compactar el primer any de reducció de jornada per cura d’un fill (amb reducció de salari ja que s’ha eliminat el 100% de sou el primer any i també lligat a les necessitats de servei).

Però també recull la pèrdua dels dies de vacances lligats als anys de servei.

Es presenten uns quant anys amb moltes necessitats del servei, així que, prepareu-vos, no us matriculeu l’any vinent a cap universitat per què no tindreu la seguretat de poder assistir-hi, si teniu fills menors doneu-los en adopció ja mateix per què ja veurem si els podreu atendre, busqueu immediatament una residència pels vostres pares (si es que la podeu pagar) què d’aquí a res no quedaran places, poseu-vos malalts nomes els caps de setmana (sense demanar la baixa) per a que no us redueixin encara més la vostra nòmina, busqueu-vos un domicili d’emergència per diversos municipis de la geografia catalana per si heu de prestar servei d’un dia per l’altre en una altra localitat, comuniqueu al vostre cap cada vegada que aneu al lavabo no pensin que estàs incomplint el teu horari de treball (amb més descompte de la vostra nòmina)…

Ens han reclutat obligatòriament a l’exèrcit!!!

Us adjuntem l’enllaç on podreu veure l’entrevista al Secretari del Sector de la Generalitat de la FSP de la UGT Xavier Casas , al programa de “els matins” de TV3.

http://www.TV3.cat/videos/4008270/Casas-La-mitjana-de-sou-dels-funcionaris-es-de-1300-euros-pero-hi-ha-una-administracio-vip-que-cobra-sous-desorbitats

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca