ACTUALITAT

Publicada al DOGC la llei d’acompanyament

Avui s’ha publicat al DOGC la Llei 5/2012, del 20 de març, de mesures fiscals, financeres i de creació de l’impost sobre les estades en establiments turístics o, el que és el mateix, l’anomenada llei d’acompanyament dels pressupostos 2012.

Això vol dir que, a partir de demà, són plenament efectives les següents mesures de retallada:

– Incompatibilitats dels cossos d’adscripció exclusiva a l’Agència Tributària.

– Jubilació: com a norma general durant 3 anys no es concedirà el perllongament en el servei actiu excepte si no es reuneix el període mínim per tenir dret a la jubilació.

– Reducció de 9 a 6 dies per assumptes personals. Mantenen els 2 més que els funcionaris tenen dret en complir el sisè trienni, incrementant en 1 dia més a partir del vuitè.

-Eliminació de la reducció de jornada per cura d’un fill amb dret el primer any percebre el 100% de les retribucions. Els treballadors que finalitzin la maternitat amb data d’avui només podran gaudir d’una reducció de jornada d’un terç o de la meitat però amb el 80% i 60% de les retribucions respectivament fins al 6 anys del fill.

-Segons la disposició transitòria 8a, mantindran el dret el personal que la tingui atorgada abans de l’entrada en vigor de la llei d’acompanyament

– Reducció d’un terç o de la meitat de la jornada, però amb deducció proporcional de retribucions, fins als 12 anys dels fills. Si les necessitats del servei ho permeten, podria ser entre un vuitè i la meitat.

– Suspensió de les millores directes de l’incapacitat temporal per contingència comuna a partir del quart mes.

– Suspensió de dies addicionals de vacances.

– Suspensió alliberaments institucionals i dispenses a temps total d’assistència al treball en favor de les organitzacions sindicals.

– Deducció de retribucions per absències injustificades.

– Reassignació funcional de determinats empleats públics de la sanitat pública.

– Contingent màxim que es pot assignar al personal estatutari de l’ICS que percep els seus havers pel sistema de contingut i zona.

– Efectes econòmics dels nous nivells de carrera professional assignats al personal estatutari de l’ICS

– Discrecionalitat per modificar la part lectiva de la jornada docent del professorat destinat als centres públics del Departament d’Ensenyament, si cal per atendre les necessitats derivades de l’increment d’escolarització del curs 2012-2013 i per adoptar mesures de flexibilitat de les plantilles i polivalència de les atribucions docents.

Tot l’anterior, recolzat per la suspensió d’acords i pactes i la inaplicació de convenis col·lectius en els termes estrictament necessaris per a l’aplicació correcta de les mesures.

Aquesta llei permet la reducció del 15% de la jornada i de les retribucions dels llocs de treball ocupats per personal interí, però resta pendent d’aplicació fins que el govern aprovi el Pla d’Ocupació, probablement el proper dimarts, 27 de març i es suposa que la mesura s’aplicarà a partir de l’1 d’abril.

D’altra banda, la llei d’acompanyament crea temporalment una excedència voluntària d’una durada mínima d’1 any i màxima de 3 amb reserva del lloc de treball, que es podrà demanar durant els 3 anys següents a l’entrada en vigor de la llei, o sigui fins al 23.3.2015.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca