ACTUALITAT

Mesa Sectorial del personal tècnic i administratiu

UGT EXIGIM A L’ADMINISTRACIÓ MÉS VOLUNTAT NEGOCIADORA I INFORMACIÓ VERAÇ A LES TREBALLADORES I TREBALLADORS

INFORMACIÓ PROCESSOS SELECTIUS EN MARXA

Davant les noves notícies que han sorgit arran l’inici de les negociacions del procés d’estabilització derivat de la Llei 20/2021 al cim de la MEPAG, la UGT i la resta de sindicats que conformem la Mesa Sectorial hem demanat informació i previsions clares de tots aquells processos que ja estan en marxa i que estan generant molts dubtes, rumors i neguits completament justificats de les persones que es troben afectades. En aquest sentit, Funció Pública s’ha compromès a fer una reunió extraordinària per donar informació veraç i previsions de calendari de tots ells. Recordem que estan afectats el procés de selecció del cos superior, del cos de subaltern, del cos de treballadors/es socials, del cos d’agrònoms, els cos de biblioteconomia, entre d’altres, així com els concursos de trasllats de subalterns o d’auxiliar de l’administració, entre d’altres. UGT hem insistit en la necessitat de fer arribar aquesta informació el més aviat possible per tal que les persones afectades pugin planificar-se la preparació de les proves pendents, les vacances i en general tot els aspectes de la seva vida personal i professional de la manera més fiable possible. Aquesta reunió es preveu que sigui aquesta mateixa setmana. Us informarem de la mateixa tant punt com es produeixi.

INCREMENT RETRIBUTIUS I PERFECCIONAMENT DE TRIENNIS EN SITUACIÓ D’IT

Funció Pública comunica que amb efectes d’1 d’abril de 2022 les retribucions que percebrem en cas de trobar-nos de baixa laboral inclouran els nous triennis que es perfeccionin i els increments retributius que es produeixin durant el període de baixa laboral. Aquesta és una demanda històrica de la UGT que finalment ha recollit l’administració de la Generalitat. No obstant això, considerem que s’han de regularitzar les situacions anteriors a l’1 d’abril. Per aquest motiu estudiarem amb els nostres serveis jurídics l’inici d’una campanya de reclamacions per als nostres afiliats i afiliades.

BLOQUEIG DE LES NEGOCIACIONS DEL PROGRAMA DE RENDIMENT PROFESSIONAL (PRP) QUE AFECTA A LES CONDICIONS LABORALS DEL PERSONAL PENITENCIARI

La UGT hem exigit els desbloqueig immediat d’aquesta negociació i que en cap cas pugui afectar a la nòmina de maig si el que vol l’Administració és evitar un greu conflicte amb el col·lectiu de treballadores i treballadores que pateixen unes condicions laborals molt dures i que només demanen el que els hi pertoca. Funció Pública ha impulsat que es reprengui la negociació i participarà ella mateixa en el procés negociador per mirar d’arribar a un acord que volem totes i tots.

PROPOSTA UGT DE MODIFICACIÓ HORÀRIA A LES OFICINES D’AFERS SOCIALS I FAMÍLIES (OASF) DEPENDENTS DE LA DIRECCIÓ GENERAL D’ACCIÓ CÍVICA I COMUNITÀRIA DEL DEPARTAMENT DE DRETS SOCIALS

La UGT hem aconseguit que es convoqui un grup de negociació sobre la modificació de l’horari de les OASF. Aquesta negociació, que portem gairebé dos anys per engegar-la, ha de començar en un termini no superior a tres setmanes s’abordarà bàsicament que s’engegui amb els representant de les treballadores i treballadors afectats un autèntic procés negociador i no la imposició que es va produir de forma unilateral per la direcció General esmentada. La proposta que presentarem la UGT anirà encaminada cap a una autèntica conciliació de la vida familiar i laboral, mantenint el nivell mateix nivell de professionalitat que sempre han demostrat les nostres companyes i companys cap a la ciutadania.

ESTAT DE LA RECONVERSIÓ DE LES PLACES VACANTS DEL COS DE TÈCNICS SUPERIORS ESPECIALITAT VETERINÀRIA (GRUP 1) DE L’AGÈNCIA DE SALUT PÚBLICA

L’inici del problema ve quan l’any 2005 s’elimina el cos de farmacèutics i es crea el cos de titulats superiors de Salut Pública (TSSP) al qual, amb posterioritat i via sentències judicials, va permetre l’entrada a biòlegs i veterinaris. L’acord de condicions laborals del 2020 pretenia regularitzar aquesta situació equiparant les funcions i tasques dels diferents titulats que composen aquest cos. La signatura d’aquest acord per part de la part social va estar condicionada a la no reconversió d’aquestes places i que el Departament de Salut es va entestar a fer-la de manera unilateral, sense tenir en compte les tasques a realitzar, tot intentant despullar a uns per vestir a uns altres. La UGT considerem que s’hauria de fer d’una altra manera per tal de millorar les condicions laborals i crear més places que ofereixin un servei finalista a l’usuari.

Davant aquesta situació, la UGT i la majoria de sindicats que composem la Mesa Sectorial hem demanat una convocatòria extraordinària de la comissió de seguiment de l’acord de condicions laborals, els responsables del departament de Salut ens convocaran en breu a aquesta reunió.

GRUP RLT (RELACIÓ DE LLOCS DE TREBALL)

La UGT i la resta de sindicats hem deixat palesa la deriva de la Mesa Sectorial en quant a la revisió de les modificacions de la RLT. Gairebé s’ha convertit en una exposició informativa de decisions ja preses per l’administració, sense cap contingut negociador. És per això, que la UGT demanem autèntics informes justificatius de les modificacions i que les organitzacions sindicals proposin temes a l’ordre del dia. L’administració recull aquestes demandes i plantejarà possibles canvis en el funcionament de la Mesa d’RLT.

TORN OBERT

La UGT hem demanat, de nou, l’informe jurídic que aclareix la possibilitat de compatibilitzar dos contractes de treball dins les administracions públiques pel col·lectiu d’educadores i educadors socials.

Salut i cuideu-vos!

UGTGENERALITAT

Barcelona, 26 d’abril de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca