ACTUALITAT

Processos d’oposicions d’estabilització – Personal Laboral

Al grup de treball d’estabilització de la MEPAGC, enguany s’ha acordat el barem d’oposicions d’estabilització de personal funcionari a l’Administració de la Generalitat de Catalunya. No obstant, la UGT hem insistit que els processos en el personal laboral han de definir-se com diu el conveni, i això ho permet la Llei 20/2021.

En aquest sentit, la UGT defensem que el VI Conveni Únic estableix un sistema de selecció molt més beneficiós que el de la pròpia llei i, per tant, hem insistit que s’apliqui el sistema regulat en conveni:

  • Grups A i B: 50% fase d’oposició i 50% fase de mèrits.
  • Grups C, D i E: 35% fase d’oposició i 65% fase de mèrits.

En primer lloc, cal especificar que en la fase d’oposicions d’estabilització NOMÉS s’haurà de preparar una part reduïda del temari específic de cada categoria professional.

  • Grups A: 23 temes específics.
  • Grups B: 16 temes específics.
  • Grups C: 11 temes específics.
  • Grups D: 7 temes específics.
  • Grups E: 4 temes específics.

Actualment, el grup de treball de temaris de la CIVE (format per Funció Pública, CCOO, CATAC i UGT) està finalitzant la identificació d’aquests temaris específics en cada categoria, es preveu publicar la majoria el proper dia 7 d’octubre.

En segon lloc, la fase d’oposició constarà de dos exercicis: una prova tipus test d’aquests temes i una prova pràctica sobre les funcions pròpies de la categoria professional. Proves entre si NO eliminatòries, però la suma d’ambdues ha d’obtenir-se:

  • Nota mínima Grups A i B: 25 punts.
  • Nota mínima Grups C,D i E: 17,5 punts.

En tercer lloc, en la fase de mèrits estem negociant i molt aprop d’acordar la distribució següent:

  • Grups A i B: 40% de serveis prestats i 10% (nivell de català, haver superat un procés selectiu sense plaça i AcTiC).
  • Grups C, D i E: 50% serveis prestats i 15% (nivell de català, haver superat un procés selectiu sense plaça i AcTiC).

La previsió de publicació de les convocatòries serà: d’una banda per les categories transversals (més de 3 Departaments la categoria) ho gestionarà DG de Funció Pública, per l’altra banda les categories pròpies d’un únic Departament les gestionarà aquest. En qualsevol cas, les convocatòries han de publicar-se abans del 31 de desembre de 2022.

Salut!

UGTGENERALITAT

Barcelona 30 de setembre de 2022.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca