ACTUALITAT

Reunió del CSSL del PATL Departament d’Interior

Informació des del Servei de Prevenció tècnica

S’estan realitzant les visites aquest últims mesos: Horta Guinardó, ISPC edifici central, Sant Martí, personal i dependències de la Xarxa Rescat entre d’altres.

Aquest semestre hem tingut 10 accidents laborals, i desprès de molt de temps s’ha lliurat informació de les seves corresponents investigacions. UGT hem celebrat aquest fet ja que fa molts comitès que ho hem reclamat i per fi s’ha complert amb la llei.

Aprofitem per recordar els companys i companyes afectades pels accidents que se’ls hi hauria de fer arribar el resultat de la investigació, segons diu la casa via el seu superior.

Tota la part social en bloc tornem a exigir que siguem informats en temps i forma dels accidents laborals que passen al departament, tal i com es feia abans, la responsable del Servei de Prevenció diu que parlarà amb les unitats corresponents.

Sobre els/les telefonistes de les Corts, per fi, s’ha decidit ampliar l’espai actual de treball dels telefonistes, estan pendent de decidir els metres que han d’agafar per començar les obres.

Ja tenen el mobiliari comprat. Taules individuals, endolls a les taules… s’estan posant en terme totes les mesures detectades a la visita tècnica del passat mes d’abril.

Per part d’UGT celebrem aquest fet encara que en l’últim Comitè del mes de juny ja es va dir que estava tot comprat i en setmanes s’instal·laria el nou mobiliari. Si que som molt crítics amb el fet de l’adaptació de l’edifici amb el tema del company amb discapacitat visual, això tindria que esta implementat, han passat 3 mesos del comitè anterior i 2 mes de la visita on es va posar sobre la taula la greu mancança envers l’adaptació del lloc de treball i accessos edifici. DGP ens dona la raó i ens afirma que en breu estarà l’adaptació ascensor i accessos, i tema mobiliari va lligat a les obres ampliació.

Informacions del servei de vigilància de la salut:

L’afectació de la pandèmia dins el departament es molt semblant per no dir igual que la situació del país.

S’han fet 51 exàmens salut PATL, 14 adaptacions dels llocs de treball i siguem tenint casos de lipoatròfia, no podem abaixar la guàrdia, actualment tenim un repunt de casos, tenim 8 actius.

Situació del personal Agents Rurals

S’està pendent de les dades oficials que donarà Funció Pública, el que si que tenim clar es que Cos d’Agents Rurals ( funcionaris) seguirà amb el seu CSS propi, i el personal laboral i funcionari d’administració doncs acabarà venint en aquest comitè, tal i com passava amb l’anterior departament.

Sobre els edificis ja s’ha definit qui en serà el responsable a nivell de manteniment: les Àrees Bàsiques dependran d’Interior, les oficines comarcals seguiran Agricultura, els edificis compartits on tenim Àrees bàsiques i oficines comarcal (com per exemple Torreferrusa) dependrà d’Agricultura.

Sobre la tornada a la feina…

Es torna a insistir en mesuradors de CO2 a les oficines d’atenció presencial i edificis singulars del departament, a tots som conscients que es impossible però hauríem de disposar d’aquests sensors en els esmentats. En altres departaments i el propi això si al SCT s’han posat i estan donant molt bon resultat, la gent tant treballador com usuari es coneixedor del grau de CO2 de l’espai, es tranquil·litzador i sobretot evita la guerra del termòstat per si cal obrir o no obrir per ventilar, tenim un testimoni real i al moment sobre la qualitat de l’aire que tenim dins el lloc de feina.

UGT recorda que en ser una proposta de millora s’ha de justificar la resposta de la casa tal i marca la LPRL.

La casa ens informa que el proper mes de novembre convocaran a la part social per explicar la planificació pel 2022, enguany per aquest 2021 la planificació ha estat un desastre, tot massa enfocat a la situació de pandèmia que hem i estem passant.

La visita al edifici 112 Reus pendent de fa mesos es realitzarà el proper el dia 19 d’octubre.

JUNTS SOM MÉS FORTS!!

Qualsevol proposta, acció, consulta o col·laboració que vulgueu, ens la feu arribar a qualsevol de les següents adreces:

laborals.interior@catalunya.ugt.org

Salut i cuideu-vos!

UGT Interior

Barcelona 23 de setembre de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca