ACTUALITAT

Resum del CSSL del Departament de Salut

El Comitè de Seguretat i Salut Laboral (CSSL) del Departament de Salut es va reunir de forma extraordinària i telemàtica elsdies 08 i 13/07/2021 a petició del Departament. En aquestes es va tractar com a tema monogràfic el proper “III Pla de contingència i reincorporació progressiva del Departament de Salut” arran de la publicació al DOGC el dia 07/07/2021 de la nova instrucció 1/2021 de funció pública sobre la reincorporació als centres de treball del personal amb motiu del Covid-19.

Aquestes reunions es va donar compliment al tràmit de consulta i participació dels representants del treballadors/ores tot i que la decisió final sigui de la Sub-direcció de Recursos Humans i Riscos laborals.

Després de la valoració, a corre cuita, de la proposta facilitada per l’Administració i del Servei Mancomunat de Riscos Laborals, des d’UGT s’ha demanat:

a) Degut a la situació epidemiològic del Covid-19 i l’etapa d’estiu amb les vacances del personal, la incorporació presencial es faci l’1 de setembre.

b) Es prenguin les mesures adients de prevenció i protecció de la salut dels treballadors/ores en el retorn a la presencialitat en tots els centres de treball, i en particular es faci:

• La valoració de tots els llocs de treball per part del SMPRL

• La valoració del personal d’especial sensibilitat prèvia a la seva incorporació

• L’obertura de les zones comunes (menjadors, offices…) en condicions de manera que es previnguin els contagis:

i. Adequant les fonts d’aigua per tal no es pugui beure directament d’elles,

ii. L’ús dels microones per calentar recipients que hauran d’estar tancats,

iii. L’emmagatzematge dels aliments en recipients tancats a la nevera i que s’han de treure en finalitzar la jornada laboral

• L’ús de la mascareta en tot el centre sempre que no es treballi en un despatx individual

• No compartir estris i equips i vehicles, però si es fa es realitzi després de la corresponent neteja i desinfecció.

• La valoració de la qualitat de l’aire mitjançant la mesura del CO2 i si s’escau adequar el protocol de ventilació,

• L’efectiu l’accés a la informació sobre aquestes mesures a tot el personal a través de la intranet i la identificació i la retolació dels llocs i espais.

UGT vol continuar treballant i lluitant per aconseguir millorar les condicions laborals. Per això  us demanem que si teniu qualsevol proposta, acció, consulta o col·laboració que vulgueu fer, ens la feu arribar a qualsevol de les següents adreces:

manel.gimenez@gencat.catjoan.antoli@gencat.cat

Salut i cuideu-vos!

UGTGENERALITAT

Barcelona 23 de juliol de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca