ACTUALITAT

Resum Comissió Paritària de Prevenció de Riscos Laborals de Personal Tècnic i Administratiu i Laboral.

30 setembre de 2022

  1. Agressions al personal dels centres penitenciaris.

Es vol tractar les agressions des d’un punt de vista preventiu; per la qual cosa s’establiran 6 eixos amb l’objectiu de millorar el tractament d’aquests casos i aconseguir implementar mesures preventives que suposin, sinó l’eliminació, si la reducció de casos i de les seves conseqüències.

UGT demanem l’augment de les ratios de personal entre d’altres coses, ja que les carregues de treball i trams de control són excessius.

  • Funcions de la Unitat de prevenció de riscos del Districte Administratiu.

Les parts coincidim que cal emmarcar dintre del marc normatiu de la Generalitat la regulació dels serveis de prevenció de la Generalitat, la seva estructura i les seves especificitats.

La UGT esta disposada ha parlar de la qüestió i treballar per assolir les millores que plegats considerem que cal implementar.

Pel que fa a la participació i consulta, estem parlant d’una qüestió estrictament de negociació col·lectiva i no cal afegir res més al respecte.

Recordar que el dia 28 es va reunir el grup de treball de PRL del Districte Administratiu, aquest ja comença a treballar, esperem que d’una vegada per totes puguem posar fil a l’agulla a les diferents problemàtiques relatives a PRL dins el gran centre de treball.

  • Adaptació del PSQCAT21 a la prestació de serveis en modalitat de teletreball.

Demanem informació al respecte de si aquest mètode (que és l’utilitzat de forma majoritària a la nostra Administració) esta sent adaptant i en quina situació esta. Des de l’administració no ens poden facilitar resposta.

UGT manifestem que el que no es pot fer es paralitzar una avaluació de riscos psicosocials, argumentant que s’està fent l’actualització de la metodologia, com passa a l’ATC.

  • Distribució dels delegats/ades de prevenció del SOC i del Servei Català de Trànsit.

S’acorda la distribució dels delegats de prevenció que corresponen a aquests CSS.

  • Torn obert de paraules.

UGT planteja que cal rellançar l’activitat de les Comissions Pàritaries, i esperem que a partir d’ara es reprenguin les reunions mensuals de la Comissió Permanent per tal d’agilitzar les qüestions relacionades amb la prevenció de riscos laborals de cara el futur.

Per qualsevol dubte relacionat amb la seguretat i salut laboral us podeu adreçar a nosaltres.

ssl-gencat@catalunya.ugt.org

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca