ACTUALITAT

Resum de la reunió de Junta de Personal del SOC

La UGT us informa de la darrera reunió de la Junta de Personal del SOC, del 8 d’abril, on s’han abordat els següents temes que us resumim a continuació

1. Recol·locació del personal afectat pel procés de provisió de places d’administratiu 

Previsió del departament de recursos humans del SOC és oferir a tothom que s’ha vist afectat pel procés de provisió de places d’administratiu la possibilitat de continuar treballant. 

S’han de reubicar a 47 treballadors/ores. Es prioritza la reubicació del personal afectat  en funció de la territorialitat 

El SOC té vacants pràcticament a tot arreu però la prelació de recol·locació es farà en funció dels criteris de funció pública que té en compte el resultat de les últimes oposicions convocades. 

Des del departament de recursos humans del SOC es vol destacar que en un principi havien 124 places del SOC afectades que finalment es van reduir a 55 places afectades i a l’espera del llistat definitiu, a hores d’ara, s’han vist afectats per aquest procés 47 persones que són les que es mirarà de reubicar. 

La previsió del departament de Recursos Humans del SOC és que la recol·locació del personal es faci amb continuïtat, de tal manera que no hagin períodes d’interrupció de l’activitat laboral. Això no vol dir que en determinats supòsits i per circumstàncies hi hagi alguns treballadors i/o treballadores que durant alguns dies vegin interrompuda la seva vinculació laboral (funcionarial) amb el SOC i s’hagin d’estar uns dies a casa. 

En el cas d’aquelles persones que no vegin compromesa la seva continuïtat podrien gaudir dels dies de vacances que no han esgotat. No obstant això,  des del departament de recursos humans  s’ha volgut recordar que es va informar que  les persones que pugessin estar afectats per aquest procés de provisió de places havien d’esgotar les vacances. 

Al marge de que la plaça afectada pel procés de promoció s’ocupi o no s’ocupi el funcionari interí ha de deixar-la vacant, la qual cosa comporta que en el cas de que el lloc de treball no s’ocupi el SOC té una vacant més per reubicar al personal afectat. 

En relació amb aquells treballadors i treballadores que estan ocupant plaça de tècnic i que han superat el procés de selecció per a convertir-se en funcionaris del cos administratiu s’han de nomenar i demanar una excedència per a continuar ocupant el lloc que venien  ocupant. En principi davant d’aquesta possibilitat Funció Pública no ha oposat cap impediment 

La publicació del llistat definitiu està previst que sigui la segona Quinzena d’abril. 

A la pregunta d’UGT, de si es podrà conèixer la ubicació de les places quan siguin definitives, la resposta  ha estat que la recol·locació  la fa l’Administració i ofereix un lloc de treball però no un llistat de vacants per que  la persona afectada trigui el que li vagi millor. El compromís de l’Administració és si pot ser s’ha de reubicar en el mateix centre. 

Previsió de dates: 

El compromís del departament és que la continuïtat en els llocs de treball del personal afectat sigui sense interrupció de l’activitat. Aquesta setmana es demanaran els llistat de les persones que accedeixen al SOC. 

2. Finalització del procés de selecció del cap de recursos humans 

En breu començarien el procés d’entrevistes entre els possibles candidats 

3.  Vacunació COVID-19 personal  

S’impulsarà una nova consulta a Funció pública per a conèixer previsió de vacunacions dels treballadors i treballadores al SOC.

4. Programa REACTIU 

El programa REACTIU es gestiona amb el FSE. No tota la dotació que es gestiona a FSE ho fa el propi SOC s’ha de repartir entre tots els departaments. Com a SOC s’ha fet una diferenciació entre el personal que s’ha d’incorporar com a organismes intermedi i com a reforç de polítiques actives d’aquest fons. Com aspectes positius cal destacar que és un programa amb una dotació pressupostària interessant i que comportarà segurament la incorporació de noves places a diferents departaments no només de tècnics sinó també d’administratius. 

A l’espera de parlar amb la resta de departaments per veure quines són les seves necessitats. 

5. Portàtils 

Possibilitat de dotar a les oficines amb armaris tancats perquè el personal del SOC  els dies que treballi seguit  a l’oficina no se’ls hagi d’endur.  El compromís dels responsables del SOC a la junta de personal és el de parlar amb els esponsables d’oficines per explorar aquesta possibilitat que entenen que és una demanda lògica. 

En teoria tothom hauria d’acabar tenint: portàtil, cadenat, pantalla gran, ratolí, teclat i auriculars, la famosa caixa TIC  sense que s’hagi fet una previsió de dates per dotar d’aquest material a tot el personal. 

Salut i cuideu-vos!

UGTSOC

Barcelona 8 d’abril de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca