ACTUALITAT

Posicionament de la UGT-Laborals Educació vers l’obertura de centres educatius

Els representants de la UGT de Prevenció de Riscos Laborals del Comitè de Seguretat i Salut del Departament d’Educació, i dins les competències de vigilància i control sobre el compliment de la prevenció de riscos laborals, posem de manifest el nostre posicionament davant la “Instrucció per a la organització de l’obertura del centres educatius Fase 2 de  20 de maig 2020”

Segons diu la Instrucció, cada centre ha d’elaborar un Pla d’obertura on les direccions han de fer constar explícitament que es garanteixen totes les mesures de seguretat establertes, per tal d’evitar els risc de contagi i preservar la salut, tant dels infants com del personal docent i no docent.

Algunes de les mesures que conté la instrucció, com rentat de  roba  a 60º i calçat d’us exclusiu per al centre, quan la gran majoria de personal no disposa de roba de treball, garantir la distància entre alumnes (1,5m) de manera que no puguin interactuar, impossibilitat de compartir materials i joguines …  ho veiem del tot inviable encara que es redueixin les ràtios, sobretot en Llars d’infants, Infantil i Centres d’Educació Especial, paradoxalment els cicles que acolliran més alumnat per temes de conciliació.

Considerem  que responsabilitzar al personal del centres de vigilar el compliment d’aquestes distàncies, garantint-les durant totes les hores d’activitat al centre, és una exigència que no es pot assumir, fet que és impossible mantenir amb infants d’aquestes edats.

En quant al material de protecció, la OMS estableix, tal com diu la Instrucció, que l’ús de mascareta no està indicada per nens i nenes de  1 a 6 anys o amb dificultat per portar-la, i per tant, és imprescindible la protecció amb mascaretes autofiltrants per a tots els treballadors/es que tenen atenció directe amb aquest alumnat.   També la resta de material  de neteja i desinfecció ha d’estar garantida abans d’obrir els centres i durant tota l’activitat presencial. Mesures i materials que ens consta que no s’estan aplicant.

La UGT troba a faltar test ràpids i termòmetres  a distància, mesures preventives que ajuden també a crear un entorn laboral més segur.

Entenem que cal anar recuperant l’espai educatiu de totes les etapes i adaptar a l’evolució de la pandèmia les mesures preventives. És per això que considerem precipitada l’obertura del centres per acollir als alumnes i reclamem a la Conselleria d’educació que recapaciti i ajorni al setembre el començament del curs escolar, elaborant entre tots,  millors  protocols d’actuació que s’ajustin a la realitat del centres educatius. 

Salut i cuideu-vos!

UGTGENERALITAT

Barcelona a 2 de juny de 2020

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca