ACTUALITAT

Reunió Mesa Sectorial: abril

PAGA EXTRA 2012

El representant d’economia confirma que ho tenen tot preparat per efectuar el pagament del 20.77%, corresponent al darrer tram de la paga de 2012, a la nòmina d’aquest mes, i que estan a l’espera del tràmit de confirmació del pagament definitiu.

SERVEI PÚBLIC D’OCUPACIÓ DE CATALUNYA

La UG hem sol·licitat a l’Administració que convoqui una reunió monogràfica per tractar de forma integral les problemàtiques que arrossega el Servei d’Ocupació Públic de Catalunya, molt agreujades per la implementació de la RGC.

Hem demanat que en aquesta reunió hi assisteixin els màxims responsables de cada àrea: directors i subdirectors tant d’Economia Social com del SOC, perquè volem acordar una borsa de treball efectiva, que doni una resposta ágil a les necessitats de les OT, actualment col·lapsades per la RGC, així com dades reals de la situació de l’agenda (motivació de reducció del temps d’atenció a l’usuari), sol·licituds pendents, resolucions, requeriments… etc.

Hem demanat que la convocatòria d’aquesta reunió no es demori més enllà dels pròxims 15 dies. Funció Pública s’hi ha compromés.

PRODUCTIVITAT: PROVA PILOT A L’EAPC, MNAC I INTERVENCIÓ

Per Acord de Govern de maig de 2017 es va aprovar realitzar una prova pilot al llarg del 2n semestre de l’any passat, de la què s’havien d’extreure conclusions a finals de l’any. Encara, però, no tenen els resultats definitius i preveuen que podran tenir recopilades les dades i avaluar-ne els resultats a finals d’aquest mes o inicis de maig.

No obstant, ens han facilitat dades de participació que ronden el 90%, i en concret han participat a la prova 59 treballadors de l’EAPC, 83 a Intervenció i 99 al MNAC. L’objectiu no ha estat avaluar els treballadores/es, sinó si aquest projecte és viable. 

La UGT al seu moment ja vam expresar que aquest punt era matèria de Mesa General en tractar-se de política retributiva que afecta de forma global i transversal al conjunt de treballadors públics. A més, creiem que aquesta experiència pilot pot tenir diverses aplicacions i caldrà veure com s’adapta als diversos col·lectius de la Generalitat, que són molt diferents.

COMPENSACIÓ DE LES ABSÈNCIES LABORALS, COM A CONSEQÜÈNCIA D’EPISODIS AMBIENTALS O D’ALTRES SITUACIONS D’EMERGÈNCIA  

La UGT ha plantejat la creació d’una borsa d’hores amb idèntic nombre d’hores que les que existeixen actualment per cobrir 30 hores d’absència justificada per motius de salut, per tal de compensar les incidències sobrevingudes per causa de força major o d’altres situacions d’emergència.

L’Administració ha manifestat que la normativa bàsica no contempla cap permís no recuperable, que s’hauria de modificar la normativa bàsica i ara per ara no tenen previst modificar res del què actualment està estipulat. 

PROMOCIÓ INTERNA DEL SUBGRUP C1 AL SUBGRUP A1 

L’Administració manifesta que no és possible, ja que els redactats previstos a l’EBEP, en concret, l’art. 18 i la DT 3a, impedeixen la promoció interna saltant-se el subgrup A2. A banda d’esgrimir sentències que avalen la seva interpretació, tot i obviar que n’hi ha de contràries, han fet referència als desenvolupaments normatius que s’han dut a terme al País Valencià i a Galícia que segueixen la mateixa via que defensa Funció Pública.

Salut,

UGTGENERALITAT

Barcelona, 16 d’abril de 2018

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca