ACTUALITAT

Reunió del Grup de Treball de Selecció i Provisió

REUNIÓ DEL GRUP DE SELECCIÓ I PROVISIÓ: OPOSICIONS, CONCURSOS DE TRASLLATS I DESPLEGAMENT PESCO 2017

Avui s’ha reunit el grup de treball de selecció i provisió per tractar un calendari aproximat de les convocatòries d’oposicions derivades de les ofertes públiques de 2015 i de 2017, així com el desplegament del PESCO corresponent al 2017.

PROMOCIÓ INTERNA ESPECIAL COSSOS ADMINISTRACIÓ GENERAL

Sobre la convocatòria de la promoció interna especial, l’Administració manifesta que aquest any no es pot fer, donat que estem amb pressupostos prorrogats. UGT entenem que sí és possible convocar-la ja que la Llei de Pressupostos de 2017 recull l’article 35 de la Llei de Pressupostos de 2014, que diu literalment que “es preveu per una sola vegada processos selectius exclusius de promoció interna per a l’accés a tots els cossos de l’administració general” i entenem que si ho recull expressament la Llei de pressupostos prorrogada aquest text també està prorrogat. L’Administració manifesta que els seus serveis jurídics ho han estudiat i que no està prorrogat, per tant, ho deixaran pendent per a l’any 2019.

TEMARIS

El temari dels cos superior es publicarà pròximament, intentaran que sigui abans d’acabar el mes de juliol, màxim principis de setembre.

Aquesta adaptació del temari afecta de forma directa als temaris dels altres cossos de l’administració general, així com als temaris A1 i A2 de l’administració especial, que FP també té previst revisar i publicar a finals d’any. UGT ha manifestat que tinguin en compte que hi ha processos previstos per a principis de 2019 i l’administració no pot modificar el temari enmig de processos selectius i els recordem que han de deixar un marge mínim de 6 mesos entre la publicació de nou temari i les proves.

AVALUACIÓ COMPETENCIAL PROFESSIONAL

Funció Pública informa que valora introduir un mecanisme substitutori de la prova de l’entrevista dels aspirants que hagin superat totes les proves en aquells processos massius per agilitzar el procés. L’anomenen “prova d’avaluació competencial”. UGT hem manifestat que ni l’entrevista ni aquesta nova prova garanteixen l’objectivitat del procés i demanem que els interins restin exclosos d’aquesta fase, donat que els anys d’experiència són els que avalen les seves competències professionals.

PESCO 2018 I OFERTA PÚBLICA 2019

UGT celebrem que per fi posem fil a l’agulla en la calendarització del PESCO 2017, però hem reclamat a l’Administració una oferta pública 2019 per als cossos que s’han quedat fora del PESCO de 2017 o bé que són cossos, que en no tenir personal interí no encaixen amb els criteris dels Plans d’Estabilització i Consolidació però arrosseguen dèficit de personal des de fa molts anys: tècnics especialistes de serveis penitenciaris, bombers, agents rurals, veterinaris, etc.

UGT també ha recordat a l’Administració que han de començar a treballar amb el PESCO 2018, que es deriva directament del II Acord per a la millora de l’ocupació pública, signat per UGT, i que recull els Presupuestos Generales del Estado, que, a banda dels increments retributius, estableix noves mesures de reducció de la temporalitat i amplia la taxa de reposició de serveis finalistes.

TEMARI PESCO

La UGT demana exempció de temari per al personal interí en els processos PESCO. L’Administració s’hi nega perquè diuen que legalment no és possible.

FASE CONCURS PESCO

La UGT demana que s’ampliï la fase concurs del terç actual a mínim un 40% a tots els processos selectius, cosa que l’administració finalment accepta però només per als processos PESCO.

La UGT demana que en aquesta fase només es comptabilitzi el temps de serveis prestats, però Funció Pública comunica que també puntuarà la formació ACTIC. No hi estem d’acord, que ara el Departament s’anomeni Polítiques Digitals i el nou conseller sigui un expert en el tema no ha d’influir d’una manera determinant en la consolidació dels llocs de treball de la plantilla. L’Administració manifesta que això és innegociable. El percentatge del pes de l’ACTIC en aquesta fase queda pendent de tractar.

TOPALL PESCO

La UGT exigeix l’eliminació de qualsevol topall ja que pot impedir l’accés a la fase de concurs de molts interins, fase totalment decisòria per a la consolidació dels seus llocs de treball. Inicialment, Funció Pública fixa el topall en 3 per cada plaça convocada, però acaba oferint 5 per plaça convocada, com a proposta definitiva. La UGT hi està totalment en contra, la filosofia de l’acord PESCO és perquè els interins consolidin el seu lloc de treball incloent els serveis prestats i amb aquesta proposta és possible que tot i aprovar l’oposició, un interí quedi exclòs del procés.

Salut!

UGTGENERALITAT

Barcelona, 12 de juliol de 2018

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca