ACTUALITAT

Reunió Mesa Sectorial: octubre

RECUPERACIÓ D’UN FESTIU RECUPERABLE PER A L’ANY 2018

Funció Pública ha imposat l’obligació als seus treballadors de recuperar un festiu del calendari de festes laborals de l’any 2018, en base a l’Ordre TSF/101/2017, de 25 de maig, que establia el calendari oficial de festes laborals per a l’any 2018, on es determinava que dels tretze festius estatals i autonòmics, un d’ells té caràcter de recuperable, i que s’havia de triar entre el 2 d’abril o el 26 de desembre. 

La interpretació del Departament de Treball és que hem de recuperar un dia perquè l’Estatut dels Treballadors determina que són 14 els dies festius anuals, i aquest 2018 entre les 13 festes estatals i autonòmiques i les 2 locals, hi ha 15 dies festius. 

Doncs bé, Funció Pública ens ha comunicat que el dia a recuperar serà el 26 de desembre, que equival a 7 hores i que pròximament publicaran una nota informativa a ATRI establint els criteris de recuperació.

La UGT estem farts que aquesta Administració només es dediqui a retallar en lloc de treballar per recuperar tot els que ens deuen.

INSTRUCCIÓ SOBRE ABSÈNCIES PER MOTIUS DE SALUT

L’Acord de la Mesa General de Negociació dels Empleats Públics, que van signar la UGT i CCOO el passat 18 de setembre, va suposar la supressió del brutal descompte del sou que hem patit els treballadors quan ens posàvem malalts i restituir per fi el 100% de les retribucions en cas d’IT. Doncs bé, la recuperació d’aquest dret i l’increment salarial de l’1,95% s’aprovaran per decret llei del Govern de la Generalitat aquesta setmana i amb tota probabilitat entraran en vigor aquest dijous.

Segons la Funció Pública, la recuperació del 100% de les retribucions en cas d’IT comporta la derogació automàtica de la Instrucció 5/2012, sobre justificació d’absències per motius de salut, i el retorn a la situació existent l’any 2012, que significa que s’aplicarà la normativa d’IT de la Seguretat Social. Això, segons ells, suposa que s’haurà de presentar el comunicat de baixa des del 1r dia. 

La UGT els hem recordat que tornar a les condicions del 2012 vol dir situar de nou l’obligatorietat de portar un justificant mèdic per al 1r dia i 2n dia i el comunicat de baixa a partir del 3r, i pensem que establir un sistema diferent al que existia comportarà un desgavell: saturació de les urgències de Salut, dificultat d’obtenir el document de baixa si el facultatiu prescriu repòs domiciliari, situació d’absència dels treballadors per indisposició a meitat de jornada, malalties cròniques, processos oncològics, embarassos de risc, etc.

L’Administració accepta negociar i ens demana propostes. La proposta de la UGT és que es mantinguin les declaracions responsables i les 30 hores que existeixen per justificar les absències puntuals per motius de salut.

ESCOLES AGRÀRIES DEL DARP: COMPLEMENT DE CÀRREC PER AL PERSONAL FUNCIONARI

L’Administració proposa equiparar les retribucions del personal funcionari, que faci funcions de càrrec amb el personal laboral, amb el pagament dels complements corresponents, mitjançant un nou Acord que derogarà el vigent. La part social demana als representants del DARP que recullin tots el supòsits que es puguin donar per tal que tots els futurs treballadors que facin funcions de càrrec percebin el complement. El Departament es compromet a estudiar-ho i tant bon punt disposem del nou Acord ampliarem la informació.

OPOSICIONS I CONCURSOS DE TRASLLATS

L’Administració ha convocat el Grup de Treball de Selecció i Provisió per al proper 23 d’octubre, on donaran informació de la nova data prevista de resolució del Concurs de Trasllats del cos General Administratiu, així com de l’estat de la resta de processos pendents.

També ens han comunicat que donaran resposta a la petició expressa feta per UGT el passat dijous 11 d’octubre, on demanàvem que es publiquessin dels temaris desenvolupats al web de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya per accedir als diferents cossos de la Generalitat.

Salut!

UGTGENERALITAT

Barcelona, 15 d’octubre de 2018

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca