ACTUALITAT

MESA SECTORIAL: POCA NEGOCIACIÓ, MASSA INTERPRETACIÓ

Avui a la Mesa Sectorial gran part de la maratoniana reunió ha estat dedicada a les diferents interpretacions de la normativa vigent que fan alguns departaments. Caldria gastar menys temps en aquest temes i aprofundir en les autèntiques matèries de negociació que resten pendents, com ara un nou acord de teletreball.

PERMÍS DE CAMPANYA ELECTORAL PER A PERSONES TREBALLADORES CANDIDATES

Tal i com us vàrem avançar durant el cap de setmana i gràcies a les gestions fetes per la UGT hem aconseguit aturar la pretensió dels responsables del Departament de Justícia pel que fa a l’intent de limitar la participació en la campanya electoral de les persones que treballen als serveis penitenciaris. Funció Pública ha ratificat el gaudiment d’aquest permís amb l’únic requisit de la publicació de la candidatura al BOP.

Per altra banda, dins la Mesa Sectorial d’avui s’ha tornat a plantejar el problema a de les hores extres als centres penitenciaris. Tot i que cal una solució de les que ja s’han fet en forma de retribució o recuperació, UGT hem plantejat que l’única manera de solucionar aquesta mancança crònica de personal és amb un increment de les plantilles. L’Acord que va signar la UGT després del tancament dels nostres delegats i delegades, és un primer pas per tal de revertir aquesta situació d’infradotació als nostres centres.

COS AGENTS RURALS

UGT manifesta el seu malestar per la manca de comunicació del cessament de 30 interins del Cos d’Agents Rurals als sindicats. La DG ha publicat 35 llocs vacants i probablement es recol·locarà a tots els interins, però insistim en la necessitat de mantenir informada a la part sindical. El dia 17 de maig se’ns ha convocat per parlar de les properes convocatòries i la DG inclourà a l’ordre del dia els criteris de selecció de nous interins.

Novament s’han publicat 3 instruccions no negociades prèviament amb els representants sindicals del CAR i, en aquest cas, les instruccions contradiuen radicalment l’Acord de Condicions vigent, en permetre superar sense límit en determinats grups de suport o especials, els 25 canvis d’horari anuals. Funció Pública insta a tractar aquest tema en alguna de les dues properes reunions previstes amb la DG. Tots els sindicats hem acordat demanar la convocatòria de la Comissió de seguiment de l’Acord, que s’ha de convocar en 7 dies des de la petició formal.

TELETREBALL ALS DEPARTAMENTS DE DRETS SOCIALS I ECONOMIA

UGT hem denunciat a la Mesa Sectorial les condicions més restrictives que estan aplicant els departaments de Drets Socials i d’Economia (aquest darrer a la intervenció General). Tot i que la persona responsable del departament d’Economia ha admès que el correu electrònic enviat amb data 27 d’abril era més aviat un suggeriment que una obligació i, en aquest sentit, ens ha traslladat que a data d’avui no s’han rebutjat les peticiones de les persones treballadores. En aquest correu esmentat, no es permetia sol·licitar les dos jornades de teletreball en dilluns i divendres.

Més greu és el que està passant a Drets Socials: després de la reunió mantinguda entre els responsables del departament i les diferents organitzacions sindicals la setmana passada, és va publicar una nova instrucció sobre el teletreball que en línies generals mantenia les principals limitacions que vàrem denunciar com ara la impossibilitat de fer dos dies continuats de teletreball, no poder sol·licitar dilluns i divendres, ràtios de presencialitat, etc. UGT hem denunciat la manca de rigor d’aquestes mesures, que provenen més d’ocurrències personals que de cap anàlisi seriosa sobre el tema i sobre tot que posa en dubte la professionalitat d’un dels col·lectius de treballadores i treballadors que més i millor va treballar durant els pitjors moments de la pandèmia, tant en la modalitat presencial com de teletreball.

TÈCNICS SUPERIORS DE SALUT PÚBLICA

El  05.03.2020 es va signar el “Acord sobre les condicions de treball dels col·lectius funcionarials que conformen els equips de salut pública de la Secretaria de Salut Pública del Departament de Salut per al període 2020 – 2024” sota les presses i la pressió de l’Administració. Des de l’Administració només es volia negociar la situació dels equips territorials que afectaven només als col·lectius de veterinaris i tècnics superiors de salut pública (TSSP).

Des d’UGT sempre es va demanar que l’acord s’obrís a tots els col·lectius, cosa que l’Administració s’hi va oposar sempre. No només, això sinó que es va discriminar el personal veterinari i TSSP d’oficines de les millores salarials (grup  3) que es donaven al personal que segons ells tenien les tasques d’autoritat sanitària (grup 1 i 2). A més, les places de veterinaris que es troben a oficines, quan quedin vacants, passaran a ser places TSSP independentment de la tasca que realitzin. En reiterades ocasions, UGT des de la Comissió de Seguiment dels Acords ha denunciat aquesta reconversió de places i ha demanat l’equiparació del personal d’oficines i de tots els col·lectius, no només de TSSP, biòlegs, personal de laboratori i epidemiòlegs.

El dia que es va signar l’acord, Intersindical i CSIF ja varen donar com a bona aquesta segregació, a la qual s’hi va sumar després CCCO, cosa que va fer que l’acord ja estigués aprovat. Donada la situació, UGT va signar, tot i no estar d’acord en diferents punts de l’Acord, per així poder participar en la Comissió de Seguiment dels Acords. Val a dir que UGT va ser l’única organització sindical que, inicialment, va exigir la constitució d’aquesta Comissió quan el Departament de Salut va començar a escudar-se en l’Acord per aplicar de manera arbitrària i unilateral punts que a petició d’UGT se n’havien exclòs durant les negociacions.

UGT demanem que l’aplicació de l’Acord es faci extensiu a tots els col·lectius dels equips de salut pública, inclosos els veterinaris d’oficina i al personal exclòs de l’acord.

El Departament no s’hi nega a parlar sobre el tema, però sempre dins del marc de l’Acord signat. També es mostra a disposat a parlar sobre altres temes que afecten a diferents col·lectius, com ara els del Programa d’enfortiment del Servei d’Urgències de Vigilància Epidemiològica (SUVEC).

Salut!

UGTGENERALITAT

Barcelona, 15 de maig de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca