ACTUALITAT

UGT MESA SECTORIAL: PROU AGRESSIONS

AGRESSIONS CENTRES PENITENCIARIS

Previ als temes que estaven a l’ordre del dia, UGT i tota la part social present a la Mesa Sectorial hem volgut posar de manifest  l’increment en número i en gravetat de les agressions que està patint el col·lectiu de treballadores i treballadors de centres penitenciaris, i hem exigit accions clares i contundents per tal de revertir aquesta situació com poden ser el reconeixement de la figura d’agent de l’autoritat, increment de les plantilles  o una normativa bàsica que de veritat ens protegeixi.

En aquesta línia, UGT recorda la concentració que es farà dimarts dia 21 de març a les 12.30 a les portes de CP Brians 2 en suport als companys agredits i per exigir més seguretat per aquest col·lectiu.

La resta de temes tractats a la Mesa Sectorial han estat:

 SERVEIS EXTRAORDINARIS COS D’AGENTS RURALS

La darrera Instrucció 04/2023, de modificació de la Instrucció 2/2023 per la qual s’estableixen els criteris i el procediment per tramitar els serveis extraordinaris del personal del Cos d’Agents Rurals, que des d’UGT entenem que  vulnera l’article 37.b del TREBEP, article que determina que són matèries objecte de negociació, la determinació i aplicació de les retribucions complementàries dels funcionaris.

El punt 4 d’aquesta instrucció no negociada amb la part social, determina que no poden realitzar hores extraordinàries les persones que hagin gaudit, en el mateix dia, de qualsevol tipus de permís o compensació horària.

Aquesta limitació, en sentit literal, no discrimina els permisos parcials inferiors a la jornada habitual dels agents i demanem a l’administració la retirada provisional de la instrucció, fins que el redactat s’hagi negociat per tal d’aclarir les diferents situacions que es poden posar de manifest en aquest col·lectiu.

Tota la part social també hem posat de manifest la necessitat de modificar els imports que s’apliquen a l’hora de retribuir econòmicament aquestes hores extraordinàries, les quals queden actualment un 25% per sota de l’hora ordinària de treball.

ANÀLISI DEL PROCÉS D’INTEGRACIÓ DEL PERSONAL SUBALTERN DIL

Funció Pública ha presentat el model de seguiment de les persones que s’han incorporat com a funcionàries de carrera en virtut de la convocatòria 240. Aquest seguiment inclou formació, la presència de personal de reforç en alguns casos i entrevistes individualitzades. Com no pot ser d’altra manera, UGT dona suport al principi d’integració i a l’abordatge individual de cada cas, en la mateixa línia que ha presentat avui Funció Pública. Quan finalitzi aquesta anàlisi podrem saber el nivell d’integració en les llocs de treball ocupats i el disseny, si calgués, d’intervencions individualitzades.

PERLLONGAMENT DE LES 16 SETMANES DE MATERNITAT PER REALITZAR LES PROVES FÍSIQUES D’ACCÉS AL COS DE BOMBERS

Les actuals bases ja preveuen que es guardarà la nota a les persones que es trobin en aquest supòsit. No obstant, el grup de treball del pla d’igualtat de l’Administració de la Generalitat en el qual es troba present la UGT, està estudiant fórmules que puguin fer compatible aquest dret amb els drets de la resta de participants.

COTREBALL

UGT hem demanat l’aplicació efectiva de la normativa vigent que possibilita el cotreball en les jornades de teletreball. I hem fet extensiva la demanda que el cotreball sigui d’aplicació a les jornades de treball presencial, tot i saber que la Mesa Sectorial no és el marc idoni on negociar tot el referent al teletreball. El que és segur és que la normativa sobre teletreball recollida en el Decret 77/2020 està més que superada en el context actual i que hi ha un munt d’administracions que tenen unes condicions molt més avançades que la nostra.

 OFERTES ATRI

Com ja sabeu, des de fa gairebé un mes i mig les places que s’ofereixen de caràcter temporal dins l’Administració de la Generalitat només van dirigides al personal funcionari de carrera, sense opció a una segona fase oberta al nomenament de personal interí. UGT hem demanat que es torni a la forma de publicació anterior, mantenint les dues fases per no dilatar en el tems el nomenament de personal interí en el cas que no es presenti cap funcionari de carrera a aquestes places.

TORN OBERT DE PARAULA: CONVOCATÒRIA 243 COS SUBALTERN

Seguim sense saber quina és la intenció de Funció Pública pel que fa a aquesta convocatòria mai desenvolupada. Esperem que ben aviat hi comuniqui alguna cosa.

Salut!

UGTGENERALITAT

Barcelona, 20 de març de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca