ACTUALITAT

Resum del Comitè de Seguretat i Salut Laboral al DREU

A continuació us passem un resum del CSSL celebrat el passat divendres 17 de juny:

Formació en Prevenció de Riscos Laborals:

Durant el mes de juny s’estan realitzant sessions de formació bàsica sobre com actuar en cas d’emergència sobre tot per a les companyes i companys que acaben d’incorporar-se.

Els mesos d’octubre i novembre es faran les següents píndoles de formació:

· Benestar emocional (2 edicions)

· Higiene postural (2 edicions)

· Primers auxilis ( 2 edicions)

· Bons hàbits i risc cardiovascular (1 edició)

· Trastorns de la son (1 edició)

Si alguna d’aquestes sessions formatives tingués més demanda que la capacitat màxima de persones que poden fer-ho (entre 15 i 20 per sessió), durant el 2023 s’intentarien repetir aquelles que no haguessin pogut arribar a tothom.

Revisió mèdica: també és farà durant el darrer trimestre del 2022. Per a totes aquelles persones que ho demanin voluntàriament i que no se’ls hi hagi fet ja aquest any. En tot cas, si es poden avançar algunes revisions al mes de juliol, es faran.

Obres façana carrer dels Agullers: El responsable d’obres del Departament confia en què a partir d’ara el nivell de soroll s’ha d’anar reduint.

Personal diagnosticat amb Còvid-19: davant el dubte sobre que cal fer si una companya o company és diagnosticat amb la còvid-19 cal tenir present la Instrucció 2/2022 que és la que ara està vigent (RESOLUCIÓ PRE/1132/2022, de 21 d’abril, per la qual es dona publicitat a la Instrucció 2/2022, de 21 d’abril, sobre mesures als centres de treball del personal de l’Administració de la Generalitat de Catalunya amb motiu de la crisi sanitària per la COVID-19.). En concret en el seu punt 6 diu:

6. Empleats i empleades públics diagnosticats de COVID-19

Els empleats i empleades públics que hagin estat diagnosticats de COVID-19 i no se’ls hagi expedit comunicat de baixa laboral, poden prestar serveis en règim de teletreball durant les cinc jornades diàries setmanals fins un màxim de 10 dies naturals, moment en el qual l’empleat/ada s’ha de reincorporar.

Quan, per la naturalesa de l’activitat laboral o de les funcions del lloc de treball, no es puguin prestar serveis en règim de teletreball, s’han de seguir les recomanacions concretes dels serveis de prevenció de riscos laborals.

Si passats aquests deu dies naturals continua donant positiu, les responsables de RRHH ens van comunicar que podrien afegir els dos dies de teletreball de la setmana un cop passats els 10 dies naturals. Recordem que aquesta mesura és per aquelles persones diagnosticades amb còvid-19 i que no tenen baixa mèdica.

Per a qualsevol consulta ja sigui de d’àmbit laboral o de prevenció de riscos, podeu posar-vos en contacte amb el vostre delegat de prevenció dins del Comitè de Salut Laboral del DREU:

Pedro González, delegat d’UGT sector Generalitat pgcuesta@catalunya.ugt.org

932 95 61 11

Salut!

Barcelona 20 de juny de 2022.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca