ACTUALITAT

Reunió del Grup de Treball de Selecció i Provisió

DESENVOLUPAMENT DELS TEMARIS DELS PROCESSOS SELECTIUS

La UGT va demanar, per escrit l’11 d’octubre de 2018, a la directora general de Funció Pública el desenvolupament i l’exposició dels temaris dels processos selectius per accedir als diferents cossos de la Generalitat, que de la nit a dia van desaparèixer de la web de l’Escola d’Administració Pública quan un decret de reestructuració va traspassar aquesta funció a la pròpia Funció Pública. Inicialment, l’Administració es va negar a desenvolupar-los dient que és feina dels opositors. A una reunió posterior, l’Administració es va comprometre a confeccionar una guia del temari de la part general dels diferents cossos, i avui ens han presentat la del Cos Superior.

Sembla que les guies contindran un esquema del contingut de cada tema, les principals normatives i una sèrie d’enllaços d’interès on es poden trobar materials per desenvolupar cada tema.

Per a la UGT la publicació d’aquesta guia no és suficient, ja que entenem que l’Administració hauria de facilitar al màxim, almenys als seus interins i interines, l’accés a tota la informació necessària per preparar-se les oposicions, i hem tornat a demanar el desenvolupament total dels diferents temaris.

Malauradament, la Funció Pública no ho veu així, i ens ha comunicat que properament penjarà a la seva pàgina web la guia sobre la part comuna del temari per a l’accés a l’escala superior d’administració general del cos superior d’administració de la Generalitat, i posteriorment anirà penjant les de la resta de cossos.

CONCURS DE TRASLLATS COS GENERAL ADMINISTRATIU   

La Funció Pública preveu que s’exposin les llistes definitives a finals d’aquest mes de febrer o a l’inici de març. A partir de la exposició de les llistes definitives, previsiblement en un mes es publicarà al DOGC la resolució del concurs per a la presa de possessió dels funcionaris als nous llocs.

COS GENERAL ADMINISTRATIU: PROMOCIÓ INTERNA EXCLUSIVA (PIE)  

La Funció Pública preveu que sobre el 20 de febrer publicaran al DOGC la convocatòria de PROMOCIÓ INTERNA EXCLUSIVA (recordeu que aquesta convocatòria només tindrà torn de promoció interna), per accedir al cos general administratiu, en el que les proves versaran sobre el darrer temari publicat. Calculen que el primer exercici es farà a finals mes de juny aproximadament.

OFERTA PÚBLICA 2017 

Per a la posterior convocatòria de les places corresponents a l’OFERTA PÚBLICA DE 2017, prevista per al primer trimestre del 2020, estan estudiant la modificació del temari en el que l’Administració mantindrà la majoria dels temes vigents:

Marc constitucional: principis, drets i deures fonamentals; el Govern i l’Administració; organització territorial; i reforma.

Marc estatutari: conceptes preliminars; drets, deures i principis rectors; i reforma

Organització territorial de Catalunya

Organització institucional de Catalunya: Parlament, president o presidenta de la Generalitat, i el Govern.

Organització de l’Administració de la Generalitat i de les seves competències.

Les finances de la Generalitat.

El pressupost de la Generalitat, la seva execució i el control pressupostari.

El procediment administratiu comú.

El règim jurídic del sector públic.

Estructura i ordenació de l’ocupació pública.

Drets i deures dels treballadors públics.

Protecció de dades de caràcter personal.

Afegiran algunes matèries noves que segurament versaran sobre: 

Valors i ètica a l’Administració de la Generalitat

Transparència i bon govern

Eines per l’impacte en la transformació digital de l’Administració de la Generalitat de Catalunya.

COS DE SOTINSPECTORS D’AGENTS RURALS

Avui la Subdirectora i la cap de servei de RRHH del Departament d’Agricultura han exposat les modificacions que hi ha hagut en la convocatòria d’accés a la categoria de sotsinspectors.

La UGT i la resta dels sindicats estem en contra del topall de 150 persones, barrejant en el mateix sac el torn lliure i el torn de promoció interna, després de la correcció del primer exercici. És una forma de dinamitar les possibilitats dels Agents Rurals que volen accedir a la categoria a través de la promoció interna, ja que hem de tenir en compte que a la convocatòria s’hi presentaran molts més opositors de torn lliure que de promoció interna. La UGT exigeix que el topall sigui per cada torn, entenem que han d’anar per separat per no desvirtuar la normativa sobre el torn de promoció interna, que va ser creat per garantir la carrera professional dels funcionaris de carrera. Volem que les 33 places reservades a promoció interna siguin ocupades per agents rurals que fa temps que esperen aquesta oportunitat.

L’administració també ha informat que la convocatòria d’agents de l’escala bàsica ha de sortir abans de l’abril del 2020.

PLACES SUBALTERNS DE L’OFERTA PÚBLICA DE 2017

Les 151 places que es van publicar a l’Oferta Pública de 2017 estan reservades en la seva totalitat per persones amb discapacitat intel·lectual i, en conseqüència, l’Administració adaptarà els temaris que publicarà properament.

COS D’AMBIENTÒLEGS

L’Administració comunica que està estudiant incloure la titulació dels ambientòlegs com una altra opció dins dels cos superior, una reivindicació històrica dels representants del treballadors a la Mesa Sectorial.


CALENDARI PREVIST DE CONVOCATÒRIES

OPOSICIONS
COSDATES ORIENTATIVES
Inspectors Tributaris de l’ATCEn curs
Gestors Tributaris de l’ATCEn curs
Administratiu (PIE – 375 places)20/02/2019
Treball Social (PESCO – 173 places)2019 – 1r trimestre
Metges avaluadors (PESCO – 10 places)2019 – 1r trimestre
Inspecció financera (OOP17 – 4 places)Pendent VEH
Enginyeria de camins, canals i ports (OOP17 – 10 places)2019 – 2n semestre
Inspecció de seguretat nuclear (OOP17 – 3 places)2019 – 2n semestre
Enginyeria agrònoma (OOP17 – 21 places)2019 – 2n semestre
Cos superior general – totes les opcions (PESCO – 760 places)2019 – 2n semestre
Subalterns exclusiu discapacitat intel·lectual (OOP17 – 151 places)2019 – 2n semestre
Arxivística (OOP17 – 20 places)2020 – 1r trimestre
Biblioteconomia (OOP17 – 15 places)2020 – 1r trimestre
Administratiu (OOP17 – 390 places)2020 – 1r trimestre
Advocacia (OOP17 – 10 places)2020 – 1r trimestre
Enginyeria tècnica industrial (OOP17 – 50 places)2020 – 1r trimestre
Educació Social (PESCO – 255 places)2020 -1r  semestre
Gestió (PESCO – 313 places)2020 – 2n semestre
Enginyeria tècnica agrícola (PESCO – 102 places)2020 – 2n semestre
Auxiliar Administratiu (PIE)2020
Arquitectura (PESCO – 25 places)2021
Auxiliar (PESCO – 1476 places)2021
Biologia (PESCO – 28 places)2021
Enginyeria de Telecomunicacions (PESCO – 3 places)2021
Subaltern (PESCO – 398 places)2021
Administratiu (PESCO – 435 places)2021
CONCURSOS DE TRASLLATS
COSDATES ORIENTATIVES
AdministratiusEn curs
Enginyeria agrònoma2019
Treball Social2019
Auxiliar administratiu2019
Arxivística2019
Biblioteconomia2019
Enginyeria tècnica industrial2019
Arquitectura2020
Biologia2020
Enginyeria de telecomunicacions2020
Subaltern2020
Enginyeria tècnica agrícola2020
Educació Social2020

COS AUXILIAR ADMINISTRATIU: PROMOCIÓ INTERNA EXCLUSIVA

L’administració està treballant per a que tingui habilitació legal ja que no s’han aprovat els pressupostos d’aquest any on es preveia incloure l’autorització de la convocatòria, però està treballant per a que es reguli per poder fer la convocatòria al 2020.

PESCO: BASES DELS PROCESSOS SELECTIUS DELS COSSOS A1 I A2 

Funció Pública ens ha proporcionat un primer esborrany amb l’estructura que, per a ells, haurien de tenir les bases dels diferents processos selectius lligats al PESCO dels cossos A1 i A2, i que de forma resumida seria de la següent manera:

Fase d’oposició (puntuació màxima de 100 punts el torn lliure i 87,5 torn promoció interna)

  • 1a Prova
  1. 1r Exercici: Test Part General, amb 12,5 punts de puntuació màxima, del que està exempt el torn de promoció interna.
  2. 2n Exercici: Test Part Específica, amb 12,5 punts de puntuació màxima.
  3. 3r Exercici:Preguntes Breus, amb una puntuació màxima de 20 punts.
  4. 4t Exercici:Supòsit pràctic, amb una puntuació màxima de 40 punts.
  • 2a Prova:Castellà-Català
  • 3a Prova:Els cossos A1 una ENTREVISTA ESTRUCTURADA, amb una puntuació màxima de 15 punts i els cossos A2 QUESTIONARI SOBRE PERFIL COMPETENCIAL (no eliminatòries)

Fase de concurs (puntuació màxima de 66,70 punts i 58,4 torn de promoció interna)

  • Serveis prestats, amb una puntuació màxima de 46,7 punts en el torn lliure i 34,9 punts en el torn de promoció interna (en llocs objecte de la convocatòria).
  • Accés laborals indefinitsmateixa categoria que es convoca 6 punts.
  • ACTIC, amb una puntuació màxima de 20 punts.

La UGT hem deixat clar que un format de bases com aquestes no és acceptable, ja no només per l’estructura de la mateixa, sinó perquè incompleix amb les intencions que la mateixa Funció Pública havia verbalitzat mesos enrere. Pretendre que, per exemple, el nivell mitjà de l’ACTIC puntuï més que els exercicis de la Part General o de l’Específica, o que hi hagi exercicis que redunden en preguntar de nou sobre la Part Específica del temari, com seria el 3r exercici de Preguntes Breus, és inacceptable.

És per això que en els propers dies els sindicats amb representació consensuarem una proposta unitària que presentarem a Funció Pública en la que evidentment, no apareixerà ni entrevista ni cap prova competencial per els interins i interines. A més de d’altres modificacions que resultin de la negociació entre els sindicats que formem part de la Mesa Sectorial.

Salut!

UGTGENERALITAT

Barcelona, 4 de febrer de 2019

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca