ACTUALITAT

Reunió Mesa Sectorial: març

DIA ADDICIONAL PER LA COINCIDÈNCIA EN DISSABTE DE FESTIUS DURANT L’ANY 2018 

Hem demanat a Funció Pública que apliqui al personal d’Administració i Tècnic, depenent d’aquesta mesa sectorial, el mateix criteri que s’ha aplicat al personal al servei de l’Administració General de l’Estat, que consisteix a “incorporar un dia més de permís quan algun dels festius estatals, de carácter retribuït, no recuperable i no substituïble per les pròpies Comunitats, coincideixi en dissabte”. 

Recordem que el calendari de festes laborals de Catalunya estableix per a aquest any 2018 un total de 13 festes entre les estatals i les tradicionals catalanes, a les quals els Ajuntaments hi afegiran 2 festes locals, de totes aquestes hi ha dues festes estatals (el 6 de gener, Reis, i el 8 de desembre, la Immaculada) que cauen en dissabte, que són de caràcter retribuït i no recuperable.

Funció Pública ha manifestat que a la reunió d’avui no ho volen acordar, i que tenen previst tractar la compensació del dia 8 de desembre a la mesa sectorial del mes de setembre d’enguany per criteris organitzatius interns i per proximitat a la data en qüestió.

DECRET D’ARMES DEL COS D’AGENTS RURALS

La UGT ha formulat queixa perquè la documentació sobre aquest punt se’ns ha tramès amb molt poc temps d’antel·lació i no hem pogut fer un estudi acurat. A banda d’això, hem tornat a manifestar que no s’ha treballat prou el tema al grup de treball d’agents rurals i s’ha limitat la participació dels sindicats a “un parell” de reunions en la creació del nou model del Cos pel qual aposta la Direcció General dels Agents Rurals.

La UGT tornem a reiterar que la implementació d’aquest nou model passa per crear grups especialitzats i no compartim la idea d’estendre l’ús d’armes de forma generalitzada entre tots els agents, ja que hi ha determinats serveis, com la caça o algun servei d’antifurtivisme, on sí és clarament necessari, però ni tots els serveis requereixen arma de foc, ni cal implicar-hi tots els agents del Cos. Defensem l’especialització en els serveis que requereixin l’ús d’armes de foc, però no tothom ha de dur armes.

La UGT entenem que és una qüestió polèmica i delicada i insistim que on s’ha de tractar amb profunditat és a la mesa de negociació dels Agents Rurals. Considerem que amb la meitat de la part social en contra d’aquest Decret la DG dels Agents Rurals no pot parlar de consens, demanem que es torni a debatre en el sí del grup de treball específic, i que sigui en aquest grup on es decideixi si hi ha acord o no sobre el text definitiu.

Alhora, hem demanat al Director General que es comenci a treballar en l’elaboració d’un decret de segona activitat del CAR per facilitar un encaix dins del Cos a aquells agents que no estiguin capacitats per dur armes de foc o que tinguin impediments físics per fer tasques amb alta exigència física. El Cos de mossos d’esquadra ho tenen així regulat, el personal que pel motiu que sigui no està en condicions de dur armes passen a 2a activitat.

CÀRREGUES DE TREBALL ALS SERVEIS TERRITORIALS DEL DEPARTAMENT D´ENSENYAMENT

Durant el mes de març la UGT, juntament amb els sindicats IAC-Catac i CCOO, hem realitzat un seguit d’assemblees pels diferents Serveis Territorials del Departament d´Ensenyament per copsar el malestar del personal.

En tots els SSTT s’ha constatat la sobrecàrrega de treball que pateix la plantilla, amb la conseqüent repercussió en la salut del treballadors. Aquesta sobrecàrrega de feina es deu a la no cobertura de les baixes mèdiques ni a les vacants de llocs de treball sense ocupar, agreujat per la descentralització de tasques per part del SSCC.

Per si no fos suficient, en molts casos el personal Auxiliar Administratiu ha de fer les tasques de Tècnic, de Cos Superior. Tota la situació s’ha detallat en un escrit que s’ha registrat i adreçat al Secretari General, juntament amb un recull de signatures de la plantilla, en el qual sol·licitem una reunió amb ell.

A la mesa sectorial celebrada avui, els tres sindicats hem demanat una reorganització de les tasques, la substitució del personal en cas de baixa i vacants i la revisió de nivells.

La resposta per part de l´Administració ha estat que aquest tema és molt complex, que no és competència d’aquesta Mesa i que la política de RRHH del Departament no es matèria de negociació, però que es pot tractar dins de l’àmbit del Departament d’Ensenyament, i que, d’altra banda, el tema dels riscos laborals i les sobrecàrregues de treball s’han de plantejar al Comitè de Seguretat i Salut, cosa que ja hem fet en reiterades ocasions i així els ho hem manifestat.

La UGT ha demanat la possibilitat de crear un grup de treball específic al Departament d’Ensenyament on es pugui tractar tota aquesta problemàtica i poder donar una solució concreta al malestar de la plantilla, però Funció Pública manifesta que no ho veuen adient, donat que ja hem demanat una reunió formal el Secretari General i primer caldrà esperar la convocatòria d’aquesta reunió.

Salut,

UGTGENERALITAT

Barcelona, 19 de març de 2018

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca