ACTUALITAT

Equiparació del permís de maternitat i paternitat a 16 setmanes

El 7 de març s’ha publicat al BOE el Real Decreto-ley 6/2019, de 1 de marzo, de medidas urgentes para garantía de la igualdad de trato y de oportunidades entre mujeres y hombres en el empleo y la ocupación que contempla, entre d’altres mesures que fomenten la igualtat entre dones i homes, l’ampliació progressiva per a tots els treballadors públics del permís de paternitat per naixement, adopció, guarda amb finalitat d’adopció i acolliment, amb la següent periodificació:

MATERNITAT*:

Durada: 16 setmanes (les 6 primeres setmanes són ininterrompudes i immediates al part o resolució d’adopció o acolliment)

PATERNITAT*: (progenitor diferent de la mare biològica)

– 2019: 

· Fins 31 de març la durada serà de 5 setmanes.

· A partir de l’1 d’abril la durada serà de 8 setmanes. (2 primeres setmanes són ininterrompudes i immediates al part o resolució d’adopció o acolliment).

– 2020:

· A partir de l’1 de gener la durada serà de 12 setmanes. (4 primeres setmanes són ininterrompudes i immediates al part o resolució d’adopció o acolliment).

– 2021:

· A partir de l’1 de gener la durada serà de 16 setmanes. (6 primeres setmanes són ininterrompudes i immediates al part o resolució d’adopció o acolliment).

(*) S’incrementarà el permís en 2 setmanes en el supòsit de discapacitat del nounat o a partir del 2n nadó en cas part múltiple.

– En cas de part prematur o que el nounat necessiti hospitalització a continuació del part, el permís s’ampliarà els dies que el nounat hi estigui hospitalitzat (amb un màxim de 13 setmanes addicionals).

– Passades les primeres setmanes obligatòries:

  1. Podran gaudir la resta del permís a voluntat dels progenitors, de manera interrompuda, amb preavís de 15 dies i per setmanes completes. (Els primers 12 mesos de vida del fill/a).
  2. Podrà participar en els cursos de formació de l’Administració.

– Si la mare biològica compacta el permís de lactància, les 10 setmanes restants de l’altre progenitor es gaudirà al finalitzar la lactància compactada.

– Si cal desplaçament internacional dels progenitors: Hi ha un permís de 2 mesos de durada mantenint les retribucions bàsiques. Es podrà iniciar fins a 4 setmanes prèvies a la resolució judicial d’acollida o d’adopció.

– El Real Decreto-ley 6/2019 és d’aplicació al personal funcionari de l’Administració perquè modifica l’art 49 de l’EBEP i és d’aplicació al personal laboral per l’art. 3.1:

Salut!

UGTGENERALITAT

8 de març de 2019, Dia Internacional de la Dona

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca