ACTUALITAT

MEPAGC: grup de treball de negociació dels processos d’estabilització (2.5.22)

FUNCIÓ PÚBLICA PRESENTA UNA NOVA PROPOSTA

Aquest matí, 2 de maig de 2022, la UGT hem mantingut una reunió amb Funció Pública centrada bàsicament en la negociació dels barems que han regir els concursos de mèrits que deriven de la Llei 20/2021 d’Estabilització.

Cal dir que la UGT ja es vam posicionar obertament en contra de la primera proposta que ens va presentar l’Administració fa unes setmanes, ja que la consideràvem desproporcionada i injusta en determinats supòsits, i a la reunió d’avui ho hem tornat a reiterar.

Finalment els representants de Funció Pública ens ha presentat una nova proposta que s’apropa molt més a les nostres demandes i que, a grans trets, es resumiria de la següent manera:

BLOC DE TREBALL DESENVOLUPAT:

  • Aquest supòsit tindria un pes del 60% del procés, o sigui que es podria puntuar fins a un màxim de 60 punts en aquest concepte.
  • La puntuació prevista per mes treballat seria a raó de 0,18 punts quan els serveis s’han prestat al mateix cos objecte de la convocatòria i a l’administració de la Generalitat. O sigui que s’arribaria al topall amb 27 anys i 9 mesos.
  • També es puntuarà a raó de 0,09 punts per mes quan els serveis s’hagin prestat al mateix cos objecte de la convocatòria però en una altra Administració.
  • En aquest darrer punt, Funció Pública diu que venen obligats per diversa jurisprudència.

Pel que fa als interins antics que, quan van entrar a l’Administració, no se’ls demanava un títol de català, UGT hem aconseguit que se’ls faci una prova habilitant.

Tot i que aquesta nova proposta s’acosta molt més a la que la UGT vam presentar fa uns dies, encara hi ha punts de discrepància i, en concret, el fet que es vulgui puntuar el treball desenvolupat a d’altres administracions. I, per això, la UGT hem demanat que ens facilitin la jurisprudència per la qual venen, segons ells, obligats. En qualsevol cas, hem deixat clar que aquesta ha de ser substancialment inferior als 0,09 punts per mes treballat.

Dilluns vinent retornarem la negociació i esperem poder arribar a un acord de barems en el sentit que defensem la UGT.

CONCURS DE TRASLLATS I PROMOCIÓ INTERNA DEL PERSONAL FUNCIONARI DE CARRERA

Tot i no ser objecte específic d’aquest grup, ja que està creat per negociar l’Oferta Pública i els barems dels processos derivats de la Llei d’Estabilització, la UGT hem volgut recordar a la reunió que, en cap cas, es poden conculcar els drets de mobilitat i promoció dels actuals funcionaris de carrera i hem reiterat que un acord amb nosaltres passa ineludiblement per la convocatòria de concursos de trasllats i de promoció interna.

Per això, hem reclamat que s’articulin les modificacions legislatives necessàries que garanteixin la consolidació dels llocs de treball als interins i, alhora, el dret a la mobilitat i a la promoció interna des funcionaris de carrera.

Els representants de Funció Pública han assegurat que es convocaran tant els concursos de trasllats com els de promoció interna.

Salut i cuideu-vos!

UGTGENERALITAT

Barcelona 2 de maig de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca