ACTUALITAT

UGT SOC: Comitè de Seguretat i Salut Laboral

A continuació us fem un resum del darrer Comitè de Salut Laboral del SOC, celebrat ahir dijous 23 de febrer:

Sobrecàrregues de treball produïdes per la centraleta: aquest tema s’ha abordat a proposta d’UGT davant l’evidència dels problemes que està portant l’actual gestió de la centraleta; tot i que en principi l’administració negava que fos un problema de l’àmbit de salut laboral, la UGT hem insistit que sí ho és, perquè està produint en moltes companyes i companys una sobrecàrrega de treball addicional amb l’estrès que això comporta, i que la indefinició de funcions també és un tema de prevenció de riscos laborals. Finalment es va decidir tractar aquest tema de forma extraordinària en el cim de la junta de personal del SOC amb la presència dels màxims responsables del SOC.

Climatització OTG El Vendrell i Tarragona centre: UGT hem denunciat davant el Comitè que moltes persones treballadores d’aquestes OTG han de treballar amb guant i mantes a sobre amb motiu de les baixes temperatures. Hem proposat bombes de calor per tal d’apaivagar aquesta situació. L’Administració s’ha compromès a trobar una solució. Si estàs en alguna oficina on passa el mateix, posa’t en contacte amb nosaltres.

Cablejat OTG Valls: UGT hem denunciat també una situació de cables mal endreçats  que poden produir accidents a l’oficina de Valls. Esperem que es solucioni el més aviat possible.

Incidents: UGT hem denunciat que els incidents i amenaces que han de patir les persones treballadores són molts més dels que es notifiquen. Des d’UGT recordem que qualsevol amenaça, insult, intent d’agressió, etc. S’ha de comunicar al Servei de Prevenció per tal que es tingui coneixement i per desenvolupar les mesures correctores que calguin. En aquest sentit, es revisarà el protocol davant situacions de violència exercida per tercers.

Altres temes: s’ha presentat el Pla de Formació en prevenció pel 2023.

Us recordem els contactes de les nostres delegades i delegats d’UGT a la junta del SOC:

Anna Quiroga                    anna.quiroga@gencat.cat

Javier Luzárraga                fjavier.luzarraga@gencat.cat

Eduard Garbayo               eduardgarbayo@gencat.cat

Juan Carlos Pineda          juan.pineda@gencat.cat   (delegat de prevenció, comitè de Lleida)

Salut!

UGT SOC                                                                                                   Barcelona, 24 de febrer de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca