ACTUALITAT

Tercera reunió de seguiment de l’acord sobre condicions de treball dels veterinaris al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

LA UGT DEFENSEM QUE TOTS ELS VETERINARIS HAN DE COBRAR EL COMPLEMENT ESTALBLERT A L’ACORD

A data 3 d’abril de 2024 es va dur a terme la tercera reunió de seguiment de l’acord sobre condicions de treball dels veterinaris. L’Administració va presentar els resultats de l’enquesta que van realitzar als caps d’unitat amb la intenció d’aprofundir en la idea que hi ha veterinaris que no fan tasques que siguin “mereixedores” del complement salarial. El Departament va argumentar “que volia posar ordre”.

Des de la UGT refusem que l’enquesta està esbiaixada: tant sols investiga els que “no fan tasques” i no investiga les funcions de tothom. A més a més, investiga genèricament funcions però es pretén aplicar per avaluar la complexitat, la responsabilitat, el risc… que són els criteris que ells mateixos argumenten per a què siguem “mereixedors del complement”.

La UGT defensem que tots els veterinaris estem en disposició de fer el que calgui quan les circumstàncies ho requereixen, però que quotidianament fem les tasques que ens assignen les nostres caps. I és aquesta disponibilitat la que volem fer valdre.

Si l’Administració vol “posar odre” cal que revisin el nivell del veterinari que encara té el 21 tot i treballar a una oficina comarcal.

La resta de sindicats estan majoritàriament d’acord amb la nostra posició. Per contra, la representant del CSIF va mostrar-se perplexa per la nostra proposta i va arribar a qüestionar per què tots els veterinaris han cobrat aquest complement i la resta de personal del Departament no, cosa que suposa una abdicació de l’acord.

L’acord de 2003, que mai ha estat denunciat per l’Administració i continua vigent, estableix molt clarament al seu article 1 el seu àmbit d’aplicació:

Aquest acord serà d’aplicació al personal veterinari, amb vinculació de funcionari o interí, que realitzi les funcions pròpies del seu cos i es trobi ocupant un d’aquests llocs de treball: coordinadors veterinaris, titulats superiors veterinaris adscrits a Serveis Centrals i Delegacions territorials, titulars superiors veterinaris adscrits a les comarques, inspectors de sanitat i ramaderia, i els titulars veterinaris de laboratoris de sanitat ramadera”..

L’acord és clar i no distingeix cap tipus de tasques com pretén l’Administració de manera unilateral amb una enquesta que només pot tenir valor informatiu. Tots els veterinaris són susceptibles de mobilització com ja va passar a la pesta i cap altre funcionari pot signar els documents oficials, ja que seria intrusisme professional.  

L’Administració reconeix que no pot treure aquest complement al personal que actualment el cobra però, deixa caure que es podria suprimir a les places futures de veterinaris.

La nostra organització sindical recorda als representants del Departament que la Comissió de Seguiment d’aquest acord només s’ha reunit tres vegades durant els 20 anys de vigència, tot i que s’hauria de reunir com a mínim cada dos mesos. La funció d’aquesta Comissió és “l’aplicació de l’acord i harmonitzar les interpretacions” i no pot anar més enllà. La UGT assenyalem que la Mesa Sectorial del personal d’administració i tècnic de la Generalitat és l’únic òrgan autoritzat per negociar i ratificar els acords.

Des del nostre sindicat no tolerarem que es distingeixi entre veterinaris de “primera” i els “nous veterinaris de segona” i instem a CSIF a no trencar la unitat sindical a l’hora de defensar les condicions laborals dels veterinaris del Departament.

UGT

Barcelona, 4 d’abril de 2024

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca