ACTUALITAT

PETITS ACORDS, MOLTS REPTES PENDENTS

Mesa Sectorial 20 febrer 2023

Avui s’ha presentat a la Mesa Sectorial la nova Directora General de la Funció Pública de l’Administració de la Generalitat, Sra. Marta Martorell. UGT hem aprofitat per recordar-li els principals temes a reprendre com pot ser la recuperació de totes les condicions que encara no s’han recuperat, la jubilació parcial dels funcionaris, les adaptacions i/o segones activitats en funció de l’edat, la carrera professional o el desenvolupament del teletreball entre d’altres temes.

COMPENSACIÓ HORÀRIA DELS DIUMENGES 24 I 31 DE DESEMBRE DE 2023

Finalment hem arribat a l’acord que aquesta compensació es produirà en forma d’hores d’assumptes personals, en concret 14 hores addicionals d’aps per aquelles persones que treballen a jornada completa. Aquestes hores estaran a disposició del personal en quant estiguin publicades al seu ATRI, la qual cosa es farà de forma imminent segons el  que ens ha indicat Funció Pública, una demanda que any rere any fèiem i que per fi s’aplicarà aquest any.

UGT i la resta de sindicats hem demanat que sigui d’aplicació aquesta mesura també al col·lectiu de veterinaris del Grup 2 del Departament de Salut, que ara per ara no la gaudeixen. Funció Pública supedita una decisió a la revisió de l’acord signat fa 3 anys. Hem demanat que aquesta revisió es faci el més aviat possible i de manera negociada.

Recordem que aquesta mesura és d’aplicació per al personal al qual els hi és d’aplicació el Decret de Jornada i Horaris.

CONDICIONS DE TREBALL DEL PERSONAL PAS DEL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ

Previ a l’abordatge d’aquest tema, Funció Pública ha ratificat el seu compromís de fer tot el possible per tal que amb data 1 de març, les 858 places del cos d’auxiliar administratiu estabilitzades per la via del concurs de mèrits i que encara estan a mitja jornada, esdevinguin a jornada completa. També tenim el compromís d’eliminar la clau de mobilitat de la RLT (Relació de Llocs de Treball)  d’aquestes places. UGT farem el seguiment d’aquestes modificacions a la RLT.

UGT i tota la resta de sindicats hem proposat un grup de treball específic per tal d’abordar la problemàtica de les condicions de treball del personal PAS d’educació. Temes a tractar urgentment dins d’aquest grup serien: el fet que el personal PAS es quedi sol al centre en moltes ocasions, la dificultat de poder fer formació dins l’horari laboral, la impossibilitat de fer teletreball o les dificultats de conciliació de la vida laboral i familiar. Aquest grup de treball es crearà de forma imminent.

HORARI PERSONAL PAS DE LA DIRECCIÓ GENERAL DE POLICIA

Tota la part social ha demanat la supressió de l’obligació de fer una tarda a la setmana al personal administratiu assignat a les comissaries, el Departament respon el que ja ha dit altres vegades, que cal personal administratiu per les tardes a les comissaries, però la novetat ha estat que Funció Pública demanarà al departament una anàlisi interna sobre les funcions que requereixen aquesta presència per tal de determinar possibles reconeixements al col·lectiu.

PERMÍS PER MATRIMONI AL COL·LECTIU DEL PERSONAL DE CENTRES PENITENCIARIS

Davant les dificultats que posa el Departament a l’hora d’autoritzar aquest gaudiment en períodes de vacances, UGT hem recordat que l’article 9 de la Llei 8/2006 de mesures de conciliació del personal al servei de les administracions públiques de Catalunya diu: “els cònjuges o convivents en poden gaudir (d’aquest permís) dins el termini d’un any a comptar de la data de casament o inici de la convivència.”

El Departament justifica la seva posició per l’acord sobre el 25% de simultaneïtat, però des d’UGT defensem que aquesta interpretació és errònia perquè aquest tipus de permisos derivats de mesures de conciliació no poden estar subjectes al còmput d’aquest 25%, sobre tot si es demana amb la suficient antelació.  En tot cas, serà un tema a continuar parlant en el Grup de treball específic de presons.

TELETREBALL

UGT hem preguntat si ha hagut alguna modificació del decret actual per causa d’una incidència en ATRI en la pestanya de teletreball. Funció Pública confirma que no hi ha hagut cap novetat. UGT insistim que cal obrir una nova negociació sobre teletreball per tal d’adaptar-lo i millorar-lo a la realitat actual i a les normatives sobre teletreball que ja han signat altres administracions del nostre entorn.

RENÚNCIES PLACES DEL CONCURS DE MÈRITS

En breu Funció Pública donarà a conèixer les renúncies que s’han produït pels diferents cossos i la persona a la qual li correspondria guanyar la plaça al ser la següent de la llista.

Salut!

UGTGENERALITAT

Barcelona, 20 de febrer de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca