ACTUALITAT

Acomiadaments i reduccions salarials a IREC

El passat dijous 2 de febrer la direcció de l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) va presentar un Expedient de Regulació d’Ocupació per causes econòmiques; les mesures presentades no només afectaran llocs de treball, sinó que també comportaran una reducció salarial i modificacions de les condicions laborals.

Aquestes mesures són incomprensibles tenint en compte que, fa 3 dies, el Govern  va presentar i aprovar el Pacte Nacional per la Transició d’Energia de Catalunya, on el Conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget i Cantons, explicava que “l’energia es un dels pilars de l’economia moderna i del nivell del benestar de la nostra societat, de màxima importància pel desenvolupament econòmic i territorial”. En un altre punt detallava “la necessitat de fomentar la investigació i la innovació energètica com vectors d’eficiència de creació d’activitats empresarials”.

L’IREC és una fundació SENSE ÀNIM DE LUCRE, participada per la Generalitat, les universitats, el Govern estatal i empreses públiques i privades, que fa una feina encomiable i necessària, gràcies als seus treballadors i treballadores.

Ells no marquen les línies estratègiques, ni gestionen els recursos, ni guanyen sous elevats, però són ells qui pateixen directament  la mala gestió de l’entitat. I, un cop més, sobre ells recauran les retallades.

La Generalitat, com a principal patró, torna a posar de manifest la seva manca de responsabilitat social, la manca de respecte pels seus empleats i per la ciutadania. Torna a ensenyar-nos de nou la poca vergonya amb què actua quan carrega la seva deficient gestió a les esquenes dels treballadors, sense importar en absolut l’esdevenir de les famílies que es veuran afectades.

La Generalitat no ha mostrat cap respecte per la normativa ni cap voluntat per trobar solucions, porta mesos fent acomiadaments, mesos amenaçant els treballadors, i les mesures s’aplicaran sí o sí. No l’importa el patiment dels treballadors i de les seves famílies, mentre pugui mantenir els llocs dels amics i les seves retribucions.

Salut,

UGTGENERALITAT

Barcelona, 6 de febrer de 2017

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca