ACTUALITAT

Reunió Mesa Sectorial: setembre

COMPENSACIÓ DIA ADDICIONAL PER LA COINCIDÈNCIA EN DISSABTE DE FESTIUS

A la reunió de la Mesa Sectorial del mes de març passat, la UGT vam demanar a la Funció Pública que apliqués al personal d’Administració i Tècnic, el mateix criteri que s’aplica sempre al personal al servei de l’Administració General de l’Estat, que consisteix a “incorporar un dia més de permís quan algun dels festius estatals, de caràcter retribuït, no recuperable i no substituïble per les pròpies Comunitats, coincideixi en dissabte”.

Recordem que el calendari de festes laborals de Catalunya estableix per a aquest any 2018 un total de 13 festes entre les estatals i les tradicionals catalanes i 2 festivitats locals marcades pels Ajuntaments, de totes aquestes hi ha dues festes estatals, el 6 de gener, Reis, i el 8 de desembre, la Immaculada, que cauen en dissabte.

En aquell moment, l’Administració ho va deixar pendent per a la sectorial de setembre, i avui la UGT ho hem tornat a recordar, i finalment l’Administració compensarà el 8 de desembre amb un dia més d’assumptes personals, a raó de 8h i 20 minuts, que es farà efectiu en els pròxims dies mitjançant una instrucció a tots els departaments.

Així mateix, la UGT hem instat a què l’Administració incorpori d’ofici el dia addicional de permís quan aquesta situació es torni a reproduir al calendari laboral i no haver d’esperar que transcorri tot un any per acordar-ho.

CONDICIONS LABORALS PERSONAL ADMINISTRATIU DE COMISARIES

A partir dels fets ocorreguts a una Comissaria de Cornellà de Llobregat, la part social ha exigit a l’Administració que estudiï amb urgència les condicions de perillositat que pateix el personal administratiu de Comissàries i també que s’elaborin uns adequats protocols de protecció.

En base als mateixos fets, hem demanat que es revisin les retribucions d’aquest personal i que s’adeqüin els complements retributius amb l’assignació d’un complement de perillositat 

Igualment la UGT hem reclamat la revisió de tots els llocs de treball del personal administratiu, del Departament d’Interior, per tal de tractar quins són els llocs que han de mantenir un horari especial.

GRUP DE TREBALL DE CONDICIONS LABORALS DEL PERSONAL DE SALUT PÚBLICA

L’any 2016 es va crear aquest grup, depenent de la Mesa Sectorial, per millorar les condicions laborals de tots els col·lectius que componen el personal de salut pública i pràcticament no s’ha reunit des de llavors. 

Hem demanat la reactivació d’aquest grup i la representant del Departament de Salut, tot informar que hi estan treballant, no ha pogut posar una data per a la propera reunió.

PROCESOS SELECTIUS

 Funció Pública informa que no hi ha novetats en aquest tema i que es mantenen les previsions de calendari de les convocatòries.

 Respecte al cos d’Agents Rurals, es preveu per fi d’any o primers del proper any la convocatòria de 50 llocs de Sotsinspectors i 50 d’Agents ja per a l’any 2020.

CONCURS DE TRASLLATS ADMINISTRATIUS

 L’Administració ens informa que després de l’estiu publicaran la llista definitiva d’assignació de places i preveuen que la presa de possessió serà al mes d’octubre.

Tenint en compte que hi ha molts processos pendents de tractar: ofertes PESCO, Oferta Pública 2017, promoció interna D al C, etc, la part social demanem que es convoqui urgentment el subgrup de treball de Selecció i Provisió pròximament.

ACTUALITZACIÓ TEMARI A1 I A2 COSSOS ADMINISTRACIÓ ESPECIAL

UGT ha presentat al·legacions a la proposta d’actualització dels 25 temes que l’Administració ens ha fet arribar i hem demanat que ens assenyalin les modificacions, tant per la incorporació de nou contingut com per l’eliminació de temari, donat que hem detectat que les modificacions són més que considerables i, a més, comporten un increment encobert de matèria, ja que s’han fusionat fins a 3 temes en un de sol.

L’Administració ha manifestat que els temaris no són objecte de negociació, però que estudiarà les nostres al·legacions i ens emplaça a tractar-ho en la reunió del Grup de Selecció que convocarà pròximament.

CONCURS DE TRASLLATS TREBALLADORS/ES SOCIALS

Se’ns ha informat de la imminent convocatòria del concurs de trasllats d’aquest col·lectiu i hem demanat a la reunió d’avui que aturin el procés, ja que l’oferta pública lligada a aquest concurs va decaure al juliol del 2015 i totes les places han quedat vinculades, ara, a un procés PESCO. Hem hagut de recordar a la reunió que els col·lectius afectats per processos PESCO no tenen necessàriament concurs de trasllats previ.

ACREDITACIONS UNIÓ ESTABLE DE PARELLA

En la reunió de sectorial del passat 18 de juny, l’actual Directora General de la Funció Pública va fer un recordatori deixant clar que per acreditar una unió estable de parella era suficient una acta notarial que demostrés la convivència ininterrompuda durant 2 anys, o un document acreditatiu d’haver tingut fill/a en comú una vegada iniciada la convivència, o mitjançant certificació del Registre de parelles estables de Catalunya.

Doncs bé, el Departament de Justícia va per lliure i la UGT hem demanat la intervenció urgent dels responsables de Funció Pública per solventar aquest greuge que es genera entre treballadors en funció del Departament on es treballa.

Salut,

Barcelona, 17 de setembre de 2018

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca