ACTUALITAT

UGT en lluita per al personal interí adscrit a programes

La UGT ens hem reunit aquest dilluns, 7 de març de 2022, amb els responsables de Recursos Humans del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural per tractar la problemàtica que estan vivint els companys i les companyes adscrits a programes en aquest Departament. 

La UGT ja havíem fet una demanda al mes de desembre de 2021 a la Mesa Sectorial del personal d’administració i tècnic de la Generalitat de Catalunya per poder “aplantillar” totes les places de programes que fan tasques estructurals. A l’esmentada Mesa, els representants d’Acció Climàtica van reconèixer que no es podia prescindir del talent i l’experiència de les persones que havien treballat a programes, ja que requeria un llarg procés d’aprenentatge.

RRHH del Departament ens informa que estan identificant totes les places que poden esdevenir estructurals dintre de cadascun dels programes, ja que reconeixen que se n’han repetit al llarg dels temps. Al nostre sindicat considerem que aquestes places estructurals podrien ser objecte del procés d’estabilització derivat de la Llei 20/2021 i cal no perdre l’oportunitat d’aplantillar el màxim de persones amb experiència consolidada.

Mentre el Departament acaba d’identificar les places estructurals, la UGT demanem que no es faci una lectura restrictiva de l’article 10 de l’EBEP, en el sentit que està fent el Departament de cessar a tots aquests treballadors i treballadores que porten més de 3 anys en un programa. RRHH afirma que no és una interpretació seva, sinó de la Comissió de Retribucions, òrgan que considera que un interí no pot treballar més d’aquest període de temps en un programa si fa les mateixes tasques. RRHH ens deixa clar que les persones que han estat cessades d’un programa poden presentar-se a totes les ofertes que surtin a l’ATRI sempre que sigui un programa amb funcions diferents o es tractin de nomenaments per acumulació de tasques.

La UGT considerem que haurien de ser places estructurals si diferents programes es reprodueixen al llarg del temps amb les mateixes funcions. Tampoc estem d’acord amb la interpretació restrictiva que fa la Comissió de Retribucions, ja que, en cas que no es presenti un funcionari de carrera, la persona podria continuar treballant més enllà dels 3 anys. Demanem aclariment sobre quin temps ha de passar per què el treballador o treballadora pugui optar a presentar-se al mateix programa, però el Departament desconeix aquesta informació.

La UGT demanem que se’ns faciliti el nombre i la relació total de places ocupades actualment en cada programa, cosa a la qual accedeix RRHH. 

També preguntem sobre la incidència que ha tingut el canvi d’excedència a interès particular per als funcionaris de carrera que vulguin optar per un interinatge. Des del Departament se’ns diu que s’informa a cada persona sobre els riscos que comporta fer aquest interinatge i cada funcionari tria lliurament. Us recordem que aquest tipus d’excedència obliga a estar un mínim de 2 anys per tornar a la plaça en propietat i, en cas de cessament abans de l’interinatge, el funcionari de carrera només tindria l’atur que hagi generat com a interí.

La UGT continuarem lluitant perquè no perdin la seva feina els companys i companyes assignats a programes, ja que ni l’Administració ni la ciutadania es poden perdre la seva experiència, capacitat i talent.

Us continuarem informant.

Per qualsevol consulta poseu-vos en contacte amb la nostra Secció Sindical UGT-DACC: 

 ugtgeneralitat@catalunya.ugt.org

Salut!

Barcelona, 7 de marc de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca