ACTUALITAT

Modificació de la comunicació de baixa mèdica a l’empresa

Respecte al tema de les baixes mèdiques, a partir de l’1 de abril de 2023 les treballadores i els treballadors ja no hauran de lliurar el comunicat de baixa mèdica a l’empresa, sinó que serà la mateixa administració la que de manera telemàtica informarà de la documentació de la baixa.
Així ho va aprovar el govern espanyol a l’últim Consell de Ministres del 2022, amb una modificació reglamentària que s’ha publicat avui al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), encara que entrarà en vigor l’1 d’abril.
D’aquesta manera, només es lliurarà una còpia del comunicat de la baixa al treballador/a i s’elimina, per tant, la segona còpia, com també l’obligació que sigui el/la mateix/a treballador/a qui lliuri aquesta còpia a l’empresa, entitat gestora o mútua.

El que no canvia és l’obligació de comunicar la situació de baixa mèdica amb caràcter immediat i per qualsevol medi (telèfon, correu electrònic, avis d’un familiar….).

Salut!

UGTGENERALITAT

Barcelona 5 de gener de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca