ACTUALITAT

Grup de Treball d’estabilització del 22.12.22

A la darrera reunió del Grup de Treball d’estabilització de la Mesa General. Es van tractar temes rellevants del procés final del concurs de mèrits i inici del procés selectiu de les convocatòries d’oposició d’estabilització:


SITUACIÓ DE BAIXA PER IT

La UGT planteja la situació de baixa IT en el moment de la presa de possessió (funcionaris) o signatura del contracte indefinit (laborals): Funció pública informa que no hi ha impediment per prendre possessió del lloc o signar contractes en situació de baixa IT, les persones que no puguin per situacions de força major,prendran possessió o signaran contracte quan es reincorporin.

LLISTAT DE NOMENAMENTS

El llistat serà publicat divendres 23 de desembre, i la data d’inici per comptar el mes de preses de possessió (funcionaris) o signatura de contracte (laborals) serà el 9 de gener.- Annex 1 amb les adjudicacions directes- Annex 2 Amb les adjudicacions per tria de lloc.- Annex 3 renúncies, baixes i nous nomenaments (17 persones)- Educador social 400 s’especificarà que passen a funcionaris.

Presa de possessió funcionaris d’adjudicació directa, el mateix 9 de gener. Es posarà el nomenament a l’ATRI mitjançant una comunicació que anirà signada pel secretari general. Els d’adjudicació per elecció de lloc tindran el nomenament al llarg del mes. 

Personal laboral, la signatura de contractes serà escalonada per tal de no deixar tot un dia sense personal als centres. S’estudiarà la possibilitat que es pugui fer per ATRI, mitjançant signatura electrònica o per correu electrònic.

Hi ha hagut 17 baixes dels llistats definitius que se substituiran per les persones següents de cada llistat. (3 jubilacions, 2 morts i 12per renúncies).

RECOL·LOCACIÓ DE PERSONAL

Funció Pública ens informa que el personal desplaçat pel concurs de mèrits es de 306 persones i que es farà tot el possible per recol·locar a totes aquestes persones.

Funcionaris: se’ls farà un nomenament de reforç de 3 mesos a través de les webs del departament i de durades més llargues a través de l’ATRI.

Laborals: se’ls farà un contracte per circumstàncies de la producció de 6 mesos.

La finalitat és guanyar temps per trobar les recol·locacions sense haver de posar a ningú a l’atur.

Per totes aquestes persones queda sense efecte la limitació de passar 6 mesos en una plaça temporal abans d’anar a altra plaça temporal.

PERSONES QUE HAN HAGUT D’ESCOLLIR PLAÇA MOLT LLUNY DEL SEU LLOC DE TREBALL ACTUAL

S’utilitzarà, sempre que sigui possible, la figura de la comissió de serveis  (Funcionaris) i mobilitat funcional (Laborals).

A més s’habilita als departaments que vagin planificant mesures com treure places a l’ATRI abans de la presa de possessió, amb la finalitat que les persones que han estat molt desplaçades del seu actual lloc de treball puguin mitjançant la mobilitat provisional,abans esmentada, tornar a places de la seva localitat o properes.

AUXILIARS ADMINISTRATIUS DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ

Degut a informacions diverses dels diferents serveis territorials del departament, informacions que algunes vegades no s’ajusten a l’acord signat, s’ha de recordar que l’acord signat per UGT, CCOO i IAC estableix que les 312 persones que feien dues mitges jornades en dues escoles diferents, es quedaran amb el codi lloc de la plaça prevalent, de referència o principal a jornada completa, per tant, res de passar a una altra escola que no sigui la principal, de referència o prevalent. I per descomptat res de passar de dues mitges jornades a una mitja jornada, serà amb absoluta certesa a jornada completa.

Respecte de la resta del personal a mitja jornada, la UGT ha proposat que no esperem de cap de les maneres a tenir un mapa complet per executar-lo, que hem d’anar donant solucions immediates al personal i això passa per un pla de xoc d’urgència i proposem començar per les poblacions grans i capitals de comarques on és més fàcil ampliar la mitja jornada a jornada completa, i anar executant la solució de forma immediata per tal d’anar reduint de la forma més ràpida les mitges jornades.

Amb la finalitat de fer un seguiment estricte del compliment de l’acord demanem que els responsables del Departament d’Educació compareguin com a màxim mensualment en la Mesa de negociació per informar puntualment de quines situacions han estat resoltes i quin és el grau de compliment de l’acord.

Tenim la ferma voluntat de solucionar aquest problema tan aviat i de la millor manera possible, i volem resultats positius amb urgència perquè la situació ho requereix. 

EXCEDÈNCIA PER INCOMPATIBILITATS

De tots/es és conegut que el personal funcionari no pot demanar excedència per incompatibilitats per anar a cobrir un altre lloc de naturalesa temporal en l’administració de la Generalitat o qualsevol altra administració, per modificació del DL 1/97 de data d’1 de gener de 2021.

El personal funcionari, sí que conserva el dret a l’excedència per incompatibilitats quan pot optar per un o més llocs de treball si en tots ells té la condició de funcionari de carrera.

El personal laboral fix manté el dret a l’excedència per incompatibilitats si parteix d’un lloc de treball fix i vol desenvolupar altre lloc de treball sigui de naturalesa fixa o temporal. (conveni col·lectiu).

Fins aquí estem d’acord, ja que és el que diu la normativa de funcionaris i la de laborals.

Ara bé, si el personal laboral TEMPORAL aconsegueix plaça fixa en una categoria laboral i en l’actualitat està amb un contracte temporal o nomenament d’interí funcionari en diferent categoria o cos funcionarial, Funció Pública ens comunica que en el moment de la signatura del contracte fix en la categoria laboral que ha guanyat, s’extingeix la relació temporal que tingui en altra categoria o cos funcionarial i no pot fer ús de l’excedència per incompatibilitats.

En aquesta interpretació la UGT no podem estar d’acord, ja que el Tribunal Suprem (Sala de lo Social), en sentència d’UNIFICACIÓ DE DOCTRINA 490/2022, de 31 de maig de 2022 reconeix el dret del personal laboral TEMPORAL a l’excedència per incompatibilitats. Per tant, el dret no neix des de la signatura del contracte indefinit, sinó aquest dret ja es té des de la situació de personal temporal anterior a la signatura del contracte indefinit.

EDUCADORS SOCIALS DEL DEPARTAMENT DE DRETS SOCIALS

S’ha signat l’acord pel qual les dues convocatòries d’educadors socials es resolen en una sola resolució de convocatòria (aquesta informació ja ha estat traslladada al col·lectiu en altre full informatiu de la UGT).

EL PARÀGRAF DEL REQUISIT DE CATALÀ

Apareix  a les convocatòries de concurs oposició del procés d’estabilització publicades per Funció Pública: 

Sense perjudici de l’esmentat, si una persona aspirant amb vinculació temporal roman en actiu en aquest cos, escala o especialitat en virtut d’una altra titulació de llengua catalana en el moment d’inici de la seva vinculació temporal, aquesta li serà tinguda en compte a títol individual.

Aquest paràgraf no existeix en les convocatòries de personal laboral publicades pels diferents departaments. Funció Pública reconeix que és una errada i es traslladarà a totes les convocatòries de personal laboral amb el mateix criteri.

ALTRES TEMES

A petició de la UGT s’accepta la modificació de les bases i excepcionar del curs selectiu al personal interí amb més de 6 mesos de treball desenvolupat.

Agents Rurals: es suprimeix la prova de personalitat i es revisarà que sigui de caràcter eliminatori el psicotècnic.

Persones que no han superat la prova de català en el concurs de mèrits o no es van presentar a les proves: se’ls habilitaran cursos en el Consorci de Normalització Lingüística.

DEMANAR-HO HO POT FER QUALSEVOL, ACONSEGUIR-HO NOMÉS LA UGT

Salut!

UGTGENERALITAT
Barcelona 23 de desembre de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca