ACTUALITAT

Junta Extraordinària del personal del SOC

Tots els sindicats de la Junta JUNTS 29/5/2020

Moltes han estat les informacions sorgides aquest dies, diferents les fonts, moltes d’elles contradictòries, que no han fet res més que crear confusió, generar malestar i patiment al personal del SOC.

No és el primer cop que els representant dels treballadors i treballadores no han estat informats de les mesures que afecten a les condicions de treball, o bé s’ha fet un cop implementades. Aquest fet ara ja habitual,  va provocar la denúncia unitària, per part de la Junta de Personal.

Val a dir que, com ja va succeir en el Comitè de Seguretat i Salut, la Directora del SOC ens ha aclarit diferents qüestions i pel seu tarannà, segur no permetrà que torni a succeir aquesta manca d’informació i impulsarà la col·laboració entre el personal i la Direcció en benefici del SOC, col·laboració que la UGT creu necessària.

 “cal activar als treballadors, el fet que no hi hagi deures inexcusables, la situació ha d’ésser: o treball presencial o bé teletreball” i compaginar-ho amb la instrucció 5/2020.

Instrucció 5/2020

  • Per a la UGT, és important que la interpretació pel que fa a la conciliació familiar de fills/filles menors de 14 anys o amb cura de persones dependents, es realitzi amb la lectura literal del text, i s’atenguin aquest casos.
  • S’està pendent de diferents qüestions plantejades a Funció Pública, d’algunes llacunes detectades i que es vol tenir la certesa d’actuació. Només que es tingui resposta ens la  comunicaran.

Pel que fa al retorn presencial:

  • És necessari disposar dels EPI´s. Aquests es custodiaran i es farà entrega per a què diàriament es compleixi amb les normatives sanitàries.
  • Es garanteixen els reforços necessaris pel que fa a la neteja així com als serveis de vigilància.
  • Els torns establerts han de garantir que com a mínim siguin de 2 treballadors durant tota la jornada.
  • No es té certesa sobre la incorporació dels treballadors del SEPE, si bé es preveu que sigui sobre el 8 de juny. En tot cas l’atenció presencial del SOC, mai serà abans que aquest organisme.
  • L’atenció presencial serà per mitjà de cita prèvia i no es permetrà l’accés a l’OT sense aquesta cita prèvia. En un principi aquesta atenció serà per mitjà de l’atenció telefònica i amb posterioritat presencialment.

Organitzatius

  • Es facilitarà a la part Social el Pla de retorn de les diferents subdireccions
  • Tant si la direcció no ha facilitat les eines per realitzar teletreball, com pels motius que estableix la instrucció 5/2020 les treballadores i treballador no es poden incorporar al seu lloc de treball, s’establirà una justificació organitzativa. (És per aquest motiu no és necessari la compra de portàtil per part del treballador).

Compromís

La Directora del SOC, pren nota de les diferents peticions realitzades pels diferents representants dels treballadors, i garanteix  la unitat de criteri d’actuació.

Pel que fa a la Comunicació, s’establiran els mecanismes correctors per tal de no generar més patiment al personal del SOC, i que d’una vegada per totes es solucioni aquest problema, tan és així  que la Directora explorarà la viabilitat de realitzar un Webinar a les treballadores i treballadors del SOC.  Actuació que UGT ho valoraria positivament, perquè es tracta d’una mesura correctora i creativa que de ben segur esclarirà totes les incerteses i dubtes tenen els treballadors.

La UGT demana que es convoqui de manera urgent el CSSL, òrgan que ha de garantir un retorn segur.

Salut!

UGTGENERALITAT

Barcelona 29 de maig de 2020

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca