ACTUALITAT

UGT CULTURA

RESUM DEL COMITÈ DE SEGURETAT I SALUT LABORAL

A continuació us passem un resum dels temes més destacats tractats al darrer Comitè de Seguretat i Salut Laboral del Departament de Cultura del passat 14 de març de 2023:

Avaluació de Riscos Psicosocials de la Direcció General de Patrimoni

Passada la setmana Santa començarà el procés per tal d’actualitzar l’avaluació de riscos psicosocials del personal que depèn d’aquesta Direcció General.

Els riscos psicosocials són el gran factor de riscos al lloc de treball que està emergent de forma greu a totes les organitzacions del segle XXI. Factors com les relacions interpersonals, la claredat del rol dins l’organització o la possibilitat o no de conciliar la vida laboral amb la personal fan d’aquesta dimensió dels riscos laborals la causa de molt malestar que cal combatre. És per aquest motiu que des d’UGT animem a la participació, garantint en tot moment l’anonimat de les persones que hi participin.

Obres a diferents espais del Departament

Arxiu Nacional: les obres de climatització i regulació de la temperatura està previst que acabin durant la segona quinzena d’abril.

Durant la realització d’aquestes obres, una persona treballadora de la constructora que l’està fent va patir un accident greu en una cama. Des d’UGT volem transmetre a aquesta persona el nostre suport.

Palau Marc: instal·lació de torns d’accés.

Arxiu Històric de Girona: a l’espera de les darreres analítiques, és imminent l’obertura a la ciutadania de la sala de consultes. Això farà que de forma provisional, el personal afectat passi a desenvolupar la seva tasca a la sala del claustre fins que no finalitzin les intervencions a l zona d’oficines.

Casa Solterra: el dia 20 de març comencen les obres per fer el canvi de les cobertes en aquelles zones on no hi ha teulada, per normativa municipal. L’afectació serà al tercer pis i les persones treballadores del Consorci que ara ocupen aquesta zona, passaran a treballar a la planta baixa. Els servei de prevenció i el d’obres no consideren que hi hagi més afectacions.

En aquests dos darrers casos, des d’UGT hem sol·licitat que si finalment sí hi ha una afectació a les persones que treballen a les plantes més baixes, ho comuniquin al servei de prevenció per tal que es puguin aplicar mesures alternatives.

Per a qualsevol dubte o consulta, dirigiu-vos als vostres delegats de prevenció dins del departament:

Jordi Bernaus: ksdt0010@gencat.cat

Pedro González:  pgcuesta@catalunya.ugt.org

Salut!

UGT CULTURA

Barcelona, 16 de març de 2023

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca