ACTUALITAT

Trasllats i oferta pública del personal laboral de la Generalitat

El dijous 15 de febrer de 2024 la Comissió Negociadora del VI Conveni Únic del personal laboral va incloure una disposició en el conveni que regularà el proper concurs de canvi de destinació (concurs de trasllats i promoció interna) de totes les categories de tots els Departaments de l’Administració de la Generalitat de Catalunya. Malgrat que ha calgut una modificació d’aquesta disposició, en comissió negociadora de l’abril. Els concursos de canvi de destinació es regularan segons aquests barem:

Participació del personal laboral indefinit fix de l’Administració de la Generalitat en dues fases:

FASE 1) Personal fix anterior a les resolucions de l’estabilització (concurs de mèrits) de cada categoria.

FASE 2) Personal fix arran les resolucions de l’estabilització (concurs de mèrits i oposició d’estabilització).

En ambdues fases hi ha la possibilitat de trasllats (dins la mateixa categoria laboral) i promoció interna (a qualsevol categoria i grup professional).

Què puntuarà?

Capacitat professional (70 punts). Es puntuarà els serveis prestats a les categories per les quals s’opta, serà màxim de 30 punts. La resta són els 40 punts determinats per una prova professional de la categoria, que serà eliminatòria i queden exempts de fer la prova aquelles persones que optin a les places de la seva mateixa categoria professional, ja que se’ls atorgarà la puntuació màxima. UGT ha fet incloure que es valorin els serveis prestats en totes les categories laborals, tot i que, volíem també l’experiència en cossos de personal funcionari amb les mateixes funcions, ha estat una posició que la resta de la part social no ha recolzat. Els serveis prestats, d’un màxim de 30 punts, es contarà:

0,097 punts per mes de serveis prestats en el mateix grup i categoria professional.

0,083 punts per mes de serveis prestats en el mateix grup i diferents categories professionals dins l’àrea de funcions.

0,070 punts per mes de serveis prestats en diferent grup de la mateixa àrea de funcions o en diferent àrea de funcions del mateix grup.

0,059 punts per mes de serveis prestats en diferent grup i diferent àrea de funcions.

Titulacions acadèmiques (5 punts). Es puntuarà fins a un màxim de 5 punts tota la formació acadèmica dels aspirants, inclosa la que és requisit per accedir als llocs de treball.

Formació i perfeccionament (10 punts). Es valoraran tota la formació en cursos dels 10 anys anteriors a la publicació de la convocatòria i que versin directament sobre matèries relacionades amb les tasques pròpies dels llocs de treball, fins a un màxim de 100h per curs o activitat formativa. És valorarà amb un màxim de 2 punts els certificats oficials d’idiomes (MERC) i fins un màxim de 3 punts l’ACTIC (1 punt el bàsic, 2 punts el mitjà i 3 punts l’avançat). Malauradament, no hem aconseguit que es valorin ni les publicacions ni la docència. Els punts per hora d’assistència serà:

0,020 punts per cada hora d’assistència (A, G, L i W)
0,040 punts per cada hora d’assistència i aprofitament (B, F, H i M)

Coneixement de la llengua catalana i aranesa (5 punts). Es valorarà el coneixement de llengua catalana acreditada amb el certificat de nivell més alt:

3,5 punts pel nivell C2

2,5 punts pel nivell C1

1,5 punts pel Coneixement específics de llengua catalana (administratiu, jurídic, correcció de textos,…)

Antiguitat (5 punts). La puntuació màxima de 5 punts es calcularà a 0,05 punts per mes de serveis prestats a l’Administració de la Generalitat de Catalunya.

Altres mèrits (5 punts). S’assignaran 5 punts en el cas de sol·licitar llocs de treball del mateix departament de la Generalitat on es presten serveis en la data de publicació del concurs de canvi de destinació.

Tots aquests punts es calcularan amb la informació que consta al portal d’ATRI de cada aspirant, per tant, insistim que feu constar el més aviat possible.

L’ordre de participació en promoció o trasllats ho determina cada aspirant amb l’ordre de preferències en el moment de les sol·licituds.

Altrament, avui, hem aconseguit un compromís de l’Administració que aquests concursos de canvi de destinació es convoquin el mes aviat possible, fins i tot, amb una previsió del segon trimestre de 2024 i cada Departament haurà de fer la seva convocatòria de concurs.

Finalment, cal tenir present que es convocaran nous concursos d’oposicions durant aquest any de categories laborals. Aquesta serà una mesura per permetrà la reducció de la temporalitat del personal laboral de la Generalitat de Catalunya enguany.

Us informarem conforme es vagin publicant els diferents concursos de canvi de destinació o d’oposicions.

Salut!

UGT LABORALS

Barcelona 15 de febrer de 2024

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca