ACTUALITAT

Junta SOC

8/3/2024

PROCÉS D’ESTABILITZACIÓ

Davant la imminència de la finalització del procés d’estabilització amb la incorporació el dia 19 de març de les darreres persones funcionàries que han adquirit aquesta condició en el concurs-oposició, les dades que tenim pel que fa al SOC són:

Hi havia 132 places afectades al SOC

Totes les persones del SOC que van guanyar plaça en altre departament o localitat i han demanat via comissió de serveis mantenir-se al SOC ho han pogut fer.

A data d’avui hi ha 34 persones interines que tenen la plaça afectada i que no han guanyat altre destinació per la via de les ofertes d’ATRI. Aquestes persones podrien rebre la compensació econòmica recollida la Llei 20/2021 de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat del sector públic. RRHH del SOC s’ha compromès a comunicar individualment  a totes les persones afectades si tenen dret o no a rebre aquesta compensació econòmica segons els criteris donats per Funció Pública.

Heu de saber que aquestes condicions són unilaterals per part de Funció Pública, en cap cas corresponen a cap acord amb la part social, que hem mostrat les nostres discrepàncies amb aquest criteris.

Aquests criteris són:

Tenen dret a percebre la compensació els treballadors i treballadores que compleixen amb les cinc situacions següents:

  • Que tinguin un mínim de 3 anys de serveis prestats de forma continuada a data 18 de març de 2024, tenint en compte que les discontinuïtats superiors a tres mesos trenquen la continuïtat.
  • Que aquest serveis prestats hagin estat en el mateix cos, escala, especialitat o categoria laboral de la plaça que sortia a mèrits o concurs oposició.
  • Que hagi participat en les dues modalitats d’estabilització (mèrits i concurs oposició) si el seu cos o categoria sortia en les dues modalitats, si no més sortia en una modalitat, hauria d’haver participat en aquesta.
  • Que la participació hagi estat “activa”, és a dir que en el concurs oposició hagi participat en la prova d’oposició.
  • Que la seva finalització de la relació amb l’administració hagi estat causada per la toma de possessió de la plaça per part del funcionari que l’hagi aconseguit. Per tant és el mateix dia de la toma de possessió , no dies abans, el que determina si tens dret o no a la compensació.

Però, des d’UGT volem recordar  el que diu la Llei 20/2021:

“Corresponderá una compensación económica, equivalente a veinte días de retribuciones fijas por año de servicio, prorrateándose por meses los periodos de tiempo inferiores a un año, hasta un máximo de doce mensualidades, para el personal funcionario interino o el personal laboral temporal que, estando en activo como tal, viera finalizada su relación con la Administración por la no superación del proceso selectivo de   estabilización

La no participación del candidato o candidata en el proceso selectivo de          estabilización no dará derecho a compensación económica en ningún caso.”

El que diu literalment la Llei 20/2021 i els criteris de Funció Pública, al nostre parer no tenen res a veure, per tant, tota persona treballadora que cregui que s’ha vulnerat el seu dret a una indemnització justa i d’acord amb la Llei 20/2021, haurà d’anar per la via judicial. Els serveis jurídics de la UGT estan a disposició de les persones que vulguin anar per aquesta via.

COBERTURA BAIXES IT A LES OTG

Tota la part social hem tornat a insistir en la necessitat i urgència de cobrir les baixes per IT que afecten especialment a les oficines de treball. Avui RRHH ha estat més clarificador en el sistema que segueixen sobre aquesta cobertura:

  • Es cobreixen les baixes a partir dels trenta dies (això està recollit a l’Acord de Borsa de Treball) i la priorització sobre quines es cobreixen prioritàriament, depèn de cada Servei Territorial del SOC.
  • Queden excloses la cobertura de baixes de les places aplantillades provinents de l’antic Programa Reincorpora’t, per una qüestió de la fons de finançament d’aquest programa.

És evident que amb aquest sistema no s’està donant cap resposta a les necessitats reals i diàries de les OTG. I no podem esperar a veure la implementació efectiva dels canvis que s’estan produint a la centraleta. Cal un sistema més àgil, com a mínim, de cobertura de baixes i vacants. Des de la UGT treballarem per aconseguir revertir aquesta situació amb la col·laboració de totes les persones treballadores.

Altres temes d’interès tractats:

  • Programa d’orientadors: està previst que es creïn unes 225 places però encara no hi ha terminis concrets per al desplegament efectiu del programa, tot i que ens asseguren que es farà enguany.
  • Tota la part social tornem a demanar que l’horari de centraleta comenci a les 8.30 hores, per respectar els motius de conciliació.
  • CIFO: UGT sol·licita informació sobre la situació del les persones treballadores dels CIFOs a partir del canvi normatiu recollit a la DA 9 de la Llei 3/2023 de 28 de febrer d’ocupació. RRHH contesta que ho té present i estan treballant per adaptar-se a la nova situació generada. 

Salut!

UGT SOC

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca