ACTUALITAT

Reunció de la MEPAGC: gener

Aquest matí s’ha celebrat la reunió de la Mesa General de Negociació dels Empleats Públics, prevista a l’Acord de recuperació de les pagues extres, que UGT i CCOO vam signar l’11 de desembre de l’any passat, i que també preveia la negociació de mesures socials, laborals i de flexibilitat i conciliació de la vida laboral i familiar.

 PAGUES EXTRES 2013 I 2014

 Com a prèvia, la UGT hem demanat que el pagament del 10% de la paga de 2013 s’aboni ja a la nòmina d’aquest mes de gener i el 30% restant acordat es faci efectiu abans de l’estiu i que el fet que no hi hagi ni pressupostos “ni aquí ni allà” obliga al Govern a tenir dissenyat un pla de pagament que habiliti les fórmules necessàries per complir amb els seus compromisos.

 L’Administració manifesta que està en disposició de complir el contingut de l’Acord, tot i que no pot concretar encara en quina nòmina del 1r trimestre abonaran el 10%, ni tampoc la del 30%.

 MESURES DE CONCILIACIÓ I FLEXIBILITAT HORÀRIA

 Sobre aquest bloc, la UGT hem plantejat com a punt de sortida la recuperació de tots els drets retallats des de l’any 2012, així com la introducció de les noves mesures de conciliació implementades a d’altres administracions i territoris, com per exemple, i entre moltes d’altres:

  • Jornada de 35 hores setmanals per a tots els treballadors públics, sense excepció.
  • Restitució de la compactació d’1/3 de la jornada durant 1 any per naixement de fill/a amb el 100% de les retribucions.
  • La creació d’una borsa d’hores recuperable d’un 5% de la jornada anual de cada treballador/a, per destinar-les a la cura de fills, familiars grans o amb discapacitat, fins el 1r grau de consanguinitat o afinitat.
  • Recuperació de les 70 hores d’assumptes propis.
  • Compliment de la normativa de permisos en els seus termes legals, sense interpretacions restrictives destinades a vulnerar la pròpia essència del permís.
  • Restitució de les 30 hores per indisposició amb declaració responsable.

Aquest són els punts de sortida generals que la UGT vol negociar i acordar a curt termini, però n’hi ha molts més, i per això hem demanat la creació d’un grup específic, àgil en les decisions, per tal de tractar i d’implementar tots aquests i d’altres supòsits.

La Funció Pública manifesta la seva voluntat de parlar de tot i, per això, ha acceptat la constitució del grup específic que es reunirà la setmana vinent.

 Salut!

UGTGENERALITAT

Barcelona, 15 de gener de 2019

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca