ACTUALITAT

Reunió de la Mesa Sectorial setembre’20

Les vacances no han servit per fer reflexionar a la Funció Pública i continuen menystenint els seus treballadors, que fan l’impossible per tirar endavant la prestació de serveis en la situació excepcional que estem vivint. De nou ha estat una reunió per sortir del pas, obligats per la normativa que diu que han de negociar les condicions laborals dels treballadors. Us resumim les matèries tractades. 

DESENVOLUPAMENT DE LA CARRERA PROFESSIONAL

La UGT hem presentat una proposta per desenvolupar la carrera professional a la que tenen dret els funcionaris d’administració i tècnics. El fet que no s’hagi desenvolupat suposa un greuge comparatiui atempta contra el principi d’igualtat, ja que altres col·lectius de la Generalitat de Catalunya sí que la tenen, com el personal sanitari i el docent. És una vergonya que no s’hagi desenvolupat encara quan és un dret recollit a múltiple normativa des de fa molts i molts anys, entre d’altres a l’EBEP.

Segons la Funció Pública aquest tema s’ha de desplegar per llei i això ho fa el Parlament. Però la veritat és que l’impuls de la norma l’haurien de fer ells i es podria iniciar per un Decret de Govern. 

Així que des de la UGT farem l’impossible perquè la Funció Pública iniciï els tràmits perquè, sigui el Parlament o sigui el Govern per decret, desenvolupin la carrera professional dels funcionaris.

TELETREBALL CINC DIES A LA SETMANA

La part social hem demanat iniciar les negociacions per modificar l’Acord sobre Teletreball a què vam arribar abans que s’iniciés la pandèmia de COVID-19 i que, per tant, va néixer desfassat, per ampliar a cinc els dies que es podria treballar des de casa. Aquests dies s’ha demostrat que és possible teletreballar els cinc dies i tirar endavant els serveis públics i ha resultat imprescindible per conciliar la vida familiar.

La Funció Pública diu que fa no res que es va aprovar diverses normes reguladores. Tenim uns càrrecs que són molt lents en acceptar els canvis, però no desistirem fins a aconseguir-ho

PERMISOS I ALTRES DRETS EN EL TREBALL A DISTÀNCIA

La UGT ha constatat que durant el teletreball no s’autoritzen tots  els permisos i drets dels funcionaris, com poden ser les hores extres o la borsa de 25 hores i hem recordat a l’Administració que es mantenen tots els drets tant quan es treballa presencialment com a distància i li demanem que ho reguli per instrucció.

Informeu els vostres delegats sindicals si aquest és el vostre cas per poder estudiar les actuacions a fer.

RESTABLIMENT PERMÍS PER DEURE INEXCUSABLE PER COVID O PER QUARENTENA

La UGT hem reclamat el restabliment del permís per deure inexcusable en el supòsit de fills amb COVID-19 o en aïllamentpreventiu per familiars, companys, professors o altre personal de l’escola afectats pel virus. També s’ha demanat per la cura de persones dependents si tanquen els centre de dia.

La Funció Pública ha manifestat que hi estaria d’acord, però que està estudiant el tema per analitzar els supòsits i requisits d’aquest permís mentre no hi hagi una altra regulació.

CONDICIONS LABORALS DEL PERSONAL PAS DELS CENTRES EDUCATIUS

En alguns centres educatius la direcció no permet teletreballar cap dia el personal PAS, fins i tot sent casos de personal vulnerable o amb persones dependents a càrrec. És freqüent que facin fer a aquest personal jornades laborals extralimitades sense retribuir-les i encarregar als subalterns funcions que no els correspon.

L’Administració assegura que aquests fets són puntuals i que la competència de personal la tenen els directors dels centres. Respecte a les tasques i horaris, diuen que tenen un nivell superior a la resta de personal que no són de centres i que aquestes tasques extraordinàries ja estan retribuïdes.

La UGT demanem que es recordi als directors la normativa de protecció de la salut en COVID i teletreball, que les hores extraordinàries no estan incloses al nivell i sempre s’han de retribuir, i que les funcions del personal subaltern estan establertes a la disposició addicional desena del Decret 1/1997, de 30 d’octubre.

La UGT portarem als Comitès de Salut Laboral i, si s’escau,denunciarem a l’àmbit que correspongui totes les irregularitats que es posin en el nostre coneixement.

MODIFICACIONS DE LA RLT

La UGT no veiem clar els procediments per modificar els llocs de treball de la RLT i demanem que ens facilitin, semestralment o anualment, els plans de personal dels departaments i l’informe econòmic de la despesa dels plans, per poder avaluar les modificacions individuals que ens presenten.

L’Administració surt amb evasives que ens fan sospitar que no planifiquen globalment les necessitats de personal i que van modificant els llocs segons interessos personals i no globals. Així eludirien els Decrets de Reestructuració, creant llocs singulars i millorant retribucions principalment de llocs de càrrecs de comandament, singulars i dels cossos superiors. Ara per ara és impossible incrementarretribucions si no és deixant sense diners altres llocs o, directament, a base d’eliminar majoritàriament llocs base.

La UGT estudiarem les accions a emprendre per aturar aquestes pràctiques que estan ofegant els treballadors que han de prestar els serveis públics.

TORN OBERT DE PARAULES– Compensació personal de residències de gent gran i de discapacitats intel·lectual i física: L’Administració confirma que es percebrà en la nòmina d’aquest mes de setembre.- Provisió de llocs de treball del SOC: Traslladem la queixa genèrica dels treballadors de puntuar doble a les persones incloses en el Programa de Renda Garantida respecte del personal que ha treballat directament en RGC però que no estaven dins del Programa.- Convocatòria del grup de treball sobre subalterns: Reclamen la convocatòria d’aquest grup per tractar sobre les condicions laborals d’aquest col·lectiu per tal de millorar-les.- Convocatòria del grup de treball de selecció i provisió: Es convocarà en breu per revisar l’estat de les convocatòries pendents.

Salut i cuideu-vos!

UGTGENERALITAT

Barcelona, 21 de setembre de 2020

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca