ACTUALITAT

CIVE octubre – Aprovació temaris personal laboral

A la reunió d’avui, 7 d’octubre de 2022, de la Comissió d’Interpretació, Vigilància i Estudi (CIVE) del VI Conveni Únic de personal laboral d’àmbit de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, s’han ratificat i/o aprovat temaris específics per moltes categories professionals amb els vots a favor de CCOO i UGT. Així mateix, avui també s’han especificat d’aquests temaris els que aniran a les oposicions d’estabilització.

Malauradament, no s’han pogut ratificar de totes les categories professionals, algunes perquè no s’ha donat temps de negociar-los en el Departament corresponent i d’altres que s’estan negociant actualment. Tot i això, el proper divendres 15 d’octubre, esperem que siguin públics de totes les categories a estabilització.

Fa 9 mesos que UGT ha estat impulsant abordar els temaris específics, però l’Administració no ha iniciat cap tràmit definitiu fins fa una setmana. Reconeixem l’esforç de negociació dels responsables dels Departaments, de la Direcció General de Funció Pública i, especialment, dels delegats i delegades dels diferents comitès de representació dels treballadors/ores, de tots els sindicats amb representació del personal laboral. No obstant, UGT ha exposat el menystenir de l’Administració vers els laborals, ja que fins a octubre no tenim publicats els temaris específics, a diferència del personal funcionari que es va resoldre aquest tema abans d’estiu.

En contraposició a la IAC-CATAC que avui, tot i l’esforç de negociació activa per part seva d’aquests temaris, no ha aprovat ni ratificat cap dels temaris proposats avui, perquè no s’han creat especialitats en la categoria professional C1-Tècnic especialista d’Operador de control (TEOC), just un temari que avui no hi a la CIVE. No aprovar temaris pot generar no tenir l’oportunitat d’estabilització amb un temari reduït per concurs d’oposició. En relació a les especialitats de certes categories professionals, UGT ha proposat a l’Administració una solució per categories, com B1-Fisioterapeuta, C1-Tècnic especialista d’Operador de control,… respectant l’acord de barem de la MEPAGC, amb dues proves no eliminatòries entre si.

La possibilitat que UGT hem proposat és tenir a les proves específiques de l’oposició diferents opcions de casos segons els àmbits d’actuació d’aquestes categories. Per exemple, hem proposat en el cas de TEOCs que la prova específica hi hagi una opció a escollir entre 4 casos: una per TEOC de “protecció civil”, TEOC “bombers”, TEOC “rurals” i TEOC “centre control túnels”, això permetria tenir un temari únic. Així mateix, ho hem plantejat per la categoria professional de B1-Fisioterapeuta, on podrien existir 3 casos pràctics, de segona prova, a escollir una opció, per exemple: Fisioterapeuta a Educació, Fisioterapeuta a Drets Socials i Fisioterapeuta al Consell Català de l’Esport. Proposta que l’Administració analitzarà durant la setmana vinent.

Us adjuntem tots els temaris amb la part específica que anirà a concurs d’oposició d’estabilització, les categories restants es publicaran la propera setmana. Altrament, no podem perdre de vista la finalització del concurs de mèrits pendent que la darrera setmana d’octubre o primera setmana de novembre es resolgui definitivament, des d’ara i fins aquesta resolució les persones pendents de la prova de nivell de català poden presentar algun certificat de coneixements de nivell de català requisit per ocupar la plaça elaborats pel propi Departament o hauran de realitzar la prova de nivell de català quan es convoqui als interessats.

Teletreball del personal laboral

UGT ha manifestat que existeix una evident discriminació per realitzar la modalitat de teletreball, segons si és personal laboral vers el personal funcionari. Hem exposat exemples de situacions on les funcions del personal permetrien realitzar-les en teletreball, però l’autorització depèn de responsables d’unitats on subjectivament no ho permeten.

Un exemple es el personal laboral en categoria professional de D1-Telefonista, on els sistemes actualment ja permeten el treball en remot, existeixen casos de gestionar l’atenció telefònica de diferents centres de treball, el que no s’entén és que no es permeti aquest treball en remot fent teletreball des de casa. Incongruència manifesta on l’Administració s’ha limitat a verbalitzar que no pot existir discriminació en aquesta modalitat de treball, per tant, les treballadores i treballadors que per funcions es permetria la modalitat de teletreball, realitzeu la petició segons normativa i per atri, en cas de negativa dels responsables de les unitats, traslladeu-nos a UGT les respostes motivades que us hagin donat.

Direcció a les Llars d’Infants

El personal laboral fix per conveni és l’únic personal que pot realitzar l’encàrrec de Direccions de les Llars d’Infants. Malauradament, fins que no es resolgui l’estabilització, en algunes Llars el personal laboral és pràcticament el 100% personal temporal. Fins el punt que hi ha dues Llars que no hi ha Direcció.

Pel bon funcionament dels centres i la necessitat substancial, de tenir aquesta figura de responsabilitat al centre, l’Administració ha proposat una interpretació de conveni per pal·liar, temporalment i per aquest curs, la manca de personal laboral fix en la “Llar el vuit” i la “Llar el sucre”, en aquests dos centres i amb caràcter temporal la Direcció podrà ser ocupada per personal temporal. Proposta que la part social ha acceptat, ja que s’havia treballat pel comitè intercentres i el Departament d’Educació.

Funcions de les categories professionals

Amb la negociació del VI Conveni, durant el 2005 es va definir les funcions de cada categoria professional, avui UGT ha insistit en la priorització urgent de reiniciar la negociació del VII Conveni, per ajustar i actualitzar la classificació professional, nomenclatura i especialment les funcions de totes les categories.

Finalment, UGT ha remarcat que els Departaments no poden inventar-se unilateralment funcions per les categories professionals a les ofertes d’atri. Traslladarem a l’Administració totes les incoherències detectades perquè DGFP intervingui en la publicació d’aquestes ofertes.

Salut!

UGTGENERALITAT

Barcelona 7 d’octubre de 2022.

TEMARIS RATIFICATS de categories laborals:

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca