ACTUALITAT

Reunió de la Junta de Personal del SOC

Aquesta ha estat l’última reunió del 2020 de la Junta de Personal del SOC, més agre que dolça, en la que se’ns informa i debatem sobre aquests temes:

• Programes “Reincorpora’t i “Actuacions per a nous models de treball” s’han iniciat i s’han cobert totes les places.

• Vacances pendents de 2020, la Subdirecció General de Recursos Humans, Organització i Qualitat (SGRHOQ) està pendent d’un informe jurídic per tal de recopilar les dades de les persones que tenen pendent de gaudir les vacances i coordinar-se amb el Departament per donar resposta.

Recomanem a les persones amb vacances pendents de 2020 que les demanin el més aviat possible i gaudir-les abans de finalitzar l’any i les que actualment no tenen relació laboral que demanin el seu cobrament.• Centraleta telefònica, en anteriors reunions de la Junta, UGT va demanar explicacions sobre les gravacions de veu que permet la centraleta telefònica d’AMAZON BUQUET 53, la SGRHOQ reconeix que inicialment tenien accés persones que no n’haurien d’haver tingut i que s’ha restringit aquesta funció exclusivament a la Direcció del SOC, els Subdirectors territorials, i a la persona titular de la SGRHOQ. Estan a l’espera d’un informe jurídic per tal d’informar als treballadors.La UGT creiem, i així ho vàrem denunciar, que aquestes garanties pels treballadors s’haurien d’haver observat amb anterioritat a la seva posada en funcionament i informat degudament als treballadors que utilitzen aquesta centraleta.

• Reconeixement de triennis, recomanem que els treballadors que considerin que els triennis reconeguts no són correctes, que presentin un escrit demanat la revisió.

• Flexibilitat horària en període de teletreball, el SOC ha estat el més restrictiu possible que permet la norma.

Durant més 8 mesos la UGT ha estat demanant que es convoqui la Comissió de Seguiment de l’Acord de la borsa (òrgan que ha de permetre revisar el seu funcionament, escoltar les propostes de millora de la part social, entre altres funcions ) finalment ha estat convocada. La UGT hem constatat que aquesta borsa ja va néixer viciada, que no és la borsa de treball que volíem pel SOC, ja que  la seva gestió no ha estat àgil, que ha mancat  transparència i que el sistema de selecció no ha estat correcte… Per tant, en la comissió de seguiment, que per fi, es convoca, demanarem una revisió a fons i que es millori en profunditat el conjunt del seu funcionament, ja que fins ara, no dona els resultats que esperàvem de la borsa de treball del SOC.

Hem començat l’escrit dient que ha estat un any “agre” perquè hem vist i denunciat:

• Que, el model d’oficina amb el qual ha cregut sempre el SOC, ara, ha permès que en moments de  pandèmia saltés pels aires. 

• Que, els criteris de puntuació a l’últim programa de RENDA GARANTIDA, han evidenciat uns sistemes de selecció que prioritzen la immediatesa i la poca planificació que no pas els treballadors del SOC.

• Que cal solucionar els problemes que s’han generat pel que fa a les funcions de les diferents categories professionals a les Oficines del SOC.

• Que els percentatges d’interinitat, de treballadors en programes i de reforç són inacceptables per a l’organització i posa al límit i augmenta l’estrès dels treballadors que han de formar contínuament a nou personal.

• Que els actors socials, després d’aconseguir la unitat d’acció pel que fa, a la borsa, i al complement d’atenció amb resultats positius, no hem estat capaços d’aconseguir millores en més aspectes essencials.

• Que els arguments que se’ns dona quan demanem explicacions o propostes de millora davant els càrrecs del SOC, molts cops són: aspectes de partides pressupostàries i manca de personal a Recursos Humans, com a resposta a les denúncies de les mancances i de les necessitats dels treballadors. Els treballadors ens mereixem respostes clares per això seguirem treballant.

• Que no hem avançat amb els regnes de taifes existents, cosa que comporta, en molts casos, discriminació als usuaris i, per tant, també als treballadors, pel fet de viure a un lloc o a un altre.

• Que els treballadors del SOC cada dia reben més maltractaments per parts dels usuaris i cada cop els percentatges de baixes laborals són més elevades.

Resumint, “agre” perquè finalitzem l’any amb pocs avanços pel que fa a les condicions de treball del personal del SOC, un servei essencial, especialment amb la greu situació econòmica que estem travessant.  Aquesta pandèmia ha tibat les costures del SOC, en què una nova Direcció al SOC va donar una bona resposta inicial, i que ha estat la professionalitat dels treballadors i treballadores la que ha fet possible respondre a les necessitats de la ciutadania, amb tot el que comporta. 

Ha estat un any en el qual la UGT hem fet moltes aportacions, ens hem avançat als problemes i així ho hem manifestat, malgrat que és cert que desitjàvem obtenir més millores pels treballadors/es però ha estat un any molt complicat per tothom. 

Aquest és el nostre objectiu per al 2021, seguir treballant per millorar les condicions laborals de les treballadores i treballadors del SOC.

Salut i cuideu-vos!

UGTSOC

Barcelona a 10 de desembre de 2020

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca