ACTUALITAT

Reunió del Comitè Intercentres i Departament d’Interior

UGT mostrem el nostre malestar pel retard en convocar el Comitè Intercentres, l’últim va ser el 26 de maig, més d’un mes sense reunir-nos durant el qual ha començat tota la campanya forestal 2020 i per tant amb molts temes que s’havien de resoldre i s’han passat per alt o sobre els que l’administració ha tirat pel dret.

CAMPANYA FORESTAL 2020

EPAF: jornades, permutes i ap’s

Tot i ser un punt proposat per la DGPEIS no presenten cap document amb la proposta i pretenen llegir un document que encara no està acabat a una video-reunió, perquè ho validem…
UGT ens neguem a començar a treballar si no envien el document de treball, al que la DGPEIS respon que “no ho han enviat perquè no està acabat”. Per tant, una vegada més no veurem aquest document fins que no estigui acabat i ja no es podrà consensuar… i ells diran que s’ha “acordat” amb el comitè…
A falta de veure la proposta sembla que volen ampliar el document actual de gestió del col·lectiu d’EPAF per incloure entre altres temes; regularitzar els canvis de guàrdia entre companys; Obligació d’hores extres si cal allargar la jornada, per grans o no tant grans serveis… El que sentim no ens sembla correcte… però esperarem a rebre el document perquè aquesta DGPEIS té el costum de canviar de parer a cada reunió o document enviat o publicat.

Pagament festes locals
Després del problema detectat l’any passat per UGT i de fer la reclamació oportuna. Tot el personal de campanya forestal cobrarà enguany els festius local del seu centre de treball.

Pagament HE
Tornem a reclamar el pagament de les hores extres del personal de Campanya Forestal o la compensació, a decisió del treballador, tal i com dicta el VI Conveni. Sobre tot quan les hores són obligatòries al no garantir la finalització de la jornada als treballadors quan estan a serveis.

Entrega de roba
Finalment, després de reclamar durant anys que la recollida de roba del personal de CF no s’ha de fer fora de contracte i havent-ho portat finalment a Inspecció de Treball per part dels delegats d’UGT, sembla que hi ha un compromís per part de la DGPEIS:

  • Es compensaran les hores invertides en el desplaçament per recollir la roba fora de contracte dels treballadors de la CF2020.
  • A partir de la propera CF2021 s’entregarà la roba dins de la contractació, a les jornades de formació, sempre que es pugui fer sense alterar la pròpia formació.

Complement de perillositat
Reclamem un any més el document estàndard genèric per demanar el complement de perillositat per quan s’ha d’anar al UCM, ja que no es pot fer d’ofici.

PROCÉS EXTRAORDINARI DE CONTRACTACIÓ CF2020

UGT continua reiterant que, sense haver rebut la part social, la informació requerida ni la convocatòria a les entrevistes, en temps ni forma per part de la DGPEIS durant el procés, no tenim els elements necessaris que ens permetin afirmar que el procés s’ha fet amb imparcialitat i correcció, així us ho fem constar.

Durada del contractes
D’acord amb les demandes de la part social, i per tal de garantir que els drets dels actuals integrants de les borses de treball respecte als treballadors que han estat contactats pel procés extraordinari. S’ha acordat amb l’administració que la data final dels contractes d’aquests últims, sigui quina sigui el motiu de la seva contractació, tindran com a data límit el dia 30 de novembre que és la data màxima de finalització dels contractes de la CF2020.

Currículum Cec (Sense referencies personals)
Per part d’UGT posem sobre la taula el CV Cec que es va aprovar el passat febrer a la mesa sectorial per part de tots els sindicats i l’administració per aplicar de cara a futurs processos selectius.
TEOC’s

Document Criteris de gestió de personal TEOC
Repassem el document de TEOCS per campanya forestal. La música ens agrada, però tenim alguns dubtes.
A mida que avança la reunió els dubtes augmenten, es contradiuen les seves explicacions amb el què està escrit al document, apareixen dubtes a apartats que semblaven clars… pel què podem veure ni la pròpia DSCB té clar com aplicar els criteris d’un document que ja ha estat publicat i que, en teoria, s’està aplicant. Ara s’ho han de tornar a mirar… i ja ens diran.
Des de UGT reclamem, una vegada més, que ens hem de reunir la DGPEIS i la part social per treballar els documents abans de la seva publicació perquè no passin aquestes coses.

Hores extres sales de Control
UGT exposa la problemàtica agreujada aquest any a les sales de Control, amb el col·lectiu al límit de les 80 hores extres permeses a fer a l’any. Hores realitzades per la cobertura de guàrdies estructural donada per la falta de personal, que s’ha vist agreujat amb l’episodi del Covid i la falta de personal a les borses de treball.
Saturació d’hores donada també perquè només una part del col·lectiu pot cobrar les hores extres, donat que hi ha molts contractes a temps parcial que no poden cobrar-les.
Demanem si la DGPEIS ha pensat alguna solució per aquesta problemàtica, i que passarà quan comencin els focs i no hi hagi operadors que puguin fer hores extres per cobrir els UCM i les sales perquè ja les hauran fet totes.

Reclamem que incloguin als acord de govern que permeten ampliar les hores extres dels bombers al personal laboral de la DGPEIS, així com que el contractes a temps parcial puguin cobrar les hores realitzades.
La DGPEIS diu que farà una valoració de cada una de les sales per poder valorar quines mesures prendre.

PT -UCM
UGT considerem que només la gent amb una certa experiència i amb una formació adequada pot anar al UCM.
De la mateixa manera que NO HI PODEN ANAR el personal especialment sensible, que ha estat de baixa durant l’episodi de la Covid-19, sobretot els de problemàtica respiratòria, ja que anar al comandament avançat suposa anar sempre amb la mascareta, i ells per la seva dolència estan exempts d’usar la mascareta.
Demanem FORMACIÓ PER A TOTHOM qui hagi d’anar al UCM. La proposta de formació per anar al PT és de moment una càpsula que consisteix en un vídeo de 5-6 min que explica com funciona i les principals eines.
UGT diem que el primer que cal respondre per fer el plantejament i elaborar el contingut d’una formació seriosa per el col·lectiu TEOC és saber què espera la DGPEIS dels TEOCs a la UCM.
Aquesta “pastilla” formativa o informativa (el vídeo) i la pràctica mensual no és ni suficient ni adequat per la feina que han de fer els TEOCs a la unitat. UGT preguntem: Si el personal bombers que va a l’antic punt de trànsit va ser habilitat per anar-hi, perquè no els teocs???? Com pot ser que els formadors TEOC intervinguessin en aquesta Habilitació i en canvi no s’hagi fet la mateixa per a TEOCs???
La casa respon que els cursos que hi havia programats més semblants a l’habilitació, a tenir en compte que la part social no en tenia coneixement, no s’han pogut fer per causa de la COVID-19. I que prenent en consideració aquesta reclamació per la part social. Esperem que aquest cop sigui el bo.

Contractes Eòlia
La part social demana explicacions sobre les condicions d’aquests llocs de treball, sembla que s’han convertit en una mena de promoció horitzontal, en aquest cas es reclama que s’hauria de fer de manera transparent per tal que hi puguin accedir la resta de treballadors.
Tampoc veiem bé les repercussions que té en les condicions de cobertura de les seves vacants a les sales. Durant el programa Eòlia es permetia la contractació de la mateixa persona per cobrir la sala. Però una vegada finalitzat el programa ara la seva cobertura només es pot fer amb contractes de reforç de 6 mesos els quals no poden repetir la mateixa persona el mateix any. Creiem que s’ha de resoldre ja!
La casa respon que estan preparant els contractes per regularitzar la situació d’aquest personal i això farà que no afecti a les cobertures de les sales.

Compatibilitat entre operadors 112 i operadors de Control
UGT demana explicacions de perquè si fins era es consideraven incompatibles aquest dos llocs de treball, aquest any i sense informar a ningú s’ha decidit que si siguin compatibles.
La resposta es que faran seguiment dels fets i ens informaran.

GUAITES

Informació instal·lació de càmeres
Reclamem que com a Comitè Intercentres no hem rebut l’informe del projecte “Sentinella”, i preguntem si és l’informe que s’ha demanat tantes vegades des de l’any passat sobre les condicions de les torres i que no ha arribat mai.

Indemnitzacions
Els guaites estan rebent la carta per cobrar la indemnització de l’acomiadament i ja està acceptat el pagament de la mateixa per part d’intervenció.

UGT reclama urgentment la convocatòria del grup de borses

Tot i que la part social no està d’acord en la paga de l’Estat com a compensació per COVID demanem si pertoca també al personal laboral de la DGPEIS, no ens saben dir si pertoca o no, l’Administració diu que tampoc poden aconseguir la informació respecte si també contempla personal laboral. La operativa expressa clarament que per part seva tampoc la vol.

Ens en sortirem!!!

JUNTS SOM MÉS FORTS!!

laborals.interior@catalunya.ugt.org

Salut i cuideu-vos!

UGTGENERALITAT

Barcelona a 4 de juliol de 2020

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca