ACTUALITAT

La UGT i CCOO de Catalunya denunciem la desproporció processal que ha supossat la presó incondicional dels membres cessats del Govern de la Generalitat

Des de CCOO i UGT de Catalunya hem manifestat durant tot el conflicte relacionat amb el procés nacional a Catalunya la necessitat d’abordar els problemes polítics des de la política i no des de la judicialització.

El fiscal general de l’Estat ha obert causes de sedició per als líders de les entitats Òmnium Cultural i ANC i per rebel·lió, sedició i malversació de fons públics als membres del Govern, tot al·legant causes jurídicament qüestionables per motivar les querelles i utilitzant arguments desproporcionats, al nostre parer. Això significa un cop molt fort a la tensió d’un conflicte tan complex com aquest.

Les administracions catalanes estan funcionant amb normalitat i sense resistència evident després de l’aplicació del 155 aprovat pel Senat i que va ser aplicat pel Govern de l’Estat.

Tots els partits polítics a Catalunya i el cessat president de la Generalitat han acceptat concórrer a les eleccions convocades per Mariano Rajoy per al proper dia 21 de desembre.

Amb aquests fets, la UGT i CCOO de Catalunya entenen totalment desproporcionada la decisió del fiscal i la jutgessa de dictaminar presó incondicional als membres cessats del Govern de la Generalitat.

Per això demanem la seva posada en llibertat de manera immediata.

Catalunya necessita recuperar la normalitat social, política i econòmica i el marc d’eleccions és un pas més per obrir el camí per resoldre el conflicte políticament. És un greu error interferir jurídicament en aquest procés i fer-ho amb la desproporció que s’ha fet. Preservar el marc jurídic de convivència s’ha de fer en favor dels interessos del conjunt de la ciutadania, cosa que no s’ha fet en aquesta ocasió.

És moment per rebaixar tensions i utilitzar el diàleg i la negociació per arribar a acords. És moment per a la política, per als partits, per a les propostes, per a la participació ciutadana, per a la democràcia.

Des de la UGT i CCOO de Catalunya defensem aquests espais com el millor camí per recuperar la normalitat, estabilitzar les institucions i l’economia, per defensar els drets dels treballadors i les treballadores, i per exercir plenament la democràcia.

CCOO i UGT de Catalunya, amb els seus Gabinets Jurídicis, treballaran la tramitació de les denúncies i reclamacions corresponents als estaments polítics i judicials, tant a l’Estat com a Europa.

La UGT i CCOO de Catalunya som organitzacions plurals i diverses, com la societat catalana, i seguirem apostant per espais inclusius que permetin defensar els drets socials i nacionals del conjunt de treballadors i treballadores.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca