ACTUALITAT

Reunió CIVE / juliol: Processos de selecció en personal laboral

Avui, dijous 29 de juliol, s’ha realitzat la reunió de la CIVE, i la UGT ha expressat el següents compromisos amb el personal laboral: 

INTERINS LABORALS 

Fa molt temps que insistim en la confiança que el personal laboral serà excepcional que no consolidi plaça en els processos de selecció, com històricament ha passat amb aquest col·lectiu. Malgrat això,  la UGT vol que existeixin garanties pel personal que pugui ser desplaçat i alhora insistim que depèn de les facilitats de les proves que no es creï un elevat cost econòmic amb les indemnitzacions, fet que ha d’analitzar l’administració. En aquest sentit la UGT a la CIVE hem proposat: 

  • Que el personal interí laboral de l’oferta pública ordinària de 2017 i la del procés addicional PESCO 2017, que no aconsegueixi plaça  tingui d’ofici una indemnització de 20 dies per any, amb un màxim de 12 mensualitats, entenem que el recent canvi de doctrina del Tribunal Suprem i les sentències posteriors d’aquest òrgan judicial deixen clar que més de tres anys es considera frau de llei i per tant correspon una indemnització. 

Si l’Administració de la Generalitat de Catalunya no considera d’ofici aquesta indemnització, s’haurà de  reclamar judicialment, i a la UGT estem disposats a fer les demandes necessàries per tal de  garantir aquest dret al màxim de personal afectat.  Aquesta petició de la UGT només ha estat secundada per CCOO.

CONCURS DE MÈRITS 

La UGT ja va fer la proposta, el dia 22 de juliol, que Funció Pública estudiés la possibilitat d’implementar el concurs de mèrits en personal laboral per a tots els grups i categories, si la resposta fos positiva estem disposats a modificar conveni immediatament. A data d’avui i sense aquesta modificació normativa el concurs de mèrits es possible per aquelles categories del grup D i E, que no existeixi certificat de professionalitat. Aquesta opció és sense cap modificació normativa, i en aquest sentit avui instem a l’Administració que també compleixi el conveni en aquest art. 22.4, com podria ser en la categoria professional D2-Cambrer/a netejador/a, per aquesta categoria la UGT fa un setmana ja va fer la petició a Funció Pública d’impulsar el concurs de mèrits, no només per les 3 places PESCO de 2017 de D2-Cambrer/a netejador/a, si no per la totalitat de places vacants d’aquesta categoria al Departament de Drets Socials. En alguns casos treballadores i treballadors que fa més de 25 anys prestant serveis a les Residències de gent gran o a les Cases del Mar del mateix Departament. 

Tanmateix la UGT hem plantejat que en futurs processos de selecció, amb l’objectiu de fer-los facilitadors pel personal laboral temporal de llarga durada, a l’espera que hi hagi un canvi legislatiu que imposi a l’administració concursos de mèrits per tots els grups i categories. Que els processos incloguin proves més aplicades a les funcions reals dels professionals, processos no eliminatoris, reducció de temaris,… entre altres propostes que ja es van fer arribar fa més d’una setmana a la Funció Pública, per si es mantenen els processos de selecció com estan previstos. 

NÒMINA DEL MES DE VACANCES 

La UGT ha interposat conflicte col·lectiu, davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, perquè entén que a la nòmina del mes de vacances s’han de cobrar tots els conceptes retributius que amb normalitat i habitualment es perceben durant la resta de l’any, tot i que no es facin en període de vacances. Hi ha jurisprudència del Tribunal Europeu i del Tribunal Suprem en aquest sentit. En concret demanem que s’inclogui dintre de la nòmina del mes de vacances: 

  • Plus de diumenge i festius. (art. 32) 
  • Plus de nocturnitat o al seu defecte les hores nocturnes. (art. 33) 
  • Complement de penositat, toxicitat i penositat. (art. 35) 
  • Complement de guardià dels pèrits judicials (art. 37.6) 
  • Complement de viabilitat viaria o atenció continuada (art. 41.7)
  • Xofers de representació: major dedicació i localització (annex 1) 

La jurisprudència estableix dos sistemes de càlcul dels conceptes variables en la nòmina de vacances, la mitjana anual o el complement complert si s’ha cobrat més de sis mesos anteriors. 

La UGT s’ha vist condicionada a interposar el conflicte col·lectiu, donat que vam fer un acte de mediació amb Funció Pública i no vam arribar a acord. Us mantindrem informats!

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca