ACTUALITAT

Concurs de mèrits i altres temes de l’estabilització

Avui, 2 de desembre, surt el llistat de persones que seran convocades a l’acte públic d’assignació de places. Recordem que aquelles persones que han guanyat plaça, però que actualment ja estan en una plaça vacant, del cos o categoria professional que han guanyat el concurs, romandran en la plaça que ocupen de forma provisional fins la resolució del posterior concurs de trasllats.

Accés a la llista de persones

CALENDARI PUBLICACIÓ CONCURS DE MÈRITS

Divendres 2 de desembre:

Publicació del llistat d’aspirants que han d’anar a l’acte públic i llistat de places a escollir.

Les persones que han superat el procés selectiu i que no puguin quedar-se en el lloc que ocupen actualment (que estigui reservat per exemple), o no tinguin relació laboral actualment amb l’Administració de la Generalitat  seran cridats a un acte d’adjudicació d’una plaça amb caràcter provisional fins al concurs de trasllats.

Entre el 7 i el 17 de desembre:

Hi haurà l’acte públic per escollir plaça provisional les persones que no poden romandre a la plaça que ocupaven fins ara, distribuïts per cossos i categories, on s’oferiran les places vacants que han deixat les persones que no han aconseguit superar el concurs de mèrits. L’assistència és obligatòria o es pot delegar la representació a l’acte.

20 de desembre:

Publicació al DOGC de la relació de persones i places.

Presa de Possessió:

La previsió de Funció Pública és sobre el dia 9 de gener es podria començar la presa de possessió, en alguns col·lectius preveu que es poden endarrerir, però una vegada publicat el nomenament al DOGC, es disposa d’un termini d’un mes per prendre possessió de la plaça.

No està previst en les bases que cap persona hagi de presentar cap certificat mèdic.

CONCURS-OPOSICIÓ D’ESTABILITZACIÓ I PROMOCIÓ INTERNA

En principi la data prevista de publicació de la convocatòria seria el 12 de desembre

La data prevista per fer les proves encara no està concretada, la primera proposta de Funció Pública va ser el mes de febrer, però UGT i la resta de sindicats presents a la MEPAGC estem intentant que aquesta data s’allargui al voltants del mes d’abril.

Ja s’han publicats els temaris, tant de funcionaris com de laborals i el barem ja està acordat i publicat en fulls informatius anteriors. En contra del que hem escoltat en alguna assemblea de sindicats que NO estan a la mesa de negociació, en FUNCIONARIS el temari es absolutament el mateix tan per promoció interna com per nou accés.

Tant en promoció interna com en estabilització es va a temari específic reduït, els temes que entren figuren al final de cada temari específic.

Recordeu que en personal laboral la promoció interna NO va per temaris ja que forma part del concurs de trasllats, per tant no hi ha temaris de promoció interna.

Pel que fa a les dates de publicacions de les convocatòries de promoció interna, podria ser que aquestes surtin més tard que la de nou accés, però donat que tenen el mateix temari, és molt probable que les proves i exercicis es facin conjuntament el mateix dia. En aquest sentit, resta pendent l’aprovació del Decret 14/2022, al Parlament, que regula entre d’altres coses aquesta promoció interna.

TRES PETICIONS DE LA UGT:

  • La UGT hem demanat que les places de la convocatòria 243 del cos de subalterns passin al concurs oposició d’estabilització ja que no conté cap plaça de subaltern.
  • Al mateix temps hem demanat que TOTES les places d’educador social vacants passin també al concurs oposició d’estabilització, amb la finalitat de facilitar la funcionarització de totes les vacants que resten.
  • I que es resolgui d’una vegada la convocatòria 240 del cos subaltern reservades per a persones DIL.

EXCEDÈNCIA PER INCOMPATIBILITAT:

La Llei 21/1987 sobre incompatibilitats al seu article 10 estableix amb claredat que l’has de comunicar a l’administració per quin dels llocs optes abans de la presa de possessió de la plaça (funcionaris) o abans de la signatura del contracte fix, i quedaràs automàticament en excedència per incompatibilitats en el moment de la presa de possessió (funcionaris) o signatura de contracte (laborals).

Us recordem que en personal funcionari l’excedència per incompatibilitats no es dona si la plaça que s’ocupa en altre organisme públic és de caràcter temporal.

CONEIXEMENTS DE LLENGUA CATALANA

L’administració considera que el nivell de coneixement de llengua catalana de cada grup o categoria és un REQUISIT per ocupar un lloc de treball de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, i és per això que les persones que no han aportat el certificat o les convalidacions corresponents, i que han estat cridades a fer la prova de català, i  no s’han presentat o l’han suspès, no compleixen amb un REQUISIT per treballar en la Generalitat.

Els sindicats hem aconseguit un acord mitjançant el qual les persones no presentades o suspeses en la prova de català en AQUEST CONCURS DE MÈRITS (prop de 200 persones) i que prestin serveis a la Generalitat tinguin una moratòria de 9 mesos per tal d’acreditar que disposen del REQUISIT. Durant aquest període l’Administració habilitarà els mitjans per possibilitar aquesta acreditació.

La UGT recomana a tot el personal que no pot acreditar els coneixements de nivell de català que es demana per a cada grup o categoria, que prioritzi l’adquisició d’aquests coneixements i la seva certificació, ja que no estem parlant d’un mèrit, sinó d’un REQUISIT.

CONCURS DE TRASLLATS

El concurs de trasllats està previst que es faci després del concurs d’oposició d’estabilització. Encara no s’ha negociat els paràmetres que es valoraran, en aquest sentit volem recordar que  quan al 2018 vam dir que l’ACTIC havia arribat per quedar-se i que puntuaria sempre, no ens vam equivocar, moltíssima gent que ens va fer cas, ha pogut comprovar que ha estat un element determinant per millorar la seva posició en les ofertes públiques, per poc que puntuï.

Salut!

UGTGENERALITAT

Barcelona 2 de desembre de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca