ACTUALITAT

Paga Extra 2014

LA UGT ACONSEGUIM QUE EL GOVERN RETORNI ALS EMPLEATS PÚBLICS EL 100% DE LA PAGA EXTRA DE 2014 A LA NÒMINA DE NOVEMBRE

A la reunió de la Mesa General d’Empleats de l’Administració de la Generalitat de Catalunya (MEPAGC) que s’ha celebrat aquesta tarda, la UGT hem aconseguit que a la nòmina del mes vinent el Govern ens aboni el 100% de la darrera paga extra que ens restava per recuperar, la de 2014.

Aquest Acord d’avui, que significa la recuperació efectiva de les 3 pagues extres que ens van robar (2012, 2013 i 2014), confirma el gran encert que va suposar la convocatòria l’any 2018 per part de la UGT, CCOO i USOC de la primera vaga general dels serveis públics de la Generalitat de Catalunya, cosa que va obligar al Govern a negociar el retorn de les pagues extres espoliades, a més de d’altres conceptes, i que es va plasmar a l’Acord del Comitè de Vaga de 12 de desembre de 2018.

Recordem que la convocatòria d’aquesta vaga general, a la que incomprensiblement cap sindicat més s’hi va voler afegir, es va fer per combatre el menyspreu d’un Governals seus treballadors públics que, malgrat tenir un mandat del Parlament instant-lo a retornar-nos les pagues que encara ens devien en dos anys, es va despenjar amb una proposta de calendari de retorn a 8 anys vista, o sigui que pretenien tornar-nos les nostres pagues entre el 2019 i el2026.

Doncs bé, tot i que l’Acord del Comitè de Vaga de desembre de 2018 (obertament criticat pels sindicats que no es van afegir a la convocatòria de vaga) preveia la devolució de la paga extra de 2014 en dos trams, el 55% durant l’any 2021 i el 45% restant durant el 2022, la UGT hem aconseguit avui reduir aquests trams en un de sol i el Govern ens abonarà la totalitat de la paga extra de 2014 a la nòmina del mes que ve.

A la reunió, la UGT també hem recordat al Govern que l’Acord de 2018 preveu la negociació de mesures deflexibilitat horària i de conciliació i hem demanat a la Funció Pública que elabori una instrucció per a primers de novembre per tal d’implementar un seguit de mesures, que teníem ja acordades a l’espera de la proposta definitiva per part de l’Administració, com són la possibilitat de gaudir el permís de maternitat i paternitat en règim de jornada parcial, la possibilitat de decidir quan s’inicia el període per gaudir el permís per hospitalització no sent necessari fer-ho el primer dia d’hospitalització, l’ampliació de fins a 30 minuts addicionals extres de flexibilitat horària a l’inici de la jornada de permanència obligada per motius de conciliació o la possibilitat de compactar l’horari setmanalment en els casos de reducció de jornada, per exemple.

A banda de l’aplicació immediata d’aquestes mesures, la UGT hem demanat la convocatòria del Grup de Treball per seguir avançant en aquesta matèria i que en cap cas ens oblidem d’altres que ja vàrem situar a la mesa de negociació com les 35 hores de jornada setmanal, la recuperació de 3 dies d’assumptes propis, la recuperació del 100% de retribucions durant el primer any de reducció de jornada per cura de fill o la implementació de la borsa d’hores del 5% de la jornada laboral per motius de conciliacióentre moltes d’altres. 

Hem d’afegir que la recuperació íntegra de la paga extra aquest mes de novembre suposa, però, que el 50% de la “bufanda” previst per a aquest any, i del què encara n’estem negociant el model, es traslladarà a l’any vinent, moment en que recuperarem el 150% en 2022 i al 2023 100% d‘aquest complement.

La UGT considerem que l’acord d’avui és una molt bona notícia per als més de 200.000 servidors públics de la Generalitat de Catalunya als que se’ns va espoliar part de les nostres retribucions i pensem que podem començar a tancar per fi un dels punts més conflictius que teníem obert des de 2012.

Salut!

UGTGENERALITAT

Barcelona, 18 d’octubre de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca