ACTUALITAT

Personal laboral processos d’estabilització i consolidació (PESCO)

QUÈ ÉS PESCO?

PESCO són les sigles dels Processos d’Estabilització i Consolidació d’Ocupació. Consisteix en una macro Oferta pública, acordada per UGT i CCOO amb el Govern estatal l’any 2017, per a totes les administracions públiques, que afecta més de 300.00 places de personal interí (funcionaris i laborals), que han de convocar-se abans del 2020.

Aquestes places han de complir TRES condicions:

–  Places temporals creades abans del 31 de desembre del 2005 i que a data de 31 de desembre del 2016 encara estaven ocupades per interins.

–  Places temporals que a data de 31 de desembre de 2016 estaven ocupades per personal interí de manera continuada els darrers TRES anys.

–  Places adscrites a sectors prioritaris (docents, sanitaris, serveis socials, inspecció tributària, ocupació…)

A l’Administració de la Generalitat hem traslladat aquest acord estatal signant el nostre propi acord (entre UGT, CCOO i el Govern català) i significa la consolidació de 29000 places.

L’acord estatal i l’acord de la Generalitat permeten considerar aquest procés com a procés extraordinari i ens permet legalment modificar les condicions del mateix, de manera que podem potenciar bàsicament el treball desenvolupat a la fase de mèrits i l’ordre dels concursos de trasllats.

L’objectiu d’aquest acord és reduir la temporalitat a un màxim del 8%, ja que la taxa actual supera el 40%.

És molt important no confondre aquestes places PESCO amb l’oferta ordinària de 7.000 places publicada per la Generalitat de Catalunya l’any 2017.

AFECTACIONS PERSONAL LABORAL

Hem modificat el text del VI Conveni per tal que en aquest procés es pugui invertir l’ordre de l’oferta pública de manera que es pugui publicar (només publicar) abans el concurs de nou accés que el concurs de mobilitat voluntària.

També hem modificat el Conveni per tal que les categories interdepartamentals siguin competència, a nivell d’oferta pública, de Funció Pública (només per a aquest procés). Les categories departamentals continuen sent competència exclusiva de cada departament.

A la fase de mèrits de la oferta pública de nou accés només puntuaran els serveis prestats i el nivell d’ACTIC (acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació).

DESENVOLUPAMENT DEL PROCÉS

–  Es farà una publicació de l’oferta pública de nou accés, que contemplarà un concurs de mobilitat voluntària en mig del procés i que hi hagi places que es poden veure afectades per la resolució d’aquest concurs de mobilitat voluntària.

–  Es publicarà un concurs de mobilitat voluntària i es resoldrà abans que el de nou accés.

–  Amb la resolució del concurs de mobilitat voluntària, les resultes i vacants no ocupades s’incorporen al concurs de nou accés.

–  Es resoldrà el concurs de nou accés.

Hem acordat això perquè la prioritat és que abans del 2020 estigui tot publicat (any que decaurà el procés si no s’ha fet així) i, per tant, ens assegurem totes les parts que podem donar compliment a la totalitat de l’Acord. No podem arriscar la consolidació d’ocupació amb un possible concurs de mobilitat voluntària que vagi més enllà del 2020 per després trobar que s’ha esgotat el termini per publicar el nou accés.

NOUS PROCESSOS PESCO 2018

A l’àmbit estatal hem signat un nou acord per al 2018, que s’ha de traslladar a l’Administració de la Generalitat amb la resta de sectors considerats no prioritaris. Per tant, podem afirmar que es convocaran tant les places de sectors prioritaris com les de sectors no prioritaris, que a 31 de desembre de 2017 hagin estat ocupades per personal interí de manera continuada els tres anys anteriors.

Salut!

UGTGENERALITAT

Barcelona, 11 d’octubre de 2018

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca