ACTUALITAT

Els funcionaris de baixa cobraran els triennis i els increments retributius en el moment de generar-los i no pas en agafar l’alta

INCREMENTS RETRIBUTIUS I TRIENNIS DURANT LA INCAPACITAT TEMPORAL (IT)

Aquest dilluns, 21 de febrer de 2022, la UGT hem aconseguit a la Mesa Sectorial del personal tècnic i administratiu de la Generalitat de Catalunya que l’Administració reconegui l’abonament retroactiu dels triennis i dels increments retributius no cobrats durant el període de baixa laboral quan aquests es produeixen enmig de període de baixa. Falta concretar la forma en què s’abonaran aquestes quantitats i l’extensió de la retroactivitat de la mesura. La UGT hem demanat també que aquesta mesura s’apliqui de ofici i amb la màxima retroactivitat en el temps. L’única cosa negativa d’aquest acord és que, de nou, hem hagut de fer referència a fins a tres sentències favorables per tal que s’apliqui la mesura a la nostra administració. 

La UGT continuarem reclamant una forma d’acció sindical basada en la negociació i l’acord i no pas en la judicialització constant dels temes a tractar, que només fa que es perdin temps i diners a les arques públiques. Ara, la UGT batallarem que aquesta fita s’apliqui també a la resta del personal de l’Administració de la Generalitat que no depèn de la Mesa Sectorial, com ara el col·lectiu del personal laboral.

FLEXIBILITAT AL TELETREBALL

La UGT hem demanat que el concepte flexibilitat total en l’horari de teletreball no subjecte a presencialitat obligatòria sigui això: FLEXIBILITAT TOTAL. No pots ser que la flexibilitat vagi en funció de cada cap o cada servei dels diferents Departaments, com ara pot ser el SOC. Esperarem la resposta de Funció Pública, però el Decret 77/2020 de 4 d’agost i la Instrucció 1/2021 de 6 de juliol, són clares al respecte i ambdues normatives parlen en tot moment de “flexibilitat total”.

TRASLLAT AL DISTRICTE ADMINISTRATIU (DA).

Aquest acord incloïa el dret de fer teletreball durant tres jornades a la setmana durant dos anys des de les diferents dates en què es vantraslladar els diferents Departaments (Justícia, Economia i Hisenda,Empresa i Treball, antic Departament de Polítiques Digitals i Administració Publica). Aquestes dates finalitzen entre l’1 de juliol i l’1 d’octubre d’enguany. La UGT i tota la part social hem demanat que la vigència de dos anys no comptabilitzi els tres mesos de tancament administratiu derivat de la pandèmia. Funció Pública no contempla aquesta possibilitat, però sí el fet que, tenint en compte el període d’estiu, tots els Departaments homogeneïtzin la data de finalització.

TRIENNIS DEL PERSONAL LABORAL FIX FUNCIONARITZAT

Tenim constància que estan començant a arribar respostes a les reclamacions per via administrativa que ja s’hi han presentat. La UGT ja hem presentat i comptabilitzem més de quatre-centes reclamacions i no admetrem cap acord que no sigui satisfactori i si cal, arribarem a la via judicial.

INFORMADORS TURÍSTICS. 

La UGT també ha denunciat l’esclavatge a què es veuen sotmesos uns 17 informadors turístics, a qui, de manera unilateral i des de fa gairebé un any, l’Administració els obliga a treballar fins a 7 dies continuats a la setmana en jornades de diferents durades. La UGT considerem una falta total de respecte cap als representants dels treballadors el fet que a la reunió d’aquesta Mesa Sectorial no hagi donat la cara cap responsable de la Direcció General de Turisme. El nostre sindicat ha instat que Funció Pública creï un grup específic de negociació abans que s’aguditzi aquest conflicte laboral, però l’Administració diu que no hi pot entrar perquè el tema està judicialitzat.  

TORN OBERT DE PARAULES.

La UGT hem posat el crit en el cel per l’escabetxina que s’ha produït al procés selectiu de biblioteconomia, on només un candidat ha pogut superar la segona prova. També hem exigit la convocatòria immediata del grup de Selecció i Provisió, però l’Administració continua tirant pilotes fora.  

Salut i cuideu-vos!

UGTGENERALITAT

Barcelona, 21 de febrer de 2022

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca