ACTUALITAT

Reunió de formació SOC

El passat 27 d’abril de 2021, es va reunir el comitè de formació del SOC amb els següents punts que poden ser del vostre interès:

Memòria anual (2020) de formació del SOC

Tenint present el context de l’any passat derivat de la pandèmia per la COVID19, es va produir una suspensió d’activitats en modalitat presencial, una transformació d’activitats a modalitat en línia, reducció del nombre d’activitats executades i encara no hi ha previsió de reprendre la formació presencial actualment. Tanmateix la Funció Pública vol potenciar al màxim accions de teletreball, també en l’àmbit de la formació Presentació de dades del pla de l’any passat i la memòria de formació.

Es van comptabilitzar un total de 5.300 sol·licituds de les quals el 50 % han estat acceptades i un 45% han estat excloses, amb un 5% que presenten diferent incidències. S’observa un increment de sol·licituds respecte a exercicis passats. També es destaca que la participació del grup de personal administratiu en relació amb exercicis anteriors és superior. Es posa de manifest que el grup d’auxiliars administratius és el que presenta menor índex de participació en les activitats formatives. Respecte a aquest fet el departament de formació ha proposat un petit formulari amb l’objecte de detectar els motius de la baixa participació i que s’ha adreçarà a totes les persones que en els últims exercicis no hagin participat en cap acció formativa per a que de forma anònima i voluntària puguin respondre si ho estimen oportú.
No obstant això, el percentatge de treballadors i treballadores que es situen en aquesta franja de persones que no han fet cap formació en els últims dos anys és només del voltant del 15 %, que és la dada menys negativa.

Així mateix, les representants del SOC han comentat els canvis duts a terme en l’expedient de formació que es pot consultar a l’aplicació ATRI. En aquests moments es pot consultar l’expedient de formació i cada usuari pot accedir als documents relacionats amb la seva formació.

D’altra banda, s’ha anunciat la preparació d’un nou projecte, que encara no té nom, en el qual han estat elegits dos departaments de la Generalitat per a participar-hi i que consisteix en una formació a mida a proposta dels col·lectius o de les persones que tenen necessitat d’aquesta formació. Aquest projecte, que encara esta en fase embrionària, es desenvoluparà al llarg dels propers mesos.

La planificació d’aquesta formació (acompanyament, coaching, diagnosi….) es portaria a terme entre l’àrea de formació en col·laboració amb l’escola d’administració pública. És un repte interessant i una experiència pilot que com ja s’ha dit abans només desenvoluparia el SOC i un altre departament de la Generalitat.

S’han revisat els imports d’execució de la formació, sense que hagi cap fet destacable al respecte.

A efectes informatius, s’ha volgut comentar els resultats de l’acció anomenada acompanyament a la jubilació, que com sabeu era una formació nova i pionera, destinada a dotar d’unes nocions de caire psicosocial a aquelles treballadores i treballadors que s’han de jubilar en els propers mesos. En aquest sentit, s’ha destacat que en aquesta acció es van inscriure 12 persones i que, amb caràcter general, els participants han mostrat un resultat força satisfactori.

Per últim s’ha exposat una queixa recurrent en la formació asincrònica sobre el excés de volum d’informació en format vídeo penjat en determinades accions que comporta que els participants hagin de dedicar massa temps a la visualització d’aquests continguts atès que són molt llargs i la formació acaba sent molt pesada i poc instructiva. En concret aquesta queixa ha estat assenyalada sobre aquelles accions formatives relacionades amb la creació i manipulació de de documents Word.

Des de la UGT hem demanat incrementar la capacitat i volum d’alumnes inscrits a la formació online, Entenem que poden ampliar-se donat que la infraestructura no és necessària.

Per qualsevol altra aportació, queixes o suggeriments en temes de formació, feu-lo arribar per correu a:

soc.gencat@catalunya.ugt.org

Salut i cuideu-vos!

SOC UGT

Barcelona 28 d’abril de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca