ACTUALITAT

La gran mentida de la IAC-CATAC

Paràsits sindicals i mitòmans. Aquests són alguns dels qualificatius que podem posar a la cúpula del sindicat IAC quan ahir, tot veient com es desenvolupava la reunió de la Mesa General de Negociació dels Empleats Públics i la fita que estàvem a punt d’aconseguir, van decidir mentir a la plantilla i atribuir-se el mèrit d’un acord històric de recuperació de les pagues extres, que només ha estat possible gràcies a UGT i la resta de sindicats signants.

Només cal consultar l’hemeroteca per a què cadascú n’extregui les seves pròpies conclusions.

  1. Convocatòria de Vaga General dels Serveis Públics de la Generalitat feta exclusivament per UGT, CCOO i USOC per al 12 de desembre de 2018.
  2. Crida a la unitat sindical. Cap altra organització s’afegeix a la vaga, tampoc la IAC, tot i haver participat a diverses reunions de treball i coordinació prèvies.
  3. Acord de devolució de les pagues i d’altres mesures en el marc del comitè de vaga: negociat i firmat exclusivament per UGT, CCOO i USOC (12 de desembre de 2018).
  4. Acord de la Mesa General de Negociació dels Empleats Públics.  UGT i CCOO ratifiquen l’Acord, mentre que la IAC se’n desmarca expressament i el critica obertament (18 de desembre de 2018).
  5. El text de l’Acord de la Mesa General de Negociació dels Empleats Públics, subscrit únicament per UGT i CCOO,contempla en el seu punt 3 la possibilitat de reduir de 4 a 3 anys la devolució de la paga extra de 2014 l’any 2021. I aquest objectiu no l’hem perdut de vista i hem treballat en la necessitat d’escurçar a 3 anys el període de devolució de les dues pagues.
  6. Desplegament de l’Acord: gràcies a la UGT recuperem en un període màxim de 3 anys les pagues que ens van robar, negociem la implementació de noves mesures de conciliació i flexibilitat horària i treballem per restaurar el complement de productivitat el 2022 (des del 18 de desembre de 2018 fins a l’actualitat).

En conclusió, el paper de la IAC en tot aquest procés ha estat el de convidat de pedra, com està acreditat no va ser ni part de l’Acord del Comitè de Vaga ni  de l’Acord de Mesa General de Negociaciódels Empleats Públics, per tant la seva capacitat de modificar el text de l’Acord és nul·la.

No cal afegir res més. Les mentides tenen les cames molt curtes i no tot s’hi val per treure un rèdit sindical.

Salut,

UGTGENERALITAT

Barcelona, 19 d’octubre de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca