ACTUALITAT

Reunió CIVE / febrer

Avui, dijous 25 de febrer, s’ha reunit la Comissió paritària per la Interpretació, la Vigilància i l’Estudi del Conveni (CIVE) a petició de dos temes a proposta de la UGT. Principalment s’ha tractat la negociació i elaboració de la part específica dels temaris, d’oposicions de les diferents categories professionals, de personal laboral de l’àmbit del VI Conveni Únic de la Generalitat de Catalunya.

La UGT ha detectat incoherències en la gestió d’elaboració dels temaris específics per part de l’Administració pública, s’estan proposant una composició dels temes, en funció del nombre de places de cada categoria en cada Departament, i això fa que el repartiment de temes no és equitatiu per categories professionals, algunes són transversals (hi ha a més d’un departament i en alguns casos tenen funcions diferents). Un exemple que hem exposat poden ser la categories d’operadors/ores de control (presents, amb funcions diferents, a 3 Departaments: d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, d’Interior i de Territori i Sostenibilitat), un altre exemple és els diplomats/ades d’infermeria (presents a molts Departaments: la Infermeria a les Residències de Gent Gran del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, amb funcions completament diferents a la Infermeria amb l’especialitat del Treball dels diferents serveis de prevenció). Aquesta problemàtica la provoca el mateix conveni, que no defineix aquestes diferències de funcions, com diferents categories professionals o categories amb especialitats. La gestió que elabora, actualment els temaris, està creant temaris pels processos d’oposició dels diplomats/ades d’infermeria amb 16 temes elaborats pel Departament de Treball, Afers socials i famílies i 4 temes per la resta de Departaments, possiblement generant una desigualtat d’accés per la preparació dels temaris, passa la mateixa situació amb altres categories laborals.

En aquest sentit, s’ha detectat en categories pròpies d’un únic Departament, com són els/les monitors/ores de formació ocupacional, que existeixen com a categoria, però fins i tot el Departament de Justícia reconeix necessària de l’existència de diferents especialitats per aquesta categoria, garantint així tenir temaris específics per categories i especialitats. Actualment només podem tenir temaris específics per categories, i la UGT ha proposat una solució per tenir temaris específics per especialitats.

Per solucionar això, de manera urgent, la següent proposta:

  • Acord d’interpretació de Conveni que permeti establir temaris per especialitats i no per categories només, com actualment consta al conveni.

CCOO i IAC-CATAC s’han adherit a la proposta de la UGT, veient la urgent necessitat de solucionar aquest greuge per la preparació dels temaris específics d’oposicions de totes les categories, que s’estan negociant.

L’altre tema que la UGT ha exposat a la CIVE, és la petició de reduir la densitat dels temaris específics en general, quan són convocatòries de places PESCO (procés d’estabilització i consolidació dels concursos d’oposició.

Salut i cuideu-vos!

UGTGENERALITAT

Barcelona 25 de febrer de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca