ACTUALITAT

Reunió de la MEPAGC: (21/3/2012) pla de desocupació i precarietat

dijous, 22 març de 2012

El món al revés

La Secretaria General de la Funció Pública ha demanat als sindicats que li aportem dades. Ens ha retret que parlem amb els mitjans de comunicació dels temes que hauríem de plantejar a la Mesa i ens ha acusat de manca de voluntat negociadora i d’un excés de voluntat obstaculitzadora. Ha lamentat també que no li féssim propostes alternatives per a la retallada que no han tingut més remei que fer dels internis.

Té nassos que ens digui, als sindicats, que parlem amb els mitjans mentre ens assabentem de les mesures que pretenen aplicar per declaracions als mitjans de comunicació (la proposta de retallar fins al 5% encara no ha passat per la Mesa). Té nassos que no puguem parlar amb els mitjans per difondre la informació als treballadors quan l’Administració ens nega l’ús del correu electrònic o del portal Atri. Té nassos que acusin els sindicats de manca de voluntat negociadora quan l’Administració ens imposa un Pla, sense documentar, sense dades i sense cap voluntat de flexibilitzar les seves mesures, mentre va anunciant que l’aprovarà el 27 de març tant sí com no, per aplicar-lo l’1 d’abril.

Transparència

La UGT ha demanat poder gravar les reunions de manera que quedi enregistrat el que tots diem i que després no es pugui tergiversar.

La UGT ha demanat documentació a l’Administració per poder valorar la seva proposta de Pla d’Ocupació. Fa tota la impressió de ser un document improvisat, fet sense documentar, per tal d’aplicar al més aviat possible les retallades. Volem que ens donin tota la documentació que obliga la llei que ha d’acompanyar un Pla d’Ocupació.

Les coses pel seu nom

Li diuen Pla d’Ocupació però aquest document no inclou CAP mesura per incentivar l’ocupació i sí que en preveu moltes que incentiven la precarietat i la destrucció d’ocupació. El que en realitat ens han presentat és un Pla d’Estalvi fet a sobre les espatlles dels treballadors més precaris i en perjudici dels serveis públics.

Hi ha alternatives

Malgrat que la Secretaria de la Funció Pública no ens vol escoltar, hem proposat alternatives d’estalvi, ara i el desembre passat. No les volen escoltar. No els interessa escoltar-les: supressió dels complements de dedicació especial, supressió dels llocs eventuals que ens costen 9 milions d’euros, limitació de salaris públics als 5.000 euros mensuals, supressió de dietes, supressió de gratificacions extraordinàries.

L’Administració està decidida a posar en marxa la retallada del 15% del personal interí amb efectes 1 d’abril tot i quela Llei de mesures no l’obliga a fer-ho. No entenem que primer posin en marxa les mesures i després facin el document de diagnosi que no estarà enllestit fins a l’octubre. La UGT ha demanat fer primer el document de diagnosi, abans d’aprovar cap mena de Pla. L’Administració, un cop més, posa el carro davant els bous. Així no anem enlloc.

La UGT actuarà judicialment si el Govern aprova i aplica finalment aquesta retallada del 15% a funcionaris interins, per considerar-la legalment DISCRIMINATÒRIA, totalment INJUSTA i amb greus irregularitats tècniques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca