ACTUALITAT

Resum de la CIVE / febrer

Temaris dels processos de selecció de personal laboral

En la reunió d’avui, 27 de febrer de 2020, l’Administració ha plantejat a la Comissió d’Interpretació, Vigilància i Estudi (CIVE) una proposta de temaris per totes les categories de personal laboral de la Generalitat de Catalunya, basant-los en l’homogeneització amb les categories de personal funcionari. La UGT ha manifestat que la voluntat d’homogeneitzar ambdós col·lectius preceptivament és inadmissible, sino es mantenen altres condicions objectives que ens mantenen ambdós col·lectius en les antípodes: retribucions més elevades en categories de personal funcionari, carrera professional, garantia de pertànyer com a funcionari de carrera durant tota la vida laboral a la Generalitat quan com a personal laboral demà podem ser transferits a l’empresa pública, entre altres diferències substancials.

La UGT ha insistit que en dues reunions al 2019, ja es van ratificar a la CIVE dos temaris (TEEI i Integrador/a) del Departament d’Educació, on també es va acordar fer els mateixos temes per totes les categories C de personal laboral. L’Administració afirma que aquests temaris aprovats en comitè intercentres del Departament i ratificats a CIVE és mantenen per aquestes dues categories professionals.

Per aquests motius la UGT planteja fer una proposta formal d’adequació i negociació dels temaris, presentats per totes les categories, en la propera reunió de CIVE l’objectiu serà arribar a un acord.

Afectació del personal laboral temporal pels concursos de canvi de destinació

La UGT torna a insistir en la necessitat d’establir un procediment per facilitar la recol·locació de tot el personal laboral temporal afectat als concursos de canvi de destinació, que de manera transversal l’Adminsitració de la Generalitat va promoure a l’estiu de 2019. Són processos que estan pendents de publicitar les llistes de puntuació i d’adjudicació provisional. Només dos Departaments (Educació i Interior) han publicat ja les llistes provisionals d’adjudicació.

L’Administració ha expressat que encara no té una valoració de l’afectació real i total perquè hi ha processos endarrerits i no tenen la valoració de mèrits o proves específiques. Per la UGT és incomprensible que els processos es mantinguin oberts més de 8 mesos, per un tema que la pròpia administració ha generat amb la multiparticipació d’alguns candidats, fet que genera un temps d’incertesa inadmissible. Tampoc és comprensible com no es pot arribar a un acord formal, tal com va redactar en la proposta de la UGT del mes de novembre, presentada a la Funció Pública, on tenia tres demandes bàsiques:

– Recol·locació del personal temporal afectat dins del mateix departament, si el candidat indefinit que participava era del mateix departament.

– Recol·locació del personal temporal afectat al departament d’origen del candidat indefinit que participava, fent un procés d’oferta àgil evitant la publicació a atri perquè dilataria el procés.

– Els processos de recol·locació d’ambdos casos no havien d’excedir els 20 dies entre contractes, perquè existia el risc de perdre l’antiguitat generada. Però la UGT es congratula d’informar-vos que aquest fet ja no cal tenir-lo present. El darrer dimarts, 25 de febrer, es va fer pública la sentència del Tribunal Suprem, on dóna la raó al recurs de la UGT de la demanda contra l’Administració de la Generalitat, CCOO i CATAC, formulada el febrer de 2019. La sentència anul·la  la part de l’article 30 del conveni que mantenia el concepte de l’antiguitat, si existia continuïtat entre contractes sempre que no es superessin 20 dies. Això ha generat un canvi de paradigma pel càlcul de l’antiguitat, en especial dels triennis, en el personal laboral.

En definitiva, fins que l’Administració no finalitzi els processos no es podrà valorar l’afectació real i la posibilitat d’acordar la recol·locació de totes les persones temporals afectades.

Aplicació del CV anònim a les ofertes d’ATRI per personal laboral

La darrera reunió de la Mesa Sectorial del mes de febrer (d’àmbit d’afectació només de personal funcionari d’adminisrtació i tècnics) es va arribar a un acord d’implementar a l’Administració de la Generalitat l’ús del curriculum anònim per les ofertes d’atri.

Els representants sindicals hem manifestat que caldrà un acord en CIVE perquè sigui d’aplicació al personal laboral. La UGT ha insistit que és un pas evolutiu per intentar eliminar la discriminació en la primera fase de participació a les ofertes d’ATRI, però si al sistema de selecció temporal es manté l’entrevista, no podem afirmar que s’elimini la possibilitat de discriminació durant tot el procés de selecció.

Reestructuració de plantilla que comporta la desaparició dels llocs de treball de la categoria de Guaita del Departament d’Interior

La UGT ha exposat que no hi ha cap article al conveni que condicioni la recol·locació del personal laboral fix, degut a una reestructuració organitzativa a qualsevol departament, mitjançant una prova. El Departament d’Interior en reunions prèvies amb els representants del comitè intercentres ha mantingut la voluntat d’eliminar el col·lectiu de Guaites a tot Catalunya, per ésser substituïts per càmares de vigilància, segons l’Administració de la Generalitat, existeixen estudis que asseguren que els sistemes de vigilància amb càmares milloren l’eficiència de les emergències forestals, estudis que no ens han facilitat i tenim el dubtes que siguin públics.

Però l’organització correspon a l’Administració i amb aquesta idea el que no admetem és que el Departament tingui la intenció d’eliminar 96 places de Guaites, acomiadant al personal exigint una prova per reconvertir el col·lectiu a Ajudants d’Oficis Forestals (AOF), Equips de Prevenció Activa Forestal (EPAF) o conductors.

No ha estat fins avui, en la CIVE, on la UGT ha aconseguit que l’Administració es comprometi a oferir una altra vacant, si es dóna la situació que no se superi la prova plantejada pel Departament per accedir a cap de les opcions (AOF, EPAF o conductors).

Personal laboral afectat per la creació de la Gerència de serveis comuns al Districte Administratiu

L’Administració ha presentat una relació de les persones afectades, com a personal laboral, que assumirà la Gerència de serveis comuns al Districte. La UGT ha plantejat que manquen dades d’aquestes places afectades. Per tant, és un tema que no s’ha acabat de tancar per part de la representació sindical.

Personal laboral indefinit no fix en concursos de trasllats

La UGT ha reclamat conèixer el posicionament de l’Administració, per saber si el personal laboral indefinit no fix, estarà exempt d’afectació de la seva plaça a futurs concursos de canvis de destinació. L’Administració no sap respondre i farà la consulta pertinent al gabinet jurídic.

Salut!

UGTGENERALITAT

Barcelona a 27 de febrer de 2020

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca