ACTUALITAT

Retribucions 2012… Dues maneres de patir l’austeritat

Treballadors de la Generalitat: -3% -15% -… – ¿?

Alts càrrecs i personal directiu: sous d’entre 80.000 i 120.000 euros any

 El govern ha acordat treure als treballadors de la Generalitat, a la paga extra de juny, el 3% de les retribucions íntegres de tot l’any 2012. Aquesta nova retallada, ja ha advertit el govern, NO serà l’ultima que pensa fer aquest mateix any als treballadors catalans. L’article 34 de la Llei de pressupostos autoritza al Govern a “adoptar mesures excepcionals de reducció de despesa de personal”. Això suposarà que el govern anirà quadrant els seus comptes amb les nostres nòmines. A finals de març, el govern de l’Estat anunciarà molt probablement unes duríssimes retallades que també afectaran les nostres retribucions.

També, durant aquest mes de març, el govern del sr. Mas concretarà noves retallades i consolidarà el procés de desmantellament de l’Administració Pública de la Generalitat, i, per enganyar a la ciutadania i als treballadors, l’anomenarà “pla d’ocupació” per al sector públic.

 Aquest Pla determinarà els més de 7000 treballadors de la Generalitat als qui, a més de totes les retallades, condemnarà a una reducció del 15% de jornada i horari. Així mateix s’establiran reassignacions, canvis d’horaris i de serveis que afectaran a TOTS els treballadors de l’Administració de la Generalitat i s’amortitzaran milers de llocs de treball. S’ha de tenir molt poca vergonya per anomenar a això “pla d’ocupació”. Els responsables de les constants retallades i d’aquest “pla d’explotació”, que no d’ocupació, pretenen que la feina surti igual. Us diran que heu d’entendre que “no ho fan ni per gust ni per càstig”. I és que si ho fessin per això estaríem davant d’autèntics psicòpates i creiem que, simplement, estem davant d’incompetents que no creuen ni en els treballadors públics ni en els serveis públics. Alts càrrecs i personal directiu quedaran al marge d’aquestes retallades. Ells s’estableixen les seves pròpies retribucions. Són de les més altes de tot l’Estat espanyol i contrasten amb les dels treballadors públics catalans, que som els que tenim el poder adquisitiu més baix. Aquests càrrecs i directius anuncien que aquest any sacrificaran una paga extra. Quina pena que ens fa que alguns d’ells passin a cobrar menys de 100.000 euros/any.!!! Però no patiu per ells, ja que sempre els hi quedaran les dietes (fins un 30% extra a afegir a les seves modestes retribucions) i si un mes van justets sempre podran assistir unes hores a algun òrgan col·legiat i cobrar de 300 a 600 euros més per aquest “sobreesforç” dins la seva jornada laboral. Ells són els que diuen que som uns privilegiats, que hem de fer els deures, els que diuen que prenen decisions “valentes”, això si, sempre matxacant als mateixos: als treballadors. 

 
Des de l’UGT intentarem aturar noves retallades però si finalment es confirmen estarem molt pendents que als alts càrrecs i personal directiu també se’ls apliquin noves retallades, exemplars, que vagin molt més enllà del, per ells, ridícul sacrifici d’una sola paga extra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca