ACTUALITAT

El Govern aprova el pagament de l’increment retributiu i de la paga extra

El dimarts, 27 de juliol, el Govern va aprovar el Decret Llei per fer efectiu l’increment retributiu del 0,9% al personal de la Generalitat, amb efectes retroactius des de l’1 de gener de 2021, a la nòmina de setembre i l’abonament del 55% de la paga extraordinària de 2014 a la nòmina de novembre. En el cas de personal laboral, ja es va retornar un 8,33% per sentència, per la qual cosa l’Administració avança que al novembre a aquest col·lectiu se li abonarà el 46,67%.

Amb l’aprovació d’aquest Decret Llei es dona compliment a l’Acord del Comitè de Vaga, signat al desembre de 2018 entre l’Administració i UGT i CCOO, i es confirma de forma definitiva, i deixant de nou en evidència aquells que van criticar l’Acord, la recuperació de bona part de les nostres retribucions retallades. Recordem que el pagament del 45% restant de la paga extra de 2014 es farà efectiu al 2022.

RECUPERACIÓ DEL 50% DE LA PRODUCTIVITAT (“LA BUFANDA”)

Amb relació a la recuperació del 50% de la “bufanda” aquest any 2021, prevista també a l’Acord del Comitè de Vaga de desembre de 2018, dimecres 28 de juliol, hem celebrat una primera reunió específica del “grup de treball de l’avaluació de l’acompliment” depenent de la MEPAGC on la nova Directora General de Funció Pública ha manifestat la necessitat d’implementar nous criteris avaluatius per a l’abonament d’aquest complement i ha reiterat el compromís d’efectuar el pagament del 50% acordat a finals d’any, però, com que no hi ha temps material per pactar un nou model de productivitat abans que acabi l’any, aquest 2021 el complement de productivitat es regirà pels criteris existents l’any 2011, que va ser el darrer any que la vàrem cobrar, i la implementació del nou model d’avaluació de l’acompliment amb els nous criteris serà ja per al 2022, any que recuperarem el 100% de la productivitat.

La UGT ens hem mostrat disposats a participar en el nou disseny ja que l’anterior model no oferia el màxim de garanties als treballadors i treballadores i hem demanat que, com a prova pilot, se’ns presenti a la propera reunió una proposta dels objectius que haurien d’assolir els treballadors i treballadores de 10 col·lectius diferents de diversos Departaments, ja que pensem que no és possible la concreció d’objectius en determinats col·lectius.

Ens hem emplaçat a una nova reunió al mes de setembre per seguir treballant i recuperar tot el que ens van prendre.

Salut i bones vacances!

UGTGENERALITAT

Barcelona, 28 de juliol de 2021

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta utilitzar-les. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca